Skocz do zawartości

[chwyty] gripy SERFAS, gdzie kupię

M333

Rekomendowane odpowiedzi

Od dłuższego czasu poszukuję chwytów SERFAS takich , zwykłe tradycyjne, żadne obejmy na imbusy do szczęścia mi nie są potrzebne. Potrzebuje 2-3 pary. Ze 4 lata temu kupiłem w lubelskim sklepie Witeska (podobno już nieistniejącym), za ok 10zł. Pojeździłem, przetestowałem, w rękawiczkach, bez rękawiczek, podczas deszczu, w zimie etc., dla mnie są idealne.

Może ktoś spotkał się z nimi w jakimś sklepie internetowym (sam nic nie mogę wyguglać w PL), albo stacjonarnym w Lublinie, Wrocławiu. Ew. w innym mieście i gotowy byłby kupić i mi przesłać (za odpłatnością oczywiście), jestem bardzo zdeterminowany :laugh:

Z góry dziękuję za pomoc.

Michał

Poszukaj chwytów Herrmans Zalmiac. Wyglądają praktycznie identycznie, materiały pewnie też podobne.

Fenthin dzięki za sugestię. Musiałbym to wcześniej zobaczyć i dotknąć, wygląda rzeczywiście podobnie.

Serfasy, których poszukuję, wykonane są z dwóch rodzajów gumy. Wierzchnia jest wygodna i jednocześnie trwałą (jak pisałem ze 4 lata, przebieg może nie oszałamiający bo ok 6tys km, ale również w zimie) a wewnętrzna (na zdjęciu szara) trwalsza, po zamontowaniu nie przesuwa się, zdjąć też łatwo.

Także w pierwszej kolejności szukam sprawdzonych Serfasów.

Poszukaj chwytów Herrmans Zalmiac. Wyglądają praktycznie identycznie, materiały pewnie też podobne.

A czy korzystałeś z tych chwytów, albo ktoś z czytających korzystał? Znalazłem w sumie tylko jedną opinię o tym produkcie i to w dodatku od zbanowanego użytkownika tego forum. Nie wiem, na ile jest ona wiarygodna

W jednym ze sklepów te chwyty są dostępne za 6zł/komplet plus wysyłka.

Używałem. I o ile 15 km jeździłem bez problemu bez rękawiczek, tak już przy dłuższych trasach nie były wygodne. Z tym, że mi żadne gumowe chwyty nie pasują. Tylko pianki.

Ale jedno, co mogę o nich powiedzieć - strasznie wytrzymałe. Niecałe dwa sezony u mnie, teraz w innym rowerze rok i trzymają się jak nowe. A narzekań od aktualnego użytkownika nie słyszałem. Ba, po zmianie z poprzednich usłyszałem, że są bardzo wygodne. Więc cóż, każdemu pasuje co innego.

• 2 tygodnie później...

Dobra opinia Fenthina oraz niska cena (6zł komplet sklep online unibike) spowodowały, że zakupiłem rzeczone chwyty Herrmans Zalmiac. Chwyty zostały zamontowane (bardzo mała ilość lakieru do włosów oraz patent z opaskami zaciskowymi). Trzymają się bardzo stabilnie, nic się nie przesuwa. Wkrótce jazda próbna, z racji na temperaturę jedynie w rękawiczkach.

Pierwsze wrażenie pozytywne. Struktura rzeczywiście podobna do serfasów. Są jednak mniej "mięsiste". Sam chwyt jest wykonany tylko z jednego rodzaju gumy (serfas z dwóch), mam nadzieję, że nie będzie to wpływać na przesuwanie się gripów. To tyle na szybko. Przetestuje to napiszę coś więcej, może komuś się przyda. Póki co podziękowania dla Fenthina.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...