Centek Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Potrzebuje zrobić zabieg kosmetyczny w mojej aluminiowej ramie. Chciałbym poprawić frezy w główce ramy pod stery zintegrowane. Frez musi mieć odpowiednią średnicę (41mm) i zakończenie na 45* Obdzwoniłem już kilka serwisów w Rybniku, Tychach i Katowicach ale nigdzie nie mają takiego sprzętu żeby to wykonać. Maszynka do tego typu zadań nie jest tania a i frezy kosztują sporo, wiec podejrzewam, że małe serwisy tego mieć nie będą. LINK Jeśli znacie porządne serwisy z dobrym zapleczem to dajcie znać
piotrekbe Napisano 16 Listopada 2010 Napisano 16 Listopada 2010 Spróbuj u niego, choć nie wiem: http://www.simseybike.pl/index.html Poza tym z tych większych może Bike Atelier, Bikershop, Twomark?
Centek Napisano 27 Listopada 2010 Autor Napisano 27 Listopada 2010 Dziękuję za namiary Ciężko będzie, wszystkie serwisy w jakich pytam nie maja takich narzędzi. Te serwisy, które planują główki ramy i mufy suportu to nie maja takiego frezu. Będę musiał odpuścić wyrównanie tych bieżni albo wykombinować taki frez Mam pewien pomysł i jak się uda to opiszę technologię
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.