kinga753 Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Witam, zdecydowałam się kupić rower crossowy, ponieważ sprawdzi się on chyba najlepiej do moich potrzeb. Zastanawiam się nad modelami Kellys 2010: EXQUISITE DSC CLIFF EXQUISITE NEOS Black Osobiście najbardziej skłaniam się ku pierwszemu, najmniej ku ostatniemu. Jednak głównym problemem jest dla mnie dobór ramy, nie wiem, czy ma to być 17", czy 19". Dodam, że mam 170 cm wzrostu, długość nogi 76 cm. Wg tabel doboru ramy wypadam nieco bliżej 19, jednak nie wiem, czy byłby to rozmiar trafiony. Proszę więc o poradę co do rozmiaru, a może informację, jakie rozmiary ram crossowych macie przy podobnym wzroście. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Rulez Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Optymalna była by 18", i tu masz problem, nikt za ciebie nie zadecyduje o wyborze, tak się nie da
niutek Napisano 17 Listopada 2010 Napisano 17 Listopada 2010 Witam.Ja w tym roku miałem ten dylemat.Kupiłem rower Kross Crov Ruble rama 19" mam 177 cm wzorstu i rama jest za duża,wymieniłem trzy mostki i nadal pozycja nie jest wygodna.Odradzam kupowanie bez przymierzenia się do roweru ,mnie sprzedawca dobrał niby rozmiar do wzrostu ale to teoria.
kenjisan Napisano 18 Listopada 2010 Napisano 18 Listopada 2010 Znajomy kupił niedawno kellysa axis 19" też koła 28. Do moich 170cm wzrostu jest za duży. Polecam jak poprzednicy, przymierzyć się i nawet przejechać kawałek.
Adunaphel Napisano 18 Listopada 2010 Napisano 18 Listopada 2010 Mam 170cm i 18stkę Authora Synergy, w moich odczuciach jest niemal w sam raz z małym przechyłem w stronę "za duży". Raczej odradzam 19"(dla siebie brałbym pod uwagę 17 bądz szukał w innych markach,trochę rowerów w życiu zmieniłem i w moim odczuciu lepiej jest nawet przepłacić za osprzęt niż mieć rower niedopasowany do wzrostu i sylwetki).Do Kellysa się nie przymierzałem, tak więc do końca moja opinia wiarygodna nie jest.
blindy Napisano 20 Listopada 2010 Napisano 20 Listopada 2010 Wczesną jesienią tego roku zakupiłem Exquisita 19", wzrost mam podobny do Twojego - ok. 170, 172, dł.nogi podobna i 19" jest dla mnie ok. Wcześniej jeździłem tyko i wyłącznie na szosówce, a te Kellysy mają trochę sportową geometrię, więc może przez to różnica nie była aż tak odczuwalna. Najlepiej przymierzyć
kinga753 Napisano 21 Listopada 2010 Autor Napisano 21 Listopada 2010 Dziękuję wszystkim za podpowiedzi. Byłam w sklepie przymierzyć się do roweru, dorzucę zatem swoje 3 grosze 19" - owszem poradziłabym sobie spokojnie na nim, na palcach to przy nim stać nie muszę aczkolwiek... wysokość ramy mogłaby okazać się niebezpieczna w wypadku np. szybkiego zeskoczenia z siodełka. Sądzę też że sylwetka przy jeździe byłaby zbyt pochylona. 17" - jak pisze większość jest w porządku. Także jak ktoś szukałby crossa Kelly's, to polecam ze swojej strony 17" na wzrost 170. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.