Skocz do zawartości

[petycja] Lasy Państwowe

mudia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ostatnio dotarły do mnie niepokojące wieści związane z planami naszego rządu odnośnie Lasów Państwowych. Streszczając temat chodzi o włączenie lasów do sektora finansów publicznych, co może doprowadzić do ich prywatyzacji i zakazu wstępu do tych lasów - wszystko oczywiście w imię łatania budżetu państwa. Powstała inicjatywa, aby ten krok poddać pod referendum (aby to ludzie zadecydowali !), ale aby do tego doszło, to potrzebne są podpisy obywateli.

Jeśli ktokolwiek z was, bez względu na opcję polityczną i inne nieistotne sprawy, jest zainteresowany sprawą i uważa, że należy coś z tym zrobić ( w końcu wszyscy lubimy spacery / jazdę po naszych lasach :yes: ), to podaję linka.

http://prawylas.pl/2010/11/05/zbieramy-podpisy-za-referendum-w-sprawie-lasow-panstwowych/

Dodam jeszcze, że osobiście brzydzę się polityką i zazwyczaj nie biorę udziału w tego typu akcjach, ale tym razem sprawa może dotyczyć mnie jako rowerzystę. Dlaczego coś co powinno być naszą chlubą ma zostać bezpowrotnie zmarnowane? Dlatego rozpocząłem zbieranie podpisów w swoim środowisku i Was do tego też zachęcam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...