studnia94 Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Jakie polecacie klocki hamulcowe do hamulców hydraulicznych Tektro Auriga Comp?
Crazyk Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Ja polecam spieki Accenta. Dostaniesz je na rove.pl, dokładnie tutaj: http://www.rove.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=3408&category_id=25&keyword=accent+klock&option=com_virtuemart&Itemid=1 Sam zamawiałem dwa razy Accenty pod tym adresem. Przy wpłacie na konto z tego co pamiętam dostajesz 10zł rabatu - czyli kurier kosztuje jedyne 5zł
jasskulainen Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 oplaca sie zmieniac ? idzie odczuc roznice ?
Schwefel Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 A ja odradzam spiekane Accenty tak samo jak i 2 składnikowe Accenty. Oba klocki wprowadzają cały rower w wibracje i przy tym niemiłosiernie piszczą w suchych warunkach.
Crazyk Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Schwefel, ogarnij tarcze U mnie po wymianie tarczy i klocków na w/w Accenty spiekane nic nie wibruje przy hamowaniu (obojętnie czy lekko przy 10km/h czy awaryjnie przy 50km/h++). Dodatkowo NIC mi nie piszczy na suchym - na mokrym owszem (chociaż tylko początkowo, przy mokrej, zimnej tarczy). A może po prostu dostałeś felerny egzemplarz.. jasskulainen, różnice idzie odczuć. Hamulce są mocniejsze niż na seryjnych klockach.
olomaster Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Oczywiście że odczuwa się różnice. Ja polecam koolstopy czerwone.
Crazyk Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 olomaster, używałeś? Ciekaw jestem jak się mają do Accentów. Siła może być większa, ale chyba trwałość słabsza.. Jaki już przebieg na nich zrobiłeś, dużo ubyło?
Schwefel Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Schwefel, ogarnij tarcze U mnie po wymianie tarczy i klocków na w/w Accenty spiekane nic nie wibruje przy hamowaniu (obojętnie czy lekko przy 10km/h czy awaryjnie przy 50km/h++). Dodatkowo NIC mi nie piszczy na suchym - na mokrym owszem (chociaż tylko początkowo, przy mokrej, zimnej tarczy). A może po prostu dostałeś felerny egzemplarz.. jasskulainen, różnice idzie odczuć. Hamulce są mocniejsze niż na seryjnych klockach. Tu nie ma nic do ogarniania, te klocki to po prostu bubel. Wcześniej zajeździłem 2 komplety spieków Accenta i nie było żadnych problemów ale od tego roku musieli coś spaprać w mieszance i takie są efekty. Nie ma mowy o felernym egzemplarzu bo kupiłem 2x spieki i 1x podwójną mieszankę, wszystkie wibrują. Tarcz mam całą szufladę od Shimano przez Accenty po Avidy.
P3NNY Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Ja również mam czerwone Kool-Stop'y i polecam. Bez nich w tym roku w szklarskiej bym nie dał rady. Jeździłem też w deszczu i gitara- niewielki spadek siły ale jak tarcza złapała temperaturę było naprawdę przyzwoicie. Jak się mają do innych kloców- nie wiem.
Crazyk Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Hmm... Skoro tak mowisz to faktycznie dziwna sprawa. Ostatnio accenty kupilem jakos na poczatku sierpnia i moje na szczescie spisuja sie bdb. Pozostaje mi jedynie cieszyc sie, ze moje sa ok i uwierzyc Ci na slowo, ze cos sie pozmienialo u Accenta. A szkoda... ;p
Schwefel Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Teraz mam założone półmetaliczne Zeity i mogę je polecić bo są tanie i ciche. Moc oczywiście mniejsza od spieków Accenta ale co z tego jak na tych drugich nie szło jeździć.
gruber69 Napisano 15 Listopada 2010 Napisano 15 Listopada 2010 Ja używam w tych hamulcach Jagwire Red Zone Comp. Mocniejsze od seryjnych i modulacja nieco lepsza. Nie trzeba długo docierać. Na suchym ciche, na mokrym nie sprawdzałem. W lekkim deszczu jednak nie hałasują.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.