Skocz do zawartości

[klocki] Jakie do Tektro Auriga Comp?

studnia94

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Schwefel, ogarnij tarcze :036: U mnie po wymianie tarczy i klocków na w/w Accenty spiekane nic nie wibruje przy hamowaniu (obojętnie czy lekko przy 10km/h czy awaryjnie przy 50km/h++). Dodatkowo NIC mi nie piszczy na suchym - na mokrym owszem (chociaż tylko początkowo, przy mokrej, zimnej tarczy). A może po prostu dostałeś felerny egzemplarz.. :P

jasskulainen, różnice idzie odczuć. Hamulce są mocniejsze niż na seryjnych klockach.

Napisano

olomaster, używałeś? Ciekaw jestem jak się mają do Accentów. Siła może być większa, ale chyba trwałość słabsza.. Jaki już przebieg na nich zrobiłeś, dużo ubyło?:036:

Napisano

Schwefel, ogarnij tarcze :devil: U mnie po wymianie tarczy i klocków na w/w Accenty spiekane nic nie wibruje przy hamowaniu (obojętnie czy lekko przy 10km/h czy awaryjnie przy 50km/h++). Dodatkowo NIC mi nie piszczy na suchym - na mokrym owszem (chociaż tylko początkowo, przy mokrej, zimnej tarczy). A może po prostu dostałeś felerny egzemplarz.. :)

jasskulainen, różnice idzie odczuć. Hamulce są mocniejsze niż na seryjnych klockach.

Tu nie ma nic do ogarniania, te klocki to po prostu bubel. Wcześniej zajeździłem 2 komplety spieków Accenta i nie było żadnych problemów ale od tego roku musieli coś spaprać w mieszance i takie są efekty. Nie ma mowy o felernym egzemplarzu bo kupiłem 2x spieki i 1x podwójną mieszankę, wszystkie wibrują. Tarcz mam całą szufladę od Shimano przez Accenty po Avidy.

Napisano

Ja również mam czerwone Kool-Stop'y i polecam. Bez nich w tym roku w szklarskiej bym nie dał rady. Jeździłem też w deszczu i gitara- niewielki spadek siły ale jak tarcza złapała temperaturę było naprawdę przyzwoicie.

Jak się mają do innych kloców- nie wiem.

Napisano

Hmm... Skoro tak mowisz to faktycznie dziwna sprawa. Ostatnio accenty kupilem jakos na poczatku sierpnia i moje na szczescie spisuja sie bdb. Pozostaje mi jedynie cieszyc sie, ze moje sa ok i uwierzyc Ci na slowo, ze cos sie pozmienialo u Accenta. A szkoda... ;p

Napisano

Ja używam w tych hamulcach Jagwire Red Zone Comp. Mocniejsze od seryjnych i modulacja nieco lepsza. Nie trzeba długo docierać. Na suchym ciche, na mokrym nie sprawdzałem. W lekkim deszczu jednak nie hałasują.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...