Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Darek zamierzam jechać z helenówka do skrzyżowania gdzie się skręca na Nową Gdynię (w lewo) lub na osiedle Chełmy w Zgierzu (w prawo) i następnie uderzyć na drogę na Stryków i dalej jak nogi poniosą. Nie wiem jaka jest teraz pogoda w Łodzi bo nie ma mnie w kraju. Tak czy inaczej chce w sobotę pojeździć.

Krótka prognoza na sobotę: śnieg z deszczem i ok 0 st. C. Teraz kapie deszcz i mocno wieje.

Jeśli będzie padać intensywnie to odpuszczę bo wczoraj wody było jak z cebra na każdym metrze asfaltu, normalnie jak górskie potoki. A samochody jaki prysznic robiły!

Do usłyszenia.

A nam taki deszczyk niestraszny. Pixon cieszył się, że wyciągnąłem go z domu bo wahał się zawodowo. Ja cieszę się, bo czas spędzony w towarzystwie inaczej płynie a jeździ się dużo przyjemniej nawet w takich warunkach. Dzięki za spędzony czas i do zobaczenia.

Witam

Przed chwilą się zarejestrowałem, pisze bo szukam osób które lubią jeździć ale samemu nie mają ochoty :D.

Najlepiej gdyby były one z Centrum ale to nie jest mysle taki problem ;).

Najwięcej w jeden dzień przejechałem 70 km w okolo 3/4 godziny (szosa).

Albo może jest jakaś grupa która spotyka sie regularnie na wspólnie przejazdzki?

Lubie jeździć wieczorem, po Arturówku, Łagiewnikach (mimo ze rowerku nie mam raczej do tego) oraz raz byłem na Brusie.

Zwykle to jazda po miescie bez wiekszych celów.

Mam nadzieje że w odpowiednim miejscu napisałem post, jeśli nie to przepraszam

Pozdrawiam Dawid

W sumie może ja powinienem z Tobą pojeździć, cierpliwość poćwiczyć trochę do wolnej jazdy. No i nie wiele osób chce jeździć po zmroku, bo rozumiem że to masz na myśli pisząc o wieczorach?

Oczywiscie w dzien tez mozemy (ale to roznie bywa) dlatego nie ukrywam najlepiej w godzinach 18-22.

Dawid w ciągu dnia to ja się niedługo będę nadawać do jazdy(niedługo= jak złoże wszystko z powrotem w jeden rower:D).

Jakby co ja jestem z Centrum przy czym cierpię na asfaltowstręt ale jak mam towarzystwo to mogę po tym pojeździć.

A z innej beczki to można zrobić jakiś spęd jak już będzie bardziej wiosennie(już teraz wspominam żeby móc zaznaczyć, że błagam nie 15-17 marca bo ja się wtedy roweruje z dala od Łodzi;])

Biafra a tam niestety. W zimie się fajnie biega. A i zawsze to jakies urozmaicenie.

• 3 tygodnie później...

Sezon cykloturystyczny czas zacząć. Na początek proponuję objazd Zalewu Sulejowskiego. Pojedziemy przez Wiskitno, Wolę Rakową, Dalików, Czarnków, Wolbórz, Barkowice, Sulejów, Błobie, Bukowiec, Twardą, Smardzewice, Swolszewice, Miłoszów, Wolbórz i dalej powrót tą samą trasą. Większość trasy to drogi asfaltowe.

Termin: 9 marca (sobota)

Zbiórka: Wiskitno, godz. 9:00

Dystans: 130 km (+ dojazd do Wiskitna)

Tempo jazdy: turystyczne / postoje

Powrót ok. godz. 17:00

Warto ze sobą zabrać coś do picia i jedzenia (lub korzystać z napotkanych sklepów). Gdyby czas jazdy się wydłużył przyda się oświetlenie roweru. Jeżeli pogoda będzie wybitnie niesprzyjająca (np. deszcz) wyprawę przekładamy na 16 marca.

Zobacz jak było w 2008r. Dookoła Zalewu

Krzysztof Wiktorowski (tel.881062089)

No, ta... zaczyna się:P fajne rzeczy akurat jak ja nie mogę... a jak będę mieć wolne to pewnie klasycznie nic nie będzie:D

Robimy może jakieś powitanie wiosny? Internet mi mówi, ze w 2013 przypada on na 20go. To jest czwartek... więc może jakiś trip w sobotę 23go?

ano się zaczyna ale widać że od razu trzecia wojna....130 kaemów come on:) jak ktoś chce się wybrać na szosę w tym tygodniu może pisać jestem dyspozycyjny ale do maks 50 km dystansu :)

ano się zaczyna ale widać że od razu trzecia wojna....130 kaemów come on:) jak ktoś chce się wybrać na szosę w tym tygodniu może pisać jestem dyspozycyjny ale do maks 50 km dystansu :)

dobra udało się zrobić 42 ze śr ~25 km/h na razie na tyle mnie stać:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...