snack Napisano 5 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 no czasem tak bywa, nie zawsze to oznakowanie jest dobrze widoczne, lepiej jednak mapę ze sobą mieć, jak zapomne mapy to jeżdze tylko znanymi drogami w tamtych okolicach bo potem trudno przed zmrokiem wrócić do domu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trax Napisano 6 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 Witam Jeśli można z przyjemnością się przyłączę. Za tydzień rozpoczynam urlop więc czas powinien się znaleźć Póki co obserwuję temat i czekam na konkretny termin. Tak przy okazji zapewniam dokumentację fotograficzną wypadu. Pozdrawiam Roman. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Jakim aparatem robiłeś to panoramowanie (chyba tak to się zwie ) z linku z podpisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trin Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Witam ostatnio odwiedzając swoje rodzinne strony poświęciłem 2 dni na zapoznanie sie ze szlakiem po Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich ... Start z Sikawy potem --->Stare Moskule--->Dąbrowa--->Bukowiec--->Niecki--->Byszew--->Boginia--->Głogowiec--->Buczek--->Rezerwat Parowy Janinowieckie--->Kolonia Niesułków--->Kolonia Wola Cytrusowa--->Jabłonów---> Syberia--->Pieńki Henrykowskie--->Tadzin--->Grzmiąca--->Buczek--->Jaroszki--->Plikchtów--->Nowosolna--->Sikawa Tak mniej więcej trasa przebiegała.... szlak czarny Co do poziomu samej trasy to trasa łatwa i przyjemna ... najfajniej chyba jeżdzi się po lesie bukowym i terenie Rezerwatu Parowów Janinowieckiego ... Jedno co można zarzucic to oznaczenie ... FATALNE Czasmi zupełnie go nie ma trzeba jeździć na czuja ... oznaczenia wypłowiałe zmyte przez deszcz :029: Suma sumarum 2 dni spędzone fajnie ... przejechałem cirka 140km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trax Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Xanagaz - używam Olympusa C-750UZ. Co do "panoramowania" myślę że respondentowi chodziło o centralne umieszczenie obiektu (bikera) w kadrze. Sądzę że wykonanie zdjęcia panoramicznego obiektowi w ruchu i oczywiście z tłem rozmytym dla pokazania tego ruchu jest bardzo trudne lub nawet niewykonalne. Pozdrawiam Roman Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HomerWells Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Mam jeszcze tydzień urlopu i mogę się przyłączyć do objazdu czarnego szlaku. Pod warunkiem, że nie narzucicie zbyt wysokiego tempa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 To jedziemy jutro czy w niedziele ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trax Napisano 7 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Śledząc temat czytałem o propozycji "ostatni tydzień lipca - początek sirpnia". Ten weekend niestety dla mnie odpada z powodów zawodowych a urlop zaczynam w przyszłym tygodniu, od soboty. A tak z innej beczki to jutro i w niedzielę ma być jeszcze bardziej gorąco i jeśli wypad ma być przyjemnością a nie walką to bym to przemyślał. No i nie tam żebym marudził ale....... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 8 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Weekend na przełomie lipca i sierpnia pasuje mi osobiście , tylko Kijanki nie będzie - to tak apropo lukaszeczkowych lodów. Co do jutrzejszego dnia to na 40-60cio kilometrowy wypad nie za bardzo mam ochotę (troszkę się ostatnio poobijałem i jeszcze troszkę bykiem na rower patrzę) ale jakiś lajtowy przejazd to może być. Jak by co to ok. 9.oo sprawdzam pocztę na zabodasiek@tlen.pl więc dajcie jakieś info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin GP Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Czy znalazlby sie ktos chetny do wspolnej jazdy na rowerze po łodzi lub okolicach, nie mam nic przeciwko rowniez ewentualnej nieco dluzszej wycieczce. Moj numer gg to 3500588 (czesto jestem na niewidocznym ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 Jutro o 9.oo na starym rynku , przy Zgierskiej , zbiórka do 70-cio kilometrowej wycieczki wokół Łodzi , zwiedzanie starych kościołów. Taki spokojny rajd turystyczny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 15 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2006 A jedzie ktoś forumiaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 17 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2006 A było to tak: O 9 z minutkami podjechałem na miejsce spotkania wraz z żonką i córcią.Patrzę a to zakrawa na zlot emerytów.O jakże mylne odniosłem wrażenie. Co prawda średnia wieku przekraczała sporo 35 lat i gdyby nie obecność mojej córci skoczyłaby jeszcze dychę w górę ale towarzystwo było pełne wigoru. Wyjechaliśmy ze Starówki i pierwszy przystanek był w Nowosolnej.Nie był to jednak jakiś wielki odpoczynek , a raczej robocze narady reorganizacyjne. Trasa wypadu uległa nikłym przemianom , tempo od tej pory zresztą też. Na przodownika wysforował się biker cosik po 60-ce i się zaczęło.Grupa to ok. 20 roweromaniaków z różnym przygotowaniem kondycyjnym (pamiętajcie o średniej wieku) , przodownik narzucił cosik blisko 20km/h , więc peleton mocno się rozlazł.Gość "flagowy" kończący cały zwierzyniec miał od 3do 5min straty.Po rajdzie pewnie rzuci tą fuchę , bo psioczył co nie miara. Trafiliśmy po drodze na jakiś wyścig szosowy i policja kazała nam na kilka minut ustąpić miejsca sportowcom.Do innych atrakcji turystycznych można by zaliczyć ośrodek wczasowy w Cesarce z ich Króliczą wyspą oraz cmentarz poległych w walkach wrześniowych.Na jednym z postoi kolega biker zmienił się w muzykanta i umilił nam wypoczynek repertuarem szlagierów wygranym na organkach. Na szacunek zasługują "wiekowi" kolarze - turyści z łódzkiego teamu PTTK.Ich wytrzymałość i zamiłowanie do rowerowania powinny być przykładem dla wieeeeeelu młodych bikerów. Na BARDZO DUŻY RESPEKT natomiast zasłużyła sobie pewna białogłowa na damce , która pokonała dystans ok. 100-120km. rowerkiem z torpedem.Panowie i panie , wzniesienia łódzkie BEZ PRZEŁOŻEŃ. RESPEKT !!! Kończąc przyznam iż moja pani "zbladła" w okolicy 80-tego kilometra i siadając koło bika z oczami pełnymi łez powiedziała , że poczeka aż pojadę do Łodzi i wrócę po nią samochodem.Cóż , czego nie robi się dla miłości.Wróciłem do domu rowerkiem po czym wsiadłem w blachosmroda i z powrotem na Malinkę koło Zgierza. Tak to się dla nas skończyło , przez zwątpienie po zmęczenie. Serdeczne pozdrowienia i podziękowania dla Łódzkich Kolarzy Turystów , oraz szcunek wielki dla ich umiejętności. W załącznikach kilka fotek z tego rajdu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanek1 Napisano 23 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Czy w przyszłą sobotę też organizujesz jakąś wycieczkę? Jeśli tak będę na 100%. A może wcześniej, w tygodniu ktoś miałby ochotę pojeździć? Będe tu zaglądał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 24 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 W tą niedzielę (30 lipca) ma pojawić się Lukaszeczek , przynajmniej tak coś obiecywał, więc może jakiś lajtowy rajdzik na spotkanko z nim w Łagiewnikach??? Co wy na to ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 24 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Bardzo chętnie, tylko Łagiewniki odpadają, pare dni temu zmieniłam oponki na Slicki 1' Może jakaś szosa dla odmiany? Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 25 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Pati , ale to ma być tylko przejażdżka , taki spacerek , nie tak jak rok temu.No i może ten leniuch by pojechał też z tobą ??? Ale na razie Lukaszeczek nie daje znaku życia , więc nie wiem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pati Napisano 25 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Jutro zamieniam z powrotem opony na Conti, bo drugi dzień pod rząd łapę kapcia. Leniucha postaram się wyciągnąć, poza tym nawet jak Lukaszeczka nie będzie, to możemy sobie jakaś wycieczke zrobić, jeżeli będzie więcej chętnych... Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Jak to by była jakaś spokojna wycieczka, to ja mógłbym się na to pisać w 50%, bo jeszcze nie wiem co będę miał na jaki dzień zaplanoawane. Trochę mi tylko ten mój wiek do Waszego nie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanek1 Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ja nadal jestem chętny i gwarantuję swoją obecność Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 26 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Kurde , z mojej strony chyba klapa.Dam definitywną odpowiedź w sobotę wieczorem. Ustawcie się na razie beze mnie , wrazie co , to mam numer Pati i jakoś was złapę w Łagiewnikach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HomerWells Napisano 28 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Jestem zainteresowany. Podajcie o której godznie i w którym miejscu Łagiewnik będzie miejsce spotkania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanek1 Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 No cóż, chyba jutrzejsza wyprawa nam się nie uda . Jeśli byłby ktoś chętny w tygodniu to czekam na jakąś propozycję . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 29 Lipca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Pięknie widzę, że się temat ruszył konkretnie pełną parą. Uważam, że najlepszym rozwiązaniem, które zapewniłoby szerokie grono ludzi byłby termin pod koniec sierpnia w ostani weekend wtedy kiedy już wszyscy wrócą z wyjazdów i innych ekscesów... Co do trasy zielonego szlaku nie jest on w gruncie rzeczy taki łatwy i tak dobrze oznakowany, ja tam się na niektórych odcinkach pogubiłem i w sumie nigdy nie zaliczyłem go całego . No ale w grupie kto wie może by się przejechało. Także co ekipa?, do zobaczenia Żaba, Pati jak ja dawno nie widziałem waszej obecności na forum jak dobrze znów Was widzieć Ja teraz odpadam z jakichkolwiek wycieczek bo wyjeżdżam w góry biorę rower ze sobą i tam trzaskam km. Ale jak przyjadę ok. 10.08 to ruszamy pełną parą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbanek1 Napisano 29 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2006 Ludzieeeeee! aaaaaaa! dopiero pod koniec sierpnia??? Pixon na litość! Może jednak wcześniej? :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.