Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

"Przedstawiam plan na kolejną wycieczkę :)blank.gif W sobotę lub niedzielę (jak pogoda pozwoli).

Tym razem będzie coś fajnego do zwiedzania i oglądania. Nie zabraknie dużej ilości terenu i lasów (jak na warunki zachodniej części Łodzi).

- Rezerwat Torfowisko Rąbień, ciekawe zgromadzenie torfianek z kładką widokową

- Dworek z 1884 r. w Zgniłym Błocie, niestety strasznie zniszczony, wygląda trochę jak nawiedzony

- Rezerwat Jodły Oleśnickie, jedyne takie miejsce w okolicach łodzi z tak dużą ilością jodły pospolitej

- Pałac w Piorunowie, najciekawszy obiekt na naszej trasie :)blank.gifzbudowany w 1925 r. Teraz mieści się tam hotel. Pięknie odrestaurowany otoczony zabytkowym parkiem. Przed samym budynkiem znajduje się fontanna i kilka rzeźb. Jeden z najładniejszych takich obiektów w okolicach Łodzi

- Modrzewiowy dworek w Wodzieradach, najstarszy drewiany budenek tego typu w województwie (1825). Kilka lat temu wykupiony od gminy i powolutku odretaurowany. Można wejść na jego teren, a nawet do środka. Zachowały się stare meble oraz piękny zabytkowy piec kaflowy. Warty obejrzenia :)blank.gif

- Panorama Łodzi z Górki Pabianickiej"

http://pl.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=3577623

"Myślę, że można się ustawić o 9,30 koło wejścia do ZOO"

Ja też chętnie dołączę – o ile mnie weźmiecie ;-) Nie ukrywam, że najlepiej w niedzielę. I do tego, na tę chwilę, lepsza pogoda zapowiadają na niedzielę, ale teraz to tak szybko się zmienia, że trudno przewidzieć.

Tylko dołączyłbym do Was na krańcówce na Rojnej skoro i tak tamtędy planujecie jechać :D

Każdy jest mile widziany. Piotr, ja mieszkam w okolicy kranćówki, więc jak chcesz możemy jechac razem na miejsce spotkania na Zdrowie. Po drodze pewnie jeszcze ktos dołączy :). Taka mała rozgrzewka. A jak chcesz zaczekać przy krancówce jak napisałeś, to ewntualnie możesz zostawić swój numer telefonu, tak na wszelki wypadek , w razie gdyby trasa byla lekko zmieniona. Ale nie musisz jak nie chcesz. ;)

Tomek, koniecznie bądź :)

Co do tego, że wszyscy są mile widziani to mała poprawka- kolega Wiew ma nawet nie próbować pokazywać swojej... twarzy na żadnym wypadzie ogłaszanym tu przeze mnie.

Natomiast poza tym jednym, potwierdzającym regułę, wyjątkiem- im nas więcej, tym weselej:)

Także, 13k2, wbijaj.

Nie, nie, nie- żadnego 'sorki':)

To moja totalna prywata, mająca na celu uchronienie wszystkich uczestników wycieczek przed wylądowaniem w niemiłej i zapewne dla nich niezręcznej sytuacji; a mnie(i Minorowi jeśli w końcu się gdzieś z nami ruszy) zapewniająca spokój i zadowolenie z niczym nie zmąconego fajnego towarzystwa:P

Z ogłaszaniem powyższego nie czuję się jakoś super ale po rozważeniu 'za' i 'przeciw'(rozważanie ta ma jakis tydzień) postanowiłam to przy najbliższej okazji podkreślić, a okazja pojawiła się sama własnie teraz.

W sumie to była jedyna rzecz, o której nie miałeś pojęcia więc już chyba masz pojecie o ilu go nie masz:)

Dzięki za pozwolenie :D Czym więcej ludu tym cieplej... ale w tym wypadku chyba się nie sprawdzi ;D

Łukasz, ale chodzi o to, że po mieście w tę i we w tę jeździć średnio mi się chce, chociaż to tylko kawałek :P A dokładniej gdzie mieszkasz, bo w takim razie gdzieś blisko :)

Dlatego lepiej ustawić się na szosę :), ale zastanawiam się czy jechać na ten wyścig czy nie. Wydam 20 zł a i tak formy brak na ściganie.

A tak z innej beczki wiecie gdzie można epicona kupić w Łdz na raty? Najwyższy czas odprawić zastępczego xctka

To super :) Też miałem się pytać czy plany nie uległy nagłym zmianom. Chociaż do rana jeszcze to może być różnie ;-)

To ja w takim razie będę czekał na krańcówce Rojna/Szczecińska ok. 9:45, jak coś Łukaszowi wysłałem numer telefonu na pw. Czy Pani Kierowniczce wycieczki też podać? :P

Jak już pisałam- jak coś się zmieni informacja się, w miarę moich możliwości, pojawi- na razie nigdy nie było tak, że wypad jednak się nie odbył.

Numery można by wymienić, lepiej jak ma je więcej niż jedna osoba- na tak zwane zaś. Zaraz wyślę Ci PW.

I żadna ze mnie kierowniczka raptem zwykły posłaniec tylko trochę się panoszący;D

Chociaż... po namyśle jednak tytuł kierowniczki bardziej mi sie podoba:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...