Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Ja wam tylko powiem tak, respektu do tych temperatur... tak od 5 w dół już się nie jedzie dystansu a czas. Z tego co wiem Tomek jeździł w zimę, ale reszta poważnie niech uważa. Zrobicie sobie krzywdę, a odmrożenia to nie jest nic przyjemnego.

EDIT// Tak Asiu, właśnie się martwię o was...

Nie z ubraniem jest problem, nie z całym... Kłopot jest z rękami i nogami. I to do tego stopnia, że ocieplacze i windstopery średnio pomagają. Jak mówię, zrewidujcie sobie plany czy chcecie się tak oddalić od Łodzi, bo potem powrót będzie trwał, a ktoś może nieźle marznąć.

A skąd taka wiedza? No z głupoty:P Młody, gniewny, co mi tam jakaś zima może zrobić:) Okazało się, że może jednak.

Oczywiście macie rację. Ja osobiście mam obawy co do stóp. Pamietam tegoroczny kwietniowy wypad (lany poniedziełek) na Zgniłe Błota. Wybrałem się z kumplem pod wieczór, a w międzyczasie temperatura spadła w okolice +4. Dwie koszulki, polar i zimowe rekawiczki uratowały górę. Ale stopy w letnikch spd i cienkich skrpetkach bolały niemiłośiernie. A było tylko 30parekm.

Jednak dzisiaj już jestem lepiej przygotowany. Zobaczymy jak będzie. Najwyżej tyłki zmarzną :) 

Witam,

Pomimo tego, że pogoda spłatała nam małego figla, dzisiejszy wypad do Grotnik można uważać za wielce udany. Dystans może nie powala, ca. 40km, jednak biorąc pod uwagę warunki z jakimi musieliśmy się zmagać, było to wystarczajace. Mokro, błoto, zimno, śnieg i powalone drzewa. O czymś zapomniałem? Stopy marzły już po pierwszych kilometrach, nie mówiąc o dłoniach. Ale było naprawdę zajedwabiście i najważniejsze, że nikt nie wymiekał i uśmiech nie schodził z twarzy.

Poglądowa fotka. Jak ktoś ciekawy kto na niej jest, to można pytać, jednak cześć gupki jest pewnie bardzo dobrze znana.

dsc1721111.jpg 

Zmarzły bo zmokły, szczególnie stopy- Liściasta sucha nie była:D

Mnie z dojazdem powrotem wyszło 58 km; bilans gleb zadziwiająco mały; wrażenia- kolejna świetna niedziela, oby takich więcej.

Przy czym zachwycona jestem trasa wspólna, moje samotne dojazd i powrót to dramat.

Dziękować wszystkim.

Grzesiek a Tobie to przypadkiem nie dłonie miały odpadać?;>

Ja tam, oczywiście, narzekałam na mokre(ergo zimne) stopy, ale obyło się bez takich dramatów jak powyżej.

W sumie gdyby nie fakt, ze tkwiłam przez jakieś pół godziny praktycznie w miejscu kombinując co zrobić ze znalezionym, zziębniętym psiakiem to nawet nie mogłabym mówić, że wymarzłam...

Gorzej, ze teraz musi mi się zachcieć rower ogarnąć:P

hmmm czytam to wszystko i stwierdzam że wizyta na siłowni była jednak bardzo dobrą decyzją :) szacunek za jazdę w tej brei i zimnie :P

Dzięki za uznanie.Siłka jak najbardziej spoko, nie wyobrażam sobie życia bez treningów. Jednak każdy trening na siłowni tonie wkrótce w otchłani zapomnienia i nie ma o czym gadać. A taka jazda, nie dość, że daje więcej niż trening na siłowni, to jeszcze zostaje na długo w pamięci i jest o czym wspominać przez jakiś czas. Do czasu kiedy się zrobi 300/24 w lutym.

A z kim chcesz jechać te 300km? I gdzie? Bo na to się akurat chętnie wybiorę... ale z alkor obowiązkowo, bo źle bym się czuł gdyby miała gorszy rekordzik dobowy niż ja.

Spokojnie. To 300/24 miało raczej znaczenie alegoryczne, symboliczne ;) Na sezon 2012/2013 nie śmiem samemu wyrywać sie z takimi planami. Ale skoro już o tym mowa, to można coś pomyśleć. Ekipa by się tu zapewne znalazła mocna, która spokojnie by pocisnęła dystans.

Ano.

W każdym razie ja jakiś dystans mogę skoczyć ale nie w marcu tylko gdy będzie bardziej stabilna pogoda.

No, i muszę wiedzieć wcześniej, ze w ogóle jest taki w planach coby się rozjeździć trochę.

Także jak widzisz Łukaszu, jak Ci się zachce takie liczby kręcić i będziesz potrzebował towarzystwa to jakieś się zawsze znajdzie;]

Poza tym trzeba w końcu to TdŁ strzelić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...