Mod Team Pixon Napisano 15 Października 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Ej ludu przesuneliśmy godzinę na 12, może ktoś się jeszcze zdecyduje. Bo jak na razie marnie to widzę w 3 osoby :-( przemierzać las łagiewnicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matin Napisano 19 Stycznia 2006 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2006 Witam Mam taka propozycje Jako ze przyjezdza do Łodzi nasz kolega Katsumoto w terminie kolo 13 lutego. Kto bylby chetny na wspolna jazde i pokazanie naszych miejscowek? Ja sie pisze. Ktos jeszcze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin5611 Napisano 2 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2006 Ja bardzo chetnie o ile nic mi nie wyskoczy i bede mial dostepny jakis rower... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 23 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2006 Czas odświeżyć temat. Mogą się tutaj wpisać osoby aktywnie lub mniej aktywnie jeżdżące co by można z nimi się skontaktować i wspólnie pojeździć. Z kimś zawsze raźniej Xanagaz - GG - 3054769 tlen - arkuszewski. Jak się bardziej poznamy to dam kom :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grinch Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Grinch, GG 1759842 Czekam na propozycje wyjazdu w majowy weekend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 26 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2006 Ludzie, tak dużo tutaj jest "łodziaków" a taki mały odzew? Jak sobie robie wypady na Zdrowie to widać rowerzystów od cholery, może kogoś z forum mijam i nawet o tym nie wiem. Ujawnić się wszyscy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grinch Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Xanagazn, a Ty co robisz w ciagu weekendu?? Proponuje wyjazd: niedziela, poniedziałek, wtorek - w okolice Jury Krakowsko-Częstochowskiej. Transport oczywiście mam. Zapraszam. Zrzuta na paliwo (LPG), jakie śspanie na miejscu + jedzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 28 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2006 Ja mam maturę więc odpada jakaś dalsza wycieczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość kamoreks Napisano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 Witam, was Łodzianie może ktoś z naszego miasta ma do oddania manetkę DEORE bądź to czerwone ze środka co wskazuje akt. bieg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Xanagaz dobrze, że odkopałeś temat, bo ostatnio go szukałem i nie mogłem znaleźć. Ja oczywiście jestem chętny na ustawkę. W zeszłym roku do jednego spotkania doszło i nawet trochę osób przyjechało. Teraz dobrze by było powtórzyć to. Ja oczywiście w roli przewodnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 4 Maja 2006 Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 Jak widać zainteresowanie jest bardzo małe, nie wiem czy cokolwiek dojdzie do skutku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 4 Maja 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Maja 2006 No fakt osób chętnych jest mało, ale ja ze swojej strony jestem jeszcze w stanie do 3 osób zapewnić że przyjadą . Co jest wogóle z Żabą ? On bywa jeszcze na forum ? Jeżeli tak to z nim jeszcze by trzeba się było skontaktować. Pewnie jakby miał czas to by przyjechał i pojeździł z nami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 18 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Czy ktoś z Łodzi jeździ po jej wschodniej części? Chodzi o Konstantynów, Chocianowice, Złotno, Retkinia, Lublinek. Nie mam z kim jeździć i szukam kompana/kompanów/kompanki/kompanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mergoos Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Hmmm... to jest akurat zachodnia część miasta... Śmiga tam parę osób... poszperaj po forum to ich znajdziesz. A po wschodniej to jeżdżę np. ja (Dąbrowa, Olechów, Popioły, Wiśniowa Góra itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Rzeczywiście Już raz chciałem sobie wyszukać ludzi z Łodzi, ale to forum nie ma takiej funkcji. A na szperanie po forum nie chcę tracić czasu. Z tego co widzę to może 3-4 osoby udzielają się na tym forum z Łodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 a ja jeżdżę i po wschodniej, i po zachodniej:). Chociaż najczęściej służą mi te tereny aby wyjechać poza granice administracyjne miasta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Ja po wschodzniej cześci miasta raczej nie wykraczam poza tereny administracyjne, może nieznacznie. Dziennie ze średnią około 24-25km/h robię 28-35km. Więc jak ktoś jest chętny na takie dystanse to zapraszam. A czy ktoś by pojechał na szlak po KPWŁ?, ma on około 75km. Wg mojej mapy jest to kolor zielony. Zaczyna się niedaleko Modrzewa, potem tak: Kolonia Skotniki - Dobra - Michałówek - Kolonia Dobieszków - Ługi - Przydatki - Stare Skoszewy - Rezerwat Parkowy Janinowskie - Lipka - Niesułkowskie Działki - Dąbrówka Mała - itd. Nie chce mi się teraz wszystkiego pisać To chyba to: "Szlak rowerowy po Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich jest najdłuższym szlakiem rowerowym wyznakowanym jak dotąd w najbliższych okolicach Łodzi. Trasa tego szlaku ma charakter pętli rozpoczynającej i kończącej się przy ul. Wycieczkowej w Łodzi. Szlak prowadzi przez wyjątkowo malowniczy obszar mezoregionu Wzniesień Łódzkich, na który składa się unikatowy w centralnej Polsce krajobraz wyżynny. Krajobraz ten charakteryzuje zroznicowanie formy rzeźby - w terenie podziwać można m.in. wąwozy i parowy, ostańce denudacyjne oraz liczne głazy narzutowe. Na trasie szlaku o długości 74 km leżą również dwa rezerwaty przyrody: "Struga Dobieszkowska" i "Parowy Janinowskie", Zespół Przyrodniczo - Krajobrazowy "Górna Mrożyca", liczne pomniki przyrody i parki wiejskie. Szlak umożliwa również zaznajomienie się z szeregiem pamiątek kultury materialnej począwszy od wczesnośredniowiecznego grodziska w Starych Skoszewach z VI w. n.e. poprzez zabytkowe świątynie różnych wyznań, dawne XVIII i XIX -wieczne dwory szlacheckie i ziemiańskie po cmentarze ewangelickie i nekropolie z czasów I wojny światowej." I dalej: "Trasa: Łódź - Las Łagiewnicki - Modrzew - Dobra - Michałówek - Dobieszków - rezerwat "Struga Dobieszkowska" - Dobieszków - Stare Skoszewy - Głogowiec - Buczek - Janinów - rezerwat "Parowy Janinowskie" - Niesułków - Wola Cyrusowa - Jabłonów - Marianów Kołacki - Syberia - Tadzin - Grzmiąca - Jaroszki - Moskwa - Plichtów - Byszewy - Bukowiec - Stare Moskule - Moskuliki - Łódź Znaki: czarne Długość: 74 km" A w ogóle to polecam: http://www.ziemialodzka.pl/40_rowerowe_pkwl.htm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dinsdale Napisano 19 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Zielony szlak to jedno, a rowerowy jest oznaczony kolorem czarnym. Tak czy siak, obydwa warte przejechania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snack Napisano 22 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2006 czarny (rowerowy) i zielony (pieszy) częściowo się pokrywają, ale czasem warto pojechać właśnie tym dla pieszych, bo teren robi się bardziej urozmaicony i trudniejszy, można wtedy troszkę poszaleć.. rowerowy jest dość łatwy technicznie.. oj chyba w ten weekend kolejny raz tam się wybiorę pomęczyć sprzęt pozdro dla łodziaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub85 Napisano 27 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2006 Jak tylko poczuje się na siłach na taki dystans i kondycja dopiszę to nie omieszkam przejechać tej trasy. Fajnie by było zebrać wtedy jakąś ekipię. Zawsze będzie weselej i bezpieczniej niż przemierzać trase w pojedynke. Pozdrowienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snack Napisano 30 Czerwca 2006 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 w grupie super, ale w pojedynke też fajnie, można naprawde powalczyć z terenem sam dyktujesz tempo, nie czekasz na nikogo, nikogo nie gonisz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marru Napisano 3 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 ja moge sie stawic w sumie nie ma problemu . Sam albo z kumplem sie zobaczy jak co sledze topic ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin GP Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Panowie i Panie, co byście rzekli na spotkanie w wakacje? Proponuję termin zawierajacy się w granicach ostatniego tygodnia lipca i pierwszego sierpnia - wtedy powinienem nawiedzać Polskę. Jednego chętnego już mam - Żaba się zowie :grin: - prosimy innych chętnych o ewentualną sugestię, czy byliby skłonni sie pojawić. Oczywiście, jeśli ktokolwiek spoza Łodzi, ma ochotę dołaczyć, to serdecznie zapraszamy - Żaba coś o stawianiu lodów wspomniał :mrgreen: pozdro dla @ll A czy zupełnie nowiutki użytkownik tegoz forum (czyli ja rowniez moze sie zglosic na owo spotkanko? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 4 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Mnie w ten weekend nie ma, im Was więcej tym lepiej, mam nadzieję, że wreszcie zrobi się spotkanie z prawdziwego zdarzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HomerWells Napisano 5 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 W tamtym tygodniu udałem się na czarny szlak. Mój błąd polegał na tym, że nie wydrukowałem sobie mapki. Ogólnie szlak jest doskonale oznakowany ale jak minie się Kolonie Niesiułków i wjedzie szosą do lasu to oznaczenie pojawiają się co 1000m. Dla osoby mającej mapkę to nie jest problem. Ja takowej nie miałem . Niestety po wyjeździe z lasu człowiek natknie się jeszcze na jedno oznaczenie szlaku a później nie ma już nic. Szukając oznaczeń trochę nabiłem sobie kilometrów jeżdząc po Woli Cyrusowej i okolicach. Przed zjazdem do Woli Cyrusowej Koloni odkryłem na słupie szarawy kwadrat. Wzbudził on moje zainteresowanie, podejrzewałem że może pod warstwą owej szarej farby kryje się upragniony rowerzysta:) ale nie mając pewności wolałem nie ryzykować jazdy w nieznane . Pojechałem dalej, jechałem i jechałem aż ze dwa kilometry za Wolą Cyrusową postanowiłem, że wracam do domu i odbiłem w drogę na południe. Jakież było moje zdziwienie gdy po kolejnych dwóch kilometrach natknąłem się na czarny szlak. Szlak w tym miejscu biegł z północy na południe. Jazda na północ wydała mi się bezsensem więc skierowałem się na południe. Po jakimś czasie coś zaczęło mi się nie podobać po kolejnych minutach pojąłem swój błąd. W chwilę później znalazłem się w Woli Cyrusowej Koloni . W sumie przechałem 97 km. Szkoda tylko żę udało mi się przejechać jedynie połowę szlaku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.