Tomato Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Planuję mały wyjazd przypadający na piątek - sobotę - niedzielę. Najpierw pociąg i wysiadamy w Bielsko-Biała Następnie rowerami chcemy zaliczyć Szczyrk, Barania góra Jak starczy czasu Istebna I powrót pociągiem do Łodzi. Nocleg - schroniska PTTK Ktoś chętny ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ja może i bym była chętna ale zależy, który weekend- ten mam zajęty jakimś weselem, no i chwilowo jestem bez mtb... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Najbliższy czyli 7-8-9. I faktycznie na szosie może być ciężko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunnKern Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Najbliższy czyli 7-8-9. I faktycznie na szosie może być ciężko W niedziele wróciłem ze Świerardowa ale kusi mnie ta ustawka. Do czwartku rano podejmę decyzję i dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebel Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 A może zorganizujmy coś co nie będzie aż takim spontanem, np. kilka osób dysponuje tutaj autami, więc koszty takiej wyprawy już mogą być niższe od PKP. Mnie osobiście ten łikend potwornie nie pasuje (mam w planach spływ Pilicą, kto chętny żeby dołączyć to zapraszam) ale chętnie się skuszę na chociażby następny łikend. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Ech to i tak pozamiatane... nawet jakbym odzyskała rower to i tak ten weekend już zajęty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunnKern Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Tomato, zastanawiam się czy może tu się nie podłączyć i pojechać razem. Co sądzisz ? Jakieś przeciw albo za? http://www.cyklomaniak.pl/ Jura rowerem czyli trochę historii z siodełka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Jura jest GENIALNA- jakby co planuję tam(bądź w Świętokrzyskie) mały wypad po 10.10;> Liczę na to, ze do tego czasu oddadzą mi rower:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 4 Września 2012 Udostępnij Napisano 4 Września 2012 Jura Krakowsko-Częstochowska to z tego co się orientuję dość płasko I trzeba by zagadać czy jadą na 100% Ja jadę jeszcze z jedną osobą więc nie mogę sam ustalać takich zmian. Jak myślisz poważnie o wypadnie daj mi na pw numer gygy. Coś się zaradzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silenoz Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 hej ja powiem tak w tygodniu nie istnieje gdyż mamy sezon sprzedażowy w firmie:) ale weekend...... MTB gdziekolwiek byleby w niedziele wieczór być w łodzi I mam sprawne auto typu kombi:P , tyle że nieco paliwożerne:) może coś tu się zorganizuje w końcu fajnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 5 Września 2012 Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Ja jestem żywotnie zainteresowana 'czymś fajnym' tak jakby co;] ale jak juz pisałam- ten weekend mam z głowy. Za to przynajmniej wychodzi na to, że na dniach odzyskam rower więc, poza tym że to pewnie bez sensu, mogę się na następny koniec tygodnia umawiać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Wiem, że charakter Tour de Kalonka uległ zmianie w porównaniu do poprzednich edycji ale zastanawiam się czy mimo tego ktoś się i tak wybiera? Bo myślę, że jakby się zebrało parę osób to i ja bym jednak pojechała- może nie jest to żadna wyrypa ale zawsze jakieś urozmaicenie i może pozna się fajne rejony na tzw.'przyszłość', nowych ludzi i takie tam:] Zresztą... niby czarna trasa ma aż 26 kilometrów:P, no ale trzeba jeszcze dojechać i wrócić(a nikt nie mówi, ze należy wybrać trasę powrotu prostą jak w mordę strzelił ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nogger Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Cześć, ja się wybieram właśnie na trasę czarną. Co masz na myśli pisząc że zmienił się charakter? Ja byłem wcześniej tylko raz, ze 4 lata temu i też była to po prostu wycieczka z przewodnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 W sumie powinnam napisać, że 'słyszałam, że charakter TdK uległ zmianie' bo takie wieści do mnie z różnych źródeł dotarły:] mnie tam nigdy wcześniej nie było(jakoś tak wrzesień na studiach bywa zajęty). W każdym razie ponoć wcześniej była to mniej lajtowa zabawa choćby ze względu na długość tras. Ale jak się mylę to przepraszam. Nogger jedziesz sam czy z jakąś ekipą? Jakby się parę osób tu zebrało to byłbyś zainteresowany wspólnym przejazdem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nogger Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Wg. mnie nic się nie zmieniło. Przynajmniej tak wynika z opisu na oficjalnej stronie. Ja będę z paroma osobami i nie widzę przeszkód żebyś do nas dołączyła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 7 Września 2012 Udostępnij Napisano 7 Września 2012 Może ktoś chętny na sobotę, niedzielę na MTB ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nogger Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Ja pawdopodobnie jutro będę leciał ze strykowa na Brzeziny lub Grądy nad moszczenicą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Jedzie ktoś na Kalonkę ? Byliście tam kiedyś ? Trasa czarna jest trudna ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Dużo osób jedzie, na pewno spotkasz forumowiczów, ja byłem za dwa razy. Trudność tras? Please Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 8 Września 2012 Udostępnij Napisano 8 Września 2012 Bardzo możliwe, że kogoś z Was tam spotkam, natomiast miałem przyjemność poznać tylko jednego forumowicza. Nikogo więcej nie znam :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 BJan- spójrz no sobie wcześniej na moje pytanie i np. odpowiedź Noggera;] Nogger- dzięki za propozycję, odezwę się jakoś na PW jak już będę wiedziała co ze sobą robię Przy czym sam przelot na Kalonke i powrót z Kalonki wolałabym sobie zrobić w bardziej niż mniej żwawym(tak wiem, ze to bardzo względne) tempie, skoro sama Kalonka zapowiada się jako spokojny rajd. Więc nie wiem czy się tej kwestii dogramy potrzebami- jaką tak mniej więcej średnia będziecie mieli? No, chyba że w ogóle zbierze się jakaś większa forumowa grupa to tempo wyjdzie jakie wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BJan Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 alkor - spojrzałem. Jak będziecie jechać i znajdzie się kawałek asfaltu, to chętnie się dołączę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Na Kalonce między postojami można sobie pocisnąć, jednakże mogą znowu dać przewodnika z dupy który gdzieś po drodze się zasapie. Mam nadzieję, że będzie inaczej. Możemy się gdzieś umówić przed startem, każdy pewnie będzie jechał z innego rejonu Łodzi, ja z widzewa więc mogę się z kimś skumać na widzewie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Ja lecę z Centrum, nie mam jeszcze pomysłu którędy bo w sumie po PKWŁ jeżdżę po stałych szlakach, które Kalonki nie obejmują(albo nie zauważyłam:P) stąd też pytałam się o jakiś wspólny dojazd. Ale jako, że bardziej niż na dojazdowym przewodniku zależy mi żeby poznać jakieś nowe rowerowe twarze:) to mogę się i na miejscu jakoś umawiać. Tylko teraz pytanie... gdzie jest miejsce- to przy tej takiej drodze krzyżowej jest czy zupełnie mylę rejony? I jeszcze jedna sprawa- lepiej się teraz zapisać przez internet czy już w dniu startu się tym zająć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 9 Września 2012 Udostępnij Napisano 9 Września 2012 Start jest tutaj: Mapy Google Jak przyjedziesz odpowiednio wcześniej, czyli na, powiedzmy, 9.30 to zdążysz wszystko na miejscu zrobić. Z Widzewa jedzie się mniej więcej tak: Dobszy�ska Lodowa Jaskinia - Mapy Google z lekkimi zmianami, z początku jadę Henrykowską a nie na około przez przejazd kolejowy, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.