lunatic Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 OK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunnKern Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 OK A są jeszcze wolne miejsca ? Chętnie bym się pokręcił jutro z kimś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 21 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Chyba się zmieścimy;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 No, i najprawdopodobniej mamy jeszcze +2 osoby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunnKern Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 10:00 wyjeżdżam z pod Strykowa i jestem na 11:00 na miejscu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wwwampir Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Jak się udała wyprawa? Następnym razem chętnie się podłączę o ile można i czas dopisze. Z ciekawości spytam ile wyszło km i jaka średnia prędkość na trasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Hehe:) Ja i alkor - 151,69 km ze średnią 22,7 km/h Każdy co jechał będzie miał ponad 100km... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomato Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 U mnie wyszło równe 130 km średniej nie sprawdzałem ale słyszałem że gdzieś z 40 wyszło Macie też podziękowania od moich obolałych kości za ten asfalt. Wprawdzie na plecach dzisiaj nie zasnę ale było warto Pozdrawiam, Pomidorek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Na części wspólnej, która miała coś koło setki z małym hakiem, średnia była powyżej 23. My z Minorem trochę naszą dobiliśmy dokręcając, głównie po Łagiewnikach, do tych 150;] Swoją drogą- spora ekipa pojechała. Startowaliśmy w 9 osób. Tomato, wiesz na następny raz już mamy świadomość, że dopóki się nie wykurujesz to trzeba trzymać się asfaltu. Będzie dobrze:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 http://www.endomondo...uts/lLXrniohCqc Proszę, jeśli kogoś interesuję jak to wyglądało na mapie;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lunatic Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Ja dzis niestety nie dalem rady, za wysokie tempo. Pozostaje tylko trenowac! Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cuberider Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 spoko nie było tak źle i tak dałeś rade ponad 70 km jak na kogoś kto dawno nie jeździł to sporo mi wyszło 121 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SunnKern Napisano 22 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2012 Jeszcze raz dzięki wszystkim za wyprawę . Fajnie że młodzież zabrała na przejażdżkę takiego dziadka jak ja. Tempo i trasa ok. Jak będą bilety na następny rejs to się piszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimatsu Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Ogólnie spotkanie i trasa na duży plus szkoda tylko, że kolanao nawaliło mi kilka km przed metą, ale dzisiaj już ma się dobrze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 A co do następnych rejsów- doświadczenie wskazuje, że trzeba raczej rzucać hasło niż czekać, że ktoś to zrobi. Wtedy szanse na wypad znacznie wzrastają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Witamy ponowie, alkor i ja, niczym Bonnie i Clyde opracowujemy właśnie kolejny diabelski plan podboju województwa:) Ze wstępnych ustaleń wynika, iż dnia 26.07.2012r. (czwartek), odbędzie się wyprawa z Łodzi nad Zalew Sulejowski, zakładająca objechanie tego zalewu, szlakiem rowerowym, który się tam znajduje. Zakładam, że trasa do szlaku będzie prowadzić asfaltami, zaś sam szlak bywa dość piaszczysty momentami... średnio to zachęca no ale jakoś trzeba sobie z tym radzić Strzelam, że jeżeli się nie zgubimy, będzie w granicach 160km z powrotem do Łodzi. Tempo umiarkowane. Co to znaczy? Pojęcia nie mam... Będziemy jechać na tyle na ile pozwolą nogi, tak by się nie męczyły, lecz zakładam, że średnią 22km/h będziemy pewnie mieli, choćby z uwagi na dość dużo asfaltów. Przerwy na siku też jakieś zrobimy, a nad samym zalewem gdzieś pewnie usiądziemy medytować. Chętnych zabieramy, zdając sobie sprawę, że będzie mniej towarzystwa gdyż część pewnie pracuje... Prosimy również o rozsądną ocenę swoich możliwości. Chcemy uniknąć problemów, a członek ekipy, który nam padnie w tych piaskach nad zalewem itp, będzie problemem niewątpliwym niestety. Aha, i w przeciwieństwie do niedzielnego wypadu, tej trasy nie zmieniamy, jedziemy ustaloną. Wynika to z tego, że jednak chcielibyśmy wrócić przed zmrokiem:) Jak ktoś chętny, proszę pisać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Widzę mocna ekipa jest. Ktoś by się pisał na ponowny obiazd czerwonego szlaku zwanego potocznie Tour de Łódź? Terenu jest jakieś 120-130 km na jakieś 200 km szlaku, nie ma lekko GPSies.com Track Rower 2012-07-21 GPS - cycling - - 92-312 Lodz, Lodz, Lodzkie Ja w czwartek odpadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PandaTeam Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Maniak - z naszego doświadczenia wiem, że zgubienie się na szlaku rowerowym dookoła Zalewu Sulejowskiego jest praktycznie niemożliwe. Jest bardzo dobrze oznakowany, dużo lepiej niż nasz czarny na wzniesieniach. Piasek się czasem zdarza, ale przecież to sama przyjemność Poza tym część tego szlaku przejechaliśmy obładowani sakwami więc wam powinno pójść bezproblemowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Nicki są, wyżej troszkę I mój brzmi inaczej... nie Maniak. To raz. Dwa. Ja szlak znam na pamięć, mogą zdjąć oznaczenia, a i tak trafię, choć za pierwszym razem pobłądziłem delikatnie, w jednym miejscu. Ilość piasku jak mniemam jest zależna od pogody, długofalowej pogody. A zgubić się można, jadąc nad ten zalew:) Tym bardziej, że w planach jest omijanie jednak większych dróg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 @Minor- trzy litery się w sumie zgadzają W ogóle piękny opis planów- o taki talent literacki Cie nie podejrzewałam... @Panda- piach jako taki nie jest problemem. Minor go po prostu nie lubi. Zresztą ja też nie przepadam choć wydaje się, że moje uczucia wobec tego wytworu są jednak deczko cieplejsze:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miliron Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Nie wykluczone, że w czwartek mogę mieć ciężką głowę ... ale dawno nie byłem nad zalewem Kupie sobie jakąś zapasową dętkę i mogę się z wami przejechać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 23 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Z innej beczki- Xanagaz, jak patrzę po bikestats, to TdŁ robiłeś dwa dni temu... i już chcesz znowu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Lipca 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 i już chcesz znowu? Robi od nowa, bo nie przejechał całości . Tym razem w planach jest całość. Ja jestem chętny! Do ustalenia tylko czy zgodnie ze wskazówkami zegara czy odwrotnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Minor Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 @Miliron, to czekamy na jakieś konkrety:) Lecz jak Cię miśki złapią na trasie, to sobie lawetę będziesz na rower we własnym zakresie załatwiał @Pixon, hehe wyczuwam lekką nutkę szyderstwa w Twojej wypowiedzi:P. Co do TdŁ, ja to chcę pojechać, i pojadę... ale raczej nie w takiej obsadzie:) I nie mam nic do osób broń boże, a raczej do zasłyszanego tu i tam tempa waszych wypraw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silenoz Napisano 24 Lipca 2012 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2012 yo o której będziecie tak mniej więcej nad zalewem(lub planujecie być) i od którego punktu chcecie wbić na szlak? miałbym chwilę żeby objechać szlak na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.