Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Portal meteo to portal studencki. Takie portale jak IMiGW, tvn, gazeta.pl i inne niestety pokazuja deszcz. :/ Sobota do jazdy tak, ale jak pozwolą warunki atmosferyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Pogoda z tvn'u albo gazety? Nie:P IMiGW to inna sprawa, ale ja chyba coś innego rozumiem przez opady;] http://www.pogodynka.pl/polska/16dni/lodz_lodz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 No to masz tutaj. http://www.pogodynka.pl/polska/prognoza_synoptyczna/lodz_lodz i nie patrz na długoterminowe bo się nie sprawdzają. Ta jest na 3 albo 4 dni tylko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Może tak- nigdy nie przejechałam się zestawie new.meteo+pogodynka(patrzę tylko dwa dni do przodu- model Cosmo, model GFS mnie nie interesuje:D. No, i od rana danego dnia sobie sprawdzam czy nic się nie zmieniło.) A jakoś tak wyszło, że bardziej przekona mnie wykres i więcej danych niż jeden piktogram albo pan Kret. Także nie mówię, że nie będzie padać ale na ten moment się nie zapowiada. A już na pewno nie ulewa, która uniemożliwia jazdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 No to życzyć na dzisiaj niezmoczenia życi i miłej jazdy, ja niestety do pracy zaraz wychodzę. A przypowiadanie pogody to jak wróżenie z fusów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rebel Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Dlaczego Wy zawsze widzicie deszcz tam gdzie ja ni diabła nie mogę go zobaczyć? Bo studiowałem meteorologię 4 semestry , w dodatku jeszcze pracuję z nim (a to nie znaczy że się znam );-) BTW moim zdaniem najlepsze portale dla tzw."lajkoników" (laików) to: "nasz" meteogroup i http://www.wetterzentrale.de/ które opieraja się na tym samym algorytmie. Jak pewnie przeczytacie jest to jest to metoda zliczeniowa (oparta na metodach numerycznych), bo od patrzenia na chmury barometr i termometr można sobie tylko wzrok popsuć ;-) ten algorytm jest wykorzystywany przez US army więc chyba nie jest słaby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Jak tak czytam i oglądam linki to dochodzę do wniosku, że to naprawdę rozbija się o to, ze ja za 'deszcz' uznaję coś innego niż Wy i tyle:) A dzisiaj nie wiem już czy miało padać czy nie ale nie padało i w ogóle było ślicznie. Btw. znana niektórym Aga zaproponowała mi żebyśmy w sobotę pojechały zobaczyć tę trasę maratonu czy innego xc koło Zgierza. W sumie bym pojechała ale jednak wydłużając wypad(oczywiście jak noga w kwestii orientacji w terenie nie mam pojęcia jak)- któryś z Panów chętny? Start wstępnie o 10.30 spod kościoła pw. św. Teresy. @Jimooo-nie będę się upierać żeby robić setkę;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Ja będę wiedział w sobote rano czy bym sie przejechał ta pięćdziesiątkę. Na tą chwilę tak. Póki co praca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Dobra. Sobota- zmiana natury organizacyjnej tj. po konsultacji z Minorem, który to ratuje mnie w kwestii trasy(dziękuję) start jest o 10.45 na Rondzie Powstańców- obczaimy zgodnie z Agi zapotrzebowaniem tę Malinkę, a potem w świat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 My dzis zrobilismy ponad setke. Ja 135km Tempo 19km/h wedlug mojego licznika Bylo fajnie. Relacja foto wkrotce. Zalujcie, ze Was nie bylo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 A weź... ja strasznie żałuję. Szczególnie, że pogoda była epicka. No, ale- vis maior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 135? Gratuluję i zazdroszczę. Bez tej 100 tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 135? Gratuluję i zazdroszczę. Bez tej 100 tak. Tak bo ja mieszkam ciut dalej ;] Teraz jem i sie regeneruje... Mam nadzieje, ze jutro bede mogla spojrzec na rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Tak bo ja mieszkam ciut dalej ;] To znaczy? Bo ja jeszcze w pracy i mogę już nie kumać. PS. To była całodniowa wycieczka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 To znaczy? Bo ja jeszcze w pracy i mogę już nie kumać. PS. To była całodniowa wycieczka? W Andrespolu mieszkam, wiec jeszcze musialam dojechac i wrocic. Wyszla calodniowa. Bylo ognicho, przeprawa przez rzeke i postoje w sklepach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 A to fajne. Taka turystyka kwalifikowana. To gdzie byliście jeśłi można spytać skoro daleko dojechać? Bo ja też z pobliskiej części Łodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimooo Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Dobra. Sobota- zmiana natury organizacyjnej tj. po konsultacji z Minorem, który to ratuje mnie w kwestii trasy(dziękuję ) start jest o 10.45 na Rondzie Powstańców- obczaimy zgodnie z Agi zapotrzebowaniem tę Malinkę, a potem w świat. Ok, jadę z Wami Jeżeli nie stanowi to problemu to wolałbym dołączyć gdzieś w plenerze, żebym nie musiał do miasta wjeżdżać Którędy macie zamiar jechać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Bylismy w Ldzaniu i ogólnie kręciliśmy się po tamtych okolicach. Szczegoly bedzie znal Pixon Zaraz beda fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkor Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 O, fajno- zobaczę ile straciłam:D Jimooo, wątpię żeby był jakiś problem z dołączeniem w trakcie, ale o samą trasę pytaj Minora- ja jadę gdzie mi powie i nie mam pojęcia jaki będzie jej przebieg:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Wycieczka ogniskowa do Ldzania ;] Milego ogladania https://plus.google....403103237900897 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2012 Udany wypad. Podziwiam, może kiedyś dam radę taki kawał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yellowfox Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Halo Panowie i Panie, można dołączyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Pewnie tak, ale patrzę że kolega z Rudy Śląskiej więc masz kawałek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yellowfox Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 Kawałek jest ale tu na Śląsku pogoda pod znakiem zapytania, w Łodzi pewniejsza a i okazja znajomości podtrzymać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Didusieq Napisano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2012 To zapraszamy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.