Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Może tak- nigdy nie przejechałam się zestawie new.meteo+pogodynka(patrzę tylko dwa dni do przodu- model Cosmo, model GFS mnie nie interesuje:D. No, i od rana danego dnia sobie sprawdzam czy nic się nie zmieniło.) A jakoś tak wyszło, że bardziej przekona mnie wykres i więcej danych niż jeden piktogram albo pan Kret.

Także nie mówię, że nie będzie padać ale na ten moment się nie zapowiada. A już na pewno nie ulewa, która uniemożliwia jazdę

Dlaczego Wy zawsze widzicie deszcz tam gdzie ja ni diabła nie mogę go zobaczyć?

Bo studiowałem meteorologię 4 semestry , w dodatku jeszcze pracuję z nim (a to nie znaczy że się znam );-)

BTW moim zdaniem najlepsze portale dla tzw."lajkoników" (laików) to:

"nasz" meteogroup i http://www.wetterzentrale.de/ które opieraja się na tym samym algorytmie. Jak pewnie przeczytacie jest to jest to metoda zliczeniowa (oparta na metodach numerycznych), bo od patrzenia na chmury barometr i termometr można sobie tylko wzrok popsuć ;-) ten algorytm jest wykorzystywany przez US army więc chyba nie jest słaby.

Jak tak czytam i oglądam linki to dochodzę do wniosku, że to naprawdę rozbija się o to, ze ja za 'deszcz' uznaję coś innego niż Wy i tyle:)

A dzisiaj nie wiem już czy miało padać czy nie ale nie padało i w ogóle było ślicznie.

Btw. znana niektórym Aga zaproponowała mi żebyśmy w sobotę pojechały zobaczyć tę trasę maratonu czy innego xc koło Zgierza. W sumie bym pojechała ale jednak wydłużając wypad(oczywiście jak noga w kwestii orientacji w terenie nie mam pojęcia jak)- któryś z Panów chętny?

Start wstępnie o 10.30 spod kościoła pw. św. Teresy.

@Jimooo-nie będę się upierać żeby robić setkę;]

Dobra. Sobota- zmiana natury organizacyjnej tj. po konsultacji z Minorem, który to ratuje mnie w kwestii trasy(dziękuję:)) start jest o 10.45 na Rondzie Powstańców- obczaimy zgodnie z Agi zapotrzebowaniem tę Malinkę, a potem w świat.

Dobra. Sobota- zmiana natury organizacyjnej tj. po konsultacji z Minorem, który to ratuje mnie w kwestii trasy(dziękuję :)) start jest o 10.45 na Rondzie Powstańców- obczaimy zgodnie z Agi zapotrzebowaniem tę Malinkę, a potem w świat.

Ok, jadę z Wami :)

Jeżeli nie stanowi to problemu to wolałbym dołączyć gdzieś w plenerze, żebym nie musiał do miasta wjeżdżać :) Którędy macie zamiar jechać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...