Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Na rozruszanie kości, rozpoczęcie sezonu ogniskowego chciałbym zaprosić chętnych na taką wycieczkę:

Cel: ognisko w Ldzaniu nad rzeką Grabią

Zbiórka: Retkinia, McDonalds, Wyszyńskiego/Retkińska

godzina: 9.30 (15 minut tolerancji) czwartek

Jak było poprzednio: klik1 klik klik3

Jak widać po zdjęciach i po średnich daleko nam do koksów robiących średnie po 30 km/h i więcej. Nastawiamy się na luźny wypad ze średnią oscylującą w granicy 20 km/h. Na obecna chwilę jadę ja z chickenową, moja siostra oraz Xanagaz, pewnie ekipa się powiększy o dodatkowe osoby. Trasy wybieramy szutrowe, omijamy asfalty (takie jest założenie). Jeżeli ktoś by nie miał siły wrócić do Łodzi, można wsiąść w pociąg w łasku lub kolumnie który podrzuci nas na kaliski.

Zapraszamy!

Wiew, na ile sposobów można wg Ciebie zdefiniować 'przytulny'? :)

Pixon, mało strategicznie pod względem pogody... przynajmniej w kwestii ogniska. Chociaż dla mnie, a dokładnie moich psów, ważna jest tylko informacja na którą planujecie powrót?

Póki to nie będą okolice 19 to tragedii raczej nie ma- pytam bo nie miałby kto ich wyprowadzić, a tak sobie myślę że bym się przejechała.

A jak pogoda nie dopisze na ognisko ale będzie znośna do jazdy to macie jakąś alternatywę?

BTW ile bierzesz za "przejechanie się" twentyniner'em? Po lekturze kilku artykułów zapragnąłem zakupić sobie takie coś. Tyle że najbliżej można przetestować taki rower w Warszawie, w Łodzi oczywiscie nie ma szans.

W Piaście na Puszkina ostatnio byłem to wisiał na ścianie Giant Talon. Jak się spotkamy grupą pojeździć to pewnie więcej będzie takich co chcą zobaczyć 29 pod tyłkiem więc spoko.

• Mod Team
A jak pogoda nie dopisze na ognisko ale będzie znośna do jazdy to macie jakąś alternatywę?

Pogoda na ognisko jest zawsze dobra, nieraz przyszło nam rozpalać nawet w zaspach śnieżnych. Gorzej jest tylko ze znalezieniem materiału do palenia. Jeżeli tylko pojedziemy to na pewno będzie ognisko. Jeżeli wystraszy nas pogoda tzn. mżawka, deszcz to po prostu siedzimy w domach.

Pogoda się robi coraz fajniejsza, a ja się czuję coraz bardziej chora.

W związku z tym nie mogłam dzisiaj pojechać poustawiać sobie pozycji na rowerze(poprzestawiałam i muszę teraz dograć) co wraz z ogólnym stanem zdrowia i tym, że nie ma szans żeby jutro ktoś w normalnych godzinach ogarnął psy powoduje, że niestety odpadam z wycieczki :bye2:

Ale może byśmy coś na sobotę dłuższego(circa 100km) ustawili, co?

//tak zakładam, ze mieszanka specyfików rodem z apteki będzie skuteczna//

Na jakieś 50 mogę Cię zabrać w piątek od rana bo planuję wyzdrowieć ale jeszcze nie szarżować;] przy czym niestety muszę wrócić do domu jakoś na 15 najpóźniej(koło 14 byłoby lepiej).

A jak dla mnie pogoda nie zapowiada się źle- szału nie ma, ale bez tragedii.

Dlaczego Wy zawsze widzicie deszcz tam gdzie ja ni diabła nie mogę go zobaczyć? :whistling:

http://www.meteo.pl/um/php/meteorogram_list.php?ntype=0u&fdate=2012060700&row=418&col=223&lang=pl&cname=%A3%F3d%BC

W piątek mogę jak pisałam pojechać od rana, co preferuję albo po 18.15.

W sobotę jak już pisałam chętnie bym zrobiła jakiś większy dystans.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...