Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Nie chce robić konkurencji w wycieczkowaniu, ale z uwagi na to ze mieszkam 300km od łodzi i nie wyrobie na czwartkową wycieczkę, proponuje wypad pod namiot najchetniej z pt na ndz albo sob na ndz. Mam namiot 2 spiwory i karimaty. Wystarczą chęci i rower. Miejsce? Jak najdalej od ludzi.

Nie dziś- raz to co napisałam, dwa mam podtrutego psa i dużo spacerów, w konsekwencji, dość nieregularnych. Trzy- po tej mojej glebie z połamanym nosem strasznie mi siadła psycha i jeszcze nie jeżdżę jak powinnam(choć muszę przyznać, że po wyjeździe na Jurę trochę się ogarnęłam) i obawiam się, że dopóki mój nos nie przestanie np. przeskakiwać przy dotyku;P to będę się bała jeździć w warunkach, w których stosunkowo łatwo mogę zarobić lutę w twarz.

Także ogólnie- bardzo chętnie, ale następnym razem i nie po 23:D

Btw. Gach pojaw się o 11.30 na parkingu przy Wycieczkowej jutro jeszcze:)

A tak poza jutrem- w sobotę 5go ma ktoś czas i ochotę na rower? Ok. 60 km, start na stacji w Zgierzu.

Ehh, ja niestety majówka pracująca więc jeżdżę tyle co dom-praca-dom. Także najwcześniej może gdzieś się wybiorę późniejszą sobotą lub w niedziele znajomych namówię i dam info tutaj(prawdopodobnie Łagiewniki) :)

A my sobie dziś z Tomkiem(Satanijime) zrobiliśmy dwu i półgodzinną pętelkę po PKWŁ(Minor, nawet o Twoje radary zahaczyliśmy:D) i kawałku Łagiewnik. Z dojazdem i powrotem mam na liczniku ~61 km. I jak tak jechaliśmy kawałek czarnym to sobie pomyślałam, że może by się jakoś ustawić i strzelić pętelkę całym czarnym np. w przyszły weekend jak już wszyscy wrócą z rozjazdów. W każdym razie temat zostawiam do rozważenia.

@ NRV - jakbyście zamiast Łagiewnik skierowali się na Wiączyński a potem np. lasy gałkowskie - powrót przez Jystynów/ Wiśniowa, to chętnie bym się przyłączył. W Łagiewnikach jest zbyt dużo ludzi, wczoraj się czułem trochę jak w Galerii Łódzkiej w przeddzień świąt.Albo chociaż PKWŁ jak Alkor. BTW prognozy na weekend są średnio korzystne. Mówią, że czwartek burzowy ale przed południem jeszcze da rade pojeździć.

Jak przejechałaś 61 km w 2,5 h w terenie to tempo dla mnie jest zabójcze ;-) wychodzi średnia prawie 25 km/h. Ostatnia moja średnia z 40 km wycieczki 70% teren 30% asfalt to 19 km/h . Także u mnie raczej jazda bez napinki, widokowo i koktajlowo ;-) Zresztą po trzydziestce to człowiek chce czasem rzucić okiem na okolicę zamiast zapier...

Nie przejechałam- spokojnie:) chodziło mi o to, że jak oni mają tak ganiać to ja wysiadam.

61 km jest z dojazdem i powrotem do domu czyli ok ~17 km po Łodzi. Na dodatek na tej wycieczce większość jechaliśmy drogami(od asfaltowych po polne koleiny) PKWŁ.

Całość(trasa plus dotarcie z i do domu) zajęła 2h 50 min, dlatego pisałam, że sama trasa ok. 2,5 h(de facto trochę mniej). Średnia trochę powyżej 21 km/h.

Sama trasę zbliżoną, ale bardziej terenową, jakiś czas temu zrobiłam ze średnią 18,7. Także to nie jest żadna jazda na rekord.

A poza tym lamię na zjazdach i zawsze trzeba na mnie czekać;]

Siedząc sobie na swoim wschodnim zadu**u wpadłem na p;pomysł by pierwszy raz w życiu wybrać się na roztocze...Wrażenia niesamowite:)

Pojechałem samemu, poznałem fajna. dziewczynę z dzieckiem. U niej rozbiłem namiot, kolejnego dnia pokazała mi Ciekawe miejsca, źródełka i wąwozy;p przed wyjazdem przetestowałem je rowerem

Btw. roztocze zaczyna się mniej więcej na wysokości Wojsławic( skąd startowałem, pewnie wielu z was zna Jakuba Wędrowycza ?)

Dla zachęty, może ktoś się skusi kiedyś ze mną wybrać i zapuścić się głębiej w nieznane wrzucam fotke

20120503111000.jpg

O, ja zawsze chciałam tam pojechać z rowerem. Ale jako, ze nie opłaca się angażować auta i trzeba korzystać z pkp nigdy nie dotarłam- dojazd z Łodzi np. do Zwierzyńca to ok. 13 godzin. Pod tym względem wolę Jurę;]

Nie, no ze warto to ja wiem i kiedyś pewnie spróbuję- może wtedy się zbierze ekipa i będzie miało sens odpalić dostawczaka/dostawczaka i osobówkę, może będę planować dłuższy wyjazd, przy którym będzie mi się kalkulować spędzić tyle w podróży.

Bo Roztocze to taki ciągle niezrealizowany pomysł wiszący w eterze od lat:)

No, ale obawiam się że jeszcze trochę poczeka bo zupełnie nie widze terminu na wypad z rowerami.

A w ogóle- jutro ktoś? Coś? Albo w niedzielę?

A pomysł jakiś masz? I jak z pogodą wygląda sprawa jutro? W sumie chyba mógł bym pojechać...

Do Tomka by trzeba zadzwonić, może się zabierze. Konrad jak widzisz, się rozbija u jakichś młodych matek... ojj niedobry, i wracać nie chce do mnie;(

Ktoś inny?

Ech, no ja też nie mam pomysłu gdzie jutro jechać- dlatego chciałam się pod coś podczepić;]

Tomek mówił, że w weekend nie może... w każdym razie co do jazd- na sobotę już nic nie wymyślę konkretnego więc pewnie pojadę 'gdzieś gdzie akurat wyjdzie'. Jakieś 60-70 km i tyle...

Ale mogłoby się, w końcu, udać zebrać jakąś większa ekipę:P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...