Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

Sory za odgrzebywanie ale muszę to napisać.

Xanagaz, niestety na masie nie byłem bo w ten dzień moja mama miała 40 urodziny - no wiesz, mama JESZCZE ważniejsza od roweru.

To moje hasło czy znajdzie się ktoś mocny na mnie wprowadziło lekkie zdenerwowanie i irytacje u forumowiczów - spokojnie, chciałem poprostu troche wam wjechać na ambicję. Nie obrażajcie się :D

• Mod Team

To moje hasło czy znajdzie się ktoś mocny na mnie wprowadziło lekkie zdenerwowanie i irytacje u forumowiczów - spokojnie, chciałem poprostu troche wam wjechać na ambicję. Nie obrażajcie się :huh:

Źle nas odebrałeś nikt się tu na nikogo nie obraził.

Widzę, że jeździsz na szosie co nam bardzo odpowiada. Teraz mając w peletonie jakiegoś szosowca będzie wiadomo komu na kole usiąść lub będzie można liczyć na sensowne zmiany :)

BTW. A tą średnią 25-30 to podałeś dla roweru szosowego czy górskiego :) ?

Ja nie mam roweru górskiego i nie miałem. Jak byście nie kojarzyli to Kellys Stylus to cross na oponkach 38 mm a Superior na 28 ale da się fajnie pojeździć. Ale aktualnie posiadam 3-cio sierpniowy zakup - Merida road 901, pierwsza szosa, jeszcze bez systemu SPD(pedały są, buty w drodze), na tym to się da śmigać, na fajnym asfalcie utrzymanie prędkości 40-45 to żaden problem, średnia wychodzi ze 28-29 ale jak te ostatnie kilometry robie sobie rozkręcenie to spada do 23-24-25(na kolarce). No i szukam koleżanek i kolegów właśnie do wspólnej jazdy, rekreacyjnej, ot tak by pokręcić jak i na czas, ze zmianami itp. W klubie żadnym nie trenuje, poprostu lubie się męczyć.

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...
  • Mod Team

Uwaga :)

Niedziela 30.05.2010

godzina: 9.00

zbiórka: róg ulicy Wycieczkowej i Warszawskiej

Startuje pierwszy w tym roku Tour de Łódź. Trasa prowadzona jest dookoła Łodzi po czerwonym szlaku pieszym. Nawierzchnia bardzo zróżnicowana od piachów w sporych ilościach w okolicy Aleksandrowa, po błoto w Łagiewnikach czy Wiączynie, a także miły dla nóg asfalt . Trasa owocuje również w przepiękne dukty leśne w okolicach Pabianic i Kolumny. Warto jechać by zobaczyć co ciekawego znajduje się wokół łodzi. :)

Relacje z poprzedniego touru można poczytać u mnie na blogu tutaj

Decyzja co do kierunku w jakim będziemy w tym roku jechać, jeszcze nie podjęta. Demokratycznie ją rozstrzygniemy.

• 2 miesiące temu...
  • Mod Team

Data: 15.08.2010

Miejsce: Retkinia, Mcdonald's, ród Retkińskiej i Maratońskiej (prawdopodobnie)

Godzina: 10.30

Cel: południowy-zachód Łodzi - czyli: Kolumna, Ldzań, Rokitnica - las, woda, plaża, ognisko, kiełbaski :P

Czekamy 15 minut na spóźnialskich

• 2 miesiące temu...

witam. jestem nowy na forum. mieszkam na retkini. ogólnie strasznie Cierpię na brak kompanów do jazdy.. jeżdże amatorsko, ale pokonanie 100 po lasach piachach nie powinn być dla mnie problemem. co weekend śmiagm po łagiewnikach czy w okolicy oczyszczalni, by się wyszaleć i wywalić nadmiar energii. jesli ktoś by się pisał na nieco spokojniejszą( normalan jazda.. a nie ciśnięcie w pedał przez 2 h.. tak jak to robię samemu ) wycieczkę jutro czyli w dniu jak w opisie. ( ale nie 12 km/h :) ) to chętnie. ide wąłsnie w bal..wiec jak wstanę przed 10.. to looknę na mail. jeśli ktoś jest za.. pisać:) pozdrawiam.. wojtek/27 lat.

• 3 tygodnie później...
  • Mod Team

Zapraszamy wszystkich rowerzystow i rowerzystki na "Mikołajkową Masę Rowerzystów" - 4 grudnia 2010 (sobota) od godziny 12.00

Możesz zostać św. Mikołajem!

SZCZEGÓŁY http://www.masakrytyczna.org/CMS/news.php?readmore=152 (plakat, trasa)

Dzięki współpracy Fundacji Fenomen z firmą IKEA, każdy z uczestników Mikołajowej Masy Rowerzystów będzie Mikołajem! Firma IKEA przekaże tyle maskotek dla dzieci z pogotowia, ilu rowerzystów weźmie udział w przejeździe, dlatego tak ważne jest abyście zaprosili swoich znajomych, namówili sąsiadów i przyjechali na godzinę 12.00 na pasaż Schillera (ul. Piotrkowska 112).

Może ktoś chętny?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...