Skocz do zawartości

[ustawka]Spotkanie Łodzkiej strefy XC-Zone ;)

Lukaszeczek

Rekomendowane odpowiedzi

hehehe ;) dobre ;)

jak tam Ulf, ile zrobiłeś? Ja jeszcze dokręciłem rundkę na około bloku żeby dobić do równiusieńkiej 50tki :) Tym samym przekroczyłem magiczną dla mnie liczbę 500km na miesiąc. Jeszcze kilka dni czerwca zostało więc pewnie będzie więcej. Tym bardziej, że jutro się wybieram rowerem do łodzi.

hehehe Rower mam w garażu. 50tki nie przekroczyłem. Ogólnie miesięczny przebieg żałosny :P Jak tak dalej pójdzie licznik dam siostrze... nie będę się wk...wial: P Znów kroi mi się dużo pracy, ale postanowiłem ze w sobotę i niedzielę na te 2-3 godziny od rana mogę śmignąć :)

No to w sobotę i/lub niedzielę mogę się z Tobą przejechać. W niedzielę mogę być letko wczorajszy (sobotni :) ), ale w sobotę powinienem być ok. Mam nadzieję, że ta zębatka mi się dotrze bo inaczej to masakra. Jutro postaram się w miarę możliwości na niej pojeździć. Zastanawiałem się czy dobrze ją założyłem. Tam na odwrocie była jakaś instrukcja obsługi. Zerknę później czy wszystko jest ok.

No u mnie niestety znakomita większość kilometrów przypada na miasto. W miarę możliwości będę starał się to zmienić. Póki co jestem zadowolony z dystansów jakie pokonuje w miesiącu. Oprócz maja panuje tendencja wzrostowa ;) Tylko żeby jeździć trzeba pracować i w lipcu mnie to niestety czeka także będzie na pewno mniej :/

U mnie tez juz zmiany sprzetowe.

Dzisiaj pedałki PD-A530, a w poniedziałek idę do fr shopu zeby mi zlozyli tylne koleczko na piescie od adama, drugim alexie dp20 i championach. Do tego kaseta deore i lancuch tez. Chyba,ze jakims cudem starczy mi na zestaw lx.

Ja dzisiaj składałem szafę sic! :/ Wymieniłem opony na MK SS 2,4 i dętkę z tyłu na SV-14AA przez co z roweru zeszło jakieś 250-280gr (ważenie mnie zaskoczyło bo wyszło 14,7kg a spodziewałem się 14,3 max 14,4). Teraz maszyna powinna spokojnie ważyć poniżej 14,5kg.

Widzę Emil, że ta waga na Ciebie podziałała :P Na mnie też motywująco. Wiem, że pedałki najlżejsze nie są, ale jakie funkcjonalne. Marzą mi się lekkie oponki i dętki :) Może z następnej pensji :) Teraz moim numero uno jest tylne koło. Ładny szmat czasu będę jeździł bez tylnego hampla - będzie wesoło :]

Ja w tym tygodniu też spauzuje z rowerkiem. W poniedziałek muszę tylko pojechać do łodzi załatwić sprawy z inżynierką i tylnym kołem (chyba), ale później się biorę za pisanie. Poza tym z tą przeskakującą koronką się źle jeździ. Jak już wszystko będzie sprawne i cacy to wtedy na pewno jakiś test drive sie zrobi ;)

• Mod Team

Przypominam dla tych co nie wiedzą. Jutro o 7.30 jest zbiórka przy pomniku Radogoszcz na ulicy Zgierskiej. Wszyscy chętni na kapiel w jeziorsku czym prędzej powinni szykować się psychicznie i fizycznie do drogi, a jutro odpowiednio wcześnie się wstawić w wybranym punkcie.

Więcej info jak zwykle na łamach serwisu www.cyklomaniak.pl

Panowie, ma któryś z Was jakiś mostek pod a-head'a na sprzedanie? Ewentualnie na pożyczenie na parę dni. Długość jest mi totalnie obojętna bo szukam czegokolwiek po prostu. Patrzyłem na allegro, ale z łodzi nic nie ma. Wszystko w bełchatowie.

Spoko pixon, jeśli tylko pogoda pozwoli to bardzo bym chciał żeby się ktoś ze mną do bełchatowa przejechał po tioge o-bone 90mm ;)

EDIT: chłopy, a jakiejś przerzutki tylnej pod 7b byście nie mieli? Poprawnie działająca, tania, nie musi być bardzo ładna :D

Sobota 12.07.08

Zbiórka: Retkinia, Mcdonald's, ul. Maratońska róg Retkińska o ile się nie mylę

Czas: 10.15, 10.30 wyjazd

Jedziemy do Pabinanic przez Lublinek, odcinkiem czerwonego szlaku rowerowego, oraz przez górkę pabianicką. Z Pabianic wjeżdżamy na czerwony szlak pieszy, prowadzący przez Czyżeminek, Rydzynki, rez. Modlna, Tuszyn a następnie na północ Wiskitno, Wiśniowa Góra, rez. Wiączyń, Nowosolną, wjazd do Łagiewnik oraz zasłużony zimny soczek.

Planowany powrót ok. godz. 18...19....20 ;)

by Pixon

Witam.

Kto chętny jutro na małe co nieco na Górze Kamieńsk? Wyjazd pociągiem z Łodzi Kaliskiej o godzinie 8:20, w Kamieńsku jesteśmy o 10:21. Tam śmigamy po górce i okolicach. Droga powrotna to albo pociąg albo rowerem do Łodzi :blink: Koszty przejazdu pociągiem to 15,5zł za bilet + opłata za rower (4zł ryczałt - chyba ;)) w jedną stronę. Ja osobiście preferowałbym śmignięcie drogę powrotną rowerem. Jakieś 100km by wyszło (na sam powrót) :huh:

Pozdrawiam ;)

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...