Ulf Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Heh. Ja dopiero mogę się wytoczyć z chaty po 12 :/ Pewnie będę po arturuwku śmigał, albo machnę trasę maratonu łódzkiego w wersji giga. Jeżeli jutro nie będzie lać też jadę. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 14 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2008 Ktoś jedzie na Bikeorient z tych osób co nie wiem, że jadą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 To dziś mój czołg dostał nowe opony, dzięki czemu jestem 711g do przodu Przy okazji szczegółowe dane. Nowe opony ważą 492g i 484g, dętki 130g i 142g. Poprzedni zestaw (detka + opona) ważył 1018g i 949g. Same koła ważą: tylne - 1834g i przednie 1143g (nice ). Jakby nie patrzeć 4,2kg mojego roweru to koła 18, kaloryfer, 22km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Pochwal się jakie oponki kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Kendy Karma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 dobre i popularne. jaki rozmiar sobie zafundowales? tez sie nad nimi zastanawiam kiedy mysle o tym jaki pozytek zrobic z zarobionych pieniążkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ulf Napisano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Sądząc po wadze pewnie 2,0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 One tylko 2.0 są Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 a to tego nie wiedzialem. Tomek czy Wy wczoraj jechaliscie kolo 21 przez zgierz, trasą nr 1 tam koło nowej gdyni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 A będzie mniej więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silenoz Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 tak, jechaliśmy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 19 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 To jak sie domyslacie widzialem Was Do Pixona akurat szedłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 22 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2008 Takie pytanie mam. Czy byłby ktoś z Łódzkiej ekipy chętny zamachnąć się na 200km? Najlepiej 100% szosa, trasa do ustalenia. Dobrze by było, gdyby termin przypadł jeszcze na czerwiec EDIT: Wstępnie upatrzyłem coś takiego. Nie wiem ile to będzie dokładnie km, ale myślę, że coś w granicach 200. Łódź - Brzeziny - Skierniewice - Sochaczew - Łowicz - Łódź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Nowe pedały i 193g do przodu W najbliższej przyszlości wymianie ulegnie siodło, Gucio na mnie nie licz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 To juz prawie kilogram lżej Nie trzeba było składać roweru samemu skoro teraz i tak prawie wszystko wymieniasz? Jakie pedały miałeś, a jakie założyłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Pedały jakieś platformy VP, trochę ponad 500g, teraz mam PD-M540 około 350g. Spokojnie - dopiero zmieniłem opony i pedały stosunkowo tanim kosztem. Zamówiony rower i tak pedałów nie miał, więc wziąłem ze starego, jak przyszły SPD to platformy poszły do starego jak bylo wcześniej a SPD do obecnego. Siodło było deskowate, teraz jeżdżę na siodle ze starego roweru, jeżeli któreś z tych będzie dla mnie OK ( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=388395242 albo http://www.allegro.pl/show_item.php?item=388395430) to zostanę przy którymś Tokenie dzięki temu liczę na jakieś 200-300g do przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 25 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Kurde, jak to co miales bylo deskowate to ten token lepszy chyba nie bedzie 173 gramy to chyba mniej niz SLR od san marco .Tamten chyba 180 wazy. A drugi link nie dziala. Gdzie kupowales 540stki? Kupiles z tymi nakladkami czy buty tez juz kupujesz/kupiles? Tez sie do nich przymierzam bo moj lewy pedał odmowil posluszenstwa. Tylko, ze z nakladkami sprzedaje je sparrow bike na allegro, a nie podoba mi sie ten sklep. A same nakladki kosztuja chyba 50 zl. Tam są dodawane za około 10 zł bo tyle jest drożej w stosunku do najtanszej oferty jaka znalazlem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Czerwca 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Lepiej powiedz co działasz z kołem tylnym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Obręcz zamówiona, szprychy i nyple kupię w FR-Shopie tam też zaplotą nowe koło. Do odbioru będzie 1-2.07. I tak wyjeżdżam więc ten czas czekania różnicy nie robi. Pedały kupiłem w Cykliście na Kilińskiego gdzieś w okolicach prokuratury, teraz działa: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=388395430 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Jak kupisz tego Tokena, to daj znać jak się sprawuje. I tak w ogóle to też mam takie samo pytanie jak ktoś wcześniej zadał, jakie buty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 SH-M122 białe pedalskie w sam raz dla mnie :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Fajne te buty, nie wiem co Ty od nich chcesz Fakt, niebieskie mi sie bardziej podobaja, ale to takie moje zboczenie z tym niebieskim. Tomek, a co Ci sie z tylnym kołem stało? A ile dałeś za te pedały, a ile za buty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 Za pedały 125PLN za buty 263,76PLN Na tylnie koło w######iła mi się jakaś dziewczyna, mianowicie jedziemy sobie wszyscy elegancko, widzę, że przede mną wszyscy zaczynają stawać, no może nie wszyscy ale ze dwie osoby już stały. No więc elegencko sobie jadę i zatrzymuję się mniej więcej po lewej stronie drogi bliżej środka (asfalt to był), już się zatrzymałem, zaczynam odbijać do lewej krawędzi i tu nagle ######ut!, najpierw słyszę jak ktoś spada z roweru, trzask lampki, odwracam głowę patrzę a tu ktoś ######ną w moje koło od tyłu, no to ja najpierw czy nic się jej nie stało i takie tam. Potem chcę odjeżdżać ale coś trze mi o ramę, patrzę a tu takie jajo, że ja ######e. Musiała w sumie jechać te 20km/h i momentalnie na moim kole się zatrzymać. Straty z mojej strony to jakieś 200PLN (w sumie kupiłem obręcz, szprychy i nyple i usługę zaplatania). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silenoz Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 w sumie jest rada na wypadki typu pi#d od tyłu. Zamontować hak holowniczy:) Mojemu kumplowi raz lasencja strzeliła na skręcie,ten wysiada patrzy farba z haka trochę zeszła, patrzy na auto tej laski a tu cały zderzak i jedna lampa do piekła poszły:P no i mógłbyś na legalu sobie przyczepki ciągnąć hyhy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 26 Czerwca 2008 Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2008 hehehe teraz to smichy chichy, ale pewnie Tomkowi wtedy za wesolo nie bylo. A co to za laska? Ładna chociaż? Zapłaciła Ci za szkodę? Za pedały dałeś tak w normie jak na łódzkie warunki. Z allegro może by było z 5 zł taniej więc żadna to oszczędność. Zapewne jednak pedały bez nakładek. Ja nie wiem co robić. Znalazłem fajne pedałki VP na maszynach. Leciutkie jak ta lala - 270 gr za 59 zł w zgierzu i na allegro podobnie, ale nie wiem czy nie lepiej dołożyć do tych 520stek z nakładkami, a potem już tylko zainwestować w buty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.