Mod Team Pixon Napisano 6 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Tak to wygladało Czerwony szlak, part II Wszystko zaczęło się o 12 z minutami. W trójkę ja, Gucio112 oraz demvari ruszyliśmy w kierunku zachodnim na Aleksandrów. Trasa początkowa wydawała się nudna asfalt, asfalt, asfalt. W Aleksandrowie na głównym skrzyżowaniu odbiliśmy w lewo i znaleźliśmy się na szlaku czerwonym. Jeszcze kilometr męki na asfalcie wśród samochodów iiiii.... Wjazd w drogę gruntową. Czerwony szlak poprowadził nas przez rezerwat torfowisko Rąbień. Dalej na południe poprzez wsie i lasy. Było różnie czasem asfalt, czasem piach. Przeważały jednak ścieżki leśne. I tak z większym lub mniejszym bólem przebrnęliśmy przez Kazimierz, Lutomiersk i za jakieś 20 km dalej byliśmy już w Kolumnie, miejscu najbardziej wysuniętym na południe w naszej wyprawie. Dalej los chciał i zawędrowaliśmy na wschód aż pogubiliśmy szlak i musieliśmy kombinować. Łączyć czerwony z zielonym i odwrotnie. W sumie to wyszło nam nieźle, gdyż ponieważ ja byłem przewodnikiem Pabianice, tutaj przełomowa decyzja jechać dalej czerwonym szlakiem czy wrócić. Ktoś musiał być odważny i spojrzeć prawdzie w oczy. Ekipa wyczerpana, zapasy na wyczerpaniu, czasu mało, a droga przed nami długa i zapewne ciężka. Dlatego weszliśmy do sklepu zapytaliśmy się o drogę. Wiele się nie dowiedzieliśmy aczkolwiek ekspedientka całkiem konkretna i nawet loda bambino kupiłem sobie, a co niech ma utarg XD W drodze powrotnej nie było już nic ciekawego co można by było tu utrwalić. ..... Fotorelacja Między Kazimierzem a Lutomierskiem płynie sobie rzeczka zwana Ner - widok na zachodni nurt - widok na wschodni nurt A tu my, od lewej: gucio, ja, demvari Jakiś zakon, ładny prawda j/w Prawdopodobnie rzeka Grabia j/w Tak tu jestem! nie ma to jak dobra mina do złej gry, połowa drogi jeszcze nie za nami ale uśmiechnięci.....ahh to te odlotowe banany Las okolice Mogilna Dane z wyjazdu: TRP - 106,74 km TRP teren - ~50 km AVS - 20,79 km/h STP - 5:07:55 (h:mm:ss) Martinuz pytasz się o dystanse, predkości. Są naprawdę umiarkowane. Zależy od dnia , ekipy i pogody. Ale tak średnio robimy te 50 km, utrzymując prędkość w ok. 20 km/h (+/-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martinuz Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Fajnie fajnie. Ja czekam na jakieś fajne łagiewniki. Kusak coś wspominał że znacie ciekawy punkt widokowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marker Napisano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Jak sklepie w całość rower to wybrał bym się z wami tylko nie wiem czy dam rade z moim serduchem. Cóż, pożyjemy zobaczymy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 joł mam taką propozycję, może się przejedziemy po zachodniej czesci miasta? oto mój plan: start przy dworcu ł-kaliska dalej włókniarzy dojeżdżamy do zgierza (tak tak, zgierską ), gdzie skręcamy w lewo na aleksandrów. Z aleksandrowa do konstantynowa a dalej do pabianic. Od pabianic dobijamy do rzgowa i stamtąd na północ drogą nr 1 jedziemy do łodzi (rzgowska -> broniewskiego -> rydza-śmigłego -> kopcińskiego -> pomorska) i kończymy w okolicach placu wolności czy maunfaktury. oto mapka: http://img228.imageshack.us/img228/7736/mapain3.jpg a tu mapa ulic w łodzi: http://www.latek.pl/images/mapa_duza.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demvari Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Jak dla mnie tak o 80% - 90% za dużo asfaltu szkoda opon - chyba, że się wyposażę w jakiś slicki a funduszy na razie brak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 też prawda ze sam asfalt.. moze sa tam jakies tereny bardziej terenowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demvari Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Ja dziś z silenoz'em robimy Czerwony Pieszy Szlak Okrężny Wokół Łodzi - część wschodnio-północno-zachodnia Start: 11:00 Miejsce: Róg Zgierskiej / Sikorskiego - Wejście 1 pod Castorama Długość: ~85 km w tym ~70 km w terenie Jak ktoś chętny to zapraszam. Czekamy 10 min i w drogę Zarys trasy: Mapka by Pixon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 bys powiedzial wczesniej to bym nawet pojechal.. ale teraz.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demvari Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Na 15 minut przed postem informującym nie było nic wiadomo jeszcze hehe - szybkie ustalenia były. Do 11 jest jeszcze sporo czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 moze w srode sie ustawimy, bede juz mial zmienioną korbę i wyczyszczony napęd, a tak jestem na jeden dzień unieruchomiony :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 panowie kurna ustawiamy sie? łagiewniki lub coś w tym stylu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Jak najbardziej by się przydało Oczywiście tylko teren Niestety ja za przewodnika nadaję się jak... Więc czekam na propozycję kogoś innego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demvari Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Ja jutro się wybieram pojeździć. Jak ktoś chętny to można się gdzieś ustawić. Gdzie jadę - nie wiem Jak długo - nie wiem O której - nie wiem Jak sam to pewnie tu i ówdzie po Łagiewnikach pośmigam. Jak by był ktoś chętny to można zrobić ciekawszy wypad np: Czarny Szlak po Parku Krajobrazowym Wzniesień Łódzkich albo Trasę Maratonu - czyli okolica podobna. P.S. Ja jutro planuje bardzo spokojną rekreacyjną jazdę dla odpoczynku a nie zmęczenia. Więc średnia w granicach 17 - 19 km/h Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Ja bym się mógł w sumie pisać. Tylko gdzie i o której? Wystarczy mi rekreacyjna jazda po Łagiewnikach, może jakieś ciekawe podjazdy i zjazdy się trafią? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 demvari, ja i gucio jestesmy chetni, jednak mi pasuje dopiero od ok. 13, bo musze zalatwic linke i latki, zalozyc linke i zakleic detke. najchętniej łagiewniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demvari Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Mnie bardziej pasuje aby o 13 wrócić do domku aczkolwiek od 16 znów będę wolny. Możemy się wstępnie na 16:00 - 16:30 ustawić na krańcówce autobusowej 95 przy ulicy Warszawskiej - róg Łagiewnickiej / Inflanckiej (mapka) Oczywiście jak nie będzie padać albo nie będzie zaraz po deszczu - w błocie nie widzi mi się paplać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 ok, moze byc i 16 tam gdzie mowisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silenoz Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 siema a wiecie co mi to sie w weekend wyjazd marzy.... a moze by tak szlak wokol puszczy kampinowskiej? hep.... http://www.kampinoska.waw.pl/B-kampinoski%...rowy/index.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 chyba nie ten dział regionalny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silenoz Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 ależ ten kolego...otóż bierzesz auto sztuk jeden/dwa dojeżdżasz do przykładowo Żelazowa Wola i jedziesz.... planuje coś takiego właśnie w weekend może ktoś byłby chętny dołożyć się do wachy i nakręcić parę kilosów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Czuję się w obowiązku przestrzec ... na odcinkach terenowych grozi ci (wam) utonięcie w piachu . Kampinoskie szlaki rowerowe są beznadziejne - do chodzenia ledwie się nadają (z uwagi właśnie na wspomniany piach), a co tu dopiero mówić o jeździe. No, ale powodzenia życzę Pozdrówko pustynne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
silenoz Napisano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Hejka mnie chodziło bardziej o szlak zielony dookoła. z tego co przeczytałem jest to szosa/ grunt długość 144 km (popraw mnie jeśli sie mylę) w środku są szlaki piesze i faktycznie piaszczyste taki teren to na parę dni jeżdżenia tu raczej wypad byłby jednodniowy pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Poprawiam cię: ta obwodnica zawiera fragmenty wiodące lasem, które są... koszmarne, koszmarne i jeszcze raz koszmarne. Tak wygląda zresztą sprawa ze wszystkimi szlakami rowerowymi w Kampinosie. Piesze, jakkolwiek również miejscami piaszczyste (nawet mocno), są jednak dużo bardziej przyjazne jednośladom, a przy tym znacznie ciekawsze. Ze wszystkich podwarszawskich lasów, które miałam przyjemność wizytować na rowerze, Kampinos ma zdecydowanie najgorzej poprowadzone szlaki rowerowe. Płaskie jak stół i bądź piaszczyste jak Sahara, bądź idące asfaltem lub, co gorsza, kocimi łbami. Męczarnia i nuda w jednym. W dodatku oznakowanie bywa miejscami bardzo niewyraźne i w efekcie łatwo pobłądzić. Tym niemniej, jeśli cię to nie zniechęciło na amen (jak sam zauważyłeś, ten szlak okrężny to jednak w większości asfalciki - jeśli ktoś to lubi) - zapraszamy . Jeśli zrealizujesz swoje zamierzenie - opisz potem ten szlak w forum mazowieckim: w warszawskich ustawkach albo w temacie poświęconym Kampinosowi. Pozdrówko opiniodawcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kusak Napisano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 w takim razie silenoz zwracam honor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 24 Sierpnia 2007 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ecia widzisz my musimy się sami przekonać co i jak Pewnie masz i rację, ale stwierdzilismy, że w sobotę jedziemy integrować się z Warszawską piaskownią leśną Jak wrócimy opiszemy wrażenia z podróży. Dziękujemy jednocześnie za cenne rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.