Skocz do zawartości

[ Stojak ] Jaki stojak do roweru?

Pebiszczu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W swoim stojaku, zastosowałem kleszcze Morsa, do których przyspawałem dwa kątowniki.

Sposób raczej mało elegancki ale też nic innego mi do głowy nie przyszło :icon_wink:

• 6 miesięcy temu...
Napisano

Na pewno byłby wygodniejszy, gdyby miał podpórki równoległe do gleby. Mniejsze ryzyko potykania się przy chodzeniu dookoła roweru.

Myślę też, że sztywnością nie grzeszy ale to wnioskuję tylko po małym, delikatnym uchwycie i ogólnie delikatnej konstrukcji. Do warsztatu na pewno się nie nadaje ale na własne potrzeby wystarczy.

Napisano

Jak będę miał chwilę wolnego to podjadę sobie do gościa zobaczyć jak to na żywo wygląda... Bo widzę, że on z Częstochowy jest jak i ja. Także, jak ogarnę, to skrobnę kilka słów na ten temat.

Napisano

Kupiłem. Generalnie stojaczek bardzo spoko. Wydaje się być stabilny, jest ciężki. Fajna, magnetyczna półeczka. Oczekiwałem tanich nitów, a są spore śruby. Trochę plastiku, ale IMO wystarczająco gruby, na tyle, że nie powinien pękać. Jedna rzecz tylko - chińczyki spieprzyły gwint na zacisku tak, że zwykła podsiodłowa 34.9 nie daje się zacisnąć xD Ogólnie radość trwała chwilę i na razie mam kupę bezużytecznych stalowych rurek za 200 zł.... Jutro chyba kupię nowe gwintowniki.......

Ogólnie nie ma wielkiej tragedii, bo można uchwycić rower za ramę, no ale możliwość chwytania za sztycę byłaby wymagana.

W zestawie znajduje się też taka teleskopowa rurka, która pozwala na ustabilizowanie przedniego koła i dzięki temu ustawienie roweru w pionie celem ekspozycji dla gości w salonie :3 Nice.

No dobra w sumie jakoś tam jestem zadowolony :3

img8920.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...