Skocz do zawartości

[koło] tylnie koło - kulki

Jarek7

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam , na poczatku chcialem napisać że przeszukalem sporo tematow i nie znalazlem zadnej skutecznej informacji więc zwracam sie do was ;)

a więc : Miałem zamiar wyjąć całkowicie tylnia zębatke i przełożyć więc odkreciłem koło , wyjąłem i odkręciłem piaste. Wtedy wypadły mi kulki od strony zębatki.Dobra, kulki włożyłem ale jednoczesnie przy wkladaniu kulek wypadly kulki z drugiej strony i nie wiem kompletnie gdzie maja być.Powkładałem te kulki byle jak i latają luzem.Poskręcałem koło i teraz rower przepuszcza i jednoczesnie koło strasznie lata na boki.

PROSZĘ napisać jak najprosciej poniewaz nie znam sie na rowerach :)

Pozdrawiam gorąco !!

Napisano

Dzięki za pomoc ;] a mam jeszcze jedno pytanko ; czy z braku 5 kulek mozliwe jest ze rower bedzie przeskakiwal ? bo niestety zgubilem 5 kulek a teraz juz ich nie znajde bo na dworzu robilem :icon_wink:

• Mod Team
Napisano

Bez 5 nie waż sie składać bo popsujesz piastę. Powinno być z tego co pamiętam po 9 kulek z każdej strony.

Z jednej uzupełnij do pełna. do drugiej kup nowy zestaw 9 kulek w rowerowym nie będzie to drogie, wtedy składaj.

Napisano

Kulki to groszowe sprawy, w tylnym kole są kulki na 1/4 cala. Wymień od razu z obu stron, przed tym wyczyść bieżnie ze starego smaru, kulki wklej na bieżnie na nowy smar. Smar wystarczy Łt43, chyba że masz coś lepszego.

Napisano

dzieki za pomoc :( wlozylem juz wszystkie kulki i rower juz nie przepuszcza ale za to teraz jak prowadze rower pedaly same sie obracaja a podczas jazdy gdy nie pedaluje przezutka dostaje szalu i wozek skacze gora - dol i wózek czasami dotyka ramy. Dlaczego tak jest ? myslalem ze lancuch jest zadlugi wiec go skrocilem o 2 ogniwa. Co mam zrobic zeby rower dzialal juz dobrze ? Proszę o pomoc ! :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...