Jarek7 Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Witam , na poczatku chcialem napisać że przeszukalem sporo tematow i nie znalazlem zadnej skutecznej informacji więc zwracam sie do was a więc : Miałem zamiar wyjąć całkowicie tylnia zębatke i przełożyć więc odkreciłem koło , wyjąłem i odkręciłem piaste. Wtedy wypadły mi kulki od strony zębatki.Dobra, kulki włożyłem ale jednoczesnie przy wkladaniu kulek wypadly kulki z drugiej strony i nie wiem kompletnie gdzie maja być.Powkładałem te kulki byle jak i latają luzem.Poskręcałem koło i teraz rower przepuszcza i jednoczesnie koło strasznie lata na boki. PROSZĘ napisać jak najprosciej poniewaz nie znam sie na rowerach Pozdrawiam gorąco !!
Mod Team sznib Napisano 13 Listopada 2010 Mod Team Napisano 13 Listopada 2010 Być może ta instrukcja forumowego kolego Ci pomoże:\ http://endurorider.pl/SPRZET%20SERWIS/manuale/525/525_serwis.html
kubek20 Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Radzę jednak bardzo mocno zakontrować konus, mi się on ostatnio sam skręcił i piasta do wywalenia
Jarek7 Napisano 13 Listopada 2010 Autor Napisano 13 Listopada 2010 Dzięki za pomoc ;] a mam jeszcze jedno pytanko ; czy z braku 5 kulek mozliwe jest ze rower bedzie przeskakiwal ? bo niestety zgubilem 5 kulek a teraz juz ich nie znajde bo na dworzu robilem
Mod Team Puklus Napisano 14 Listopada 2010 Mod Team Napisano 14 Listopada 2010 Bez 5 nie waż sie składać bo popsujesz piastę. Powinno być z tego co pamiętam po 9 kulek z każdej strony. Z jednej uzupełnij do pełna. do drugiej kup nowy zestaw 9 kulek w rowerowym nie będzie to drogie, wtedy składaj.
elziomallo Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Kulki to groszowe sprawy, w tylnym kole są kulki na 1/4 cala. Wymień od razu z obu stron, przed tym wyczyść bieżnie ze starego smaru, kulki wklej na bieżnie na nowy smar. Smar wystarczy Łt43, chyba że masz coś lepszego.
detonator Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Jarek7 jak robiłeś na 'dworzu' to magnesem poszukaj w miejscu gdzie ją rozbierałeś. Powinny się znaleźć
Jarek7 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Napisano 14 Listopada 2010 dzieki za pomoc wlozylem juz wszystkie kulki i rower juz nie przepuszcza ale za to teraz jak prowadze rower pedaly same sie obracaja a podczas jazdy gdy nie pedaluje przezutka dostaje szalu i wozek skacze gora - dol i wózek czasami dotyka ramy. Dlaczego tak jest ? myslalem ze lancuch jest zadlugi wiec go skrocilem o 2 ogniwa. Co mam zrobic zeby rower dzialal juz dobrze ? Proszę o pomoc !
detonator Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Możliwe, że bębenek, zapadki. Konieczna chyba będzie wizyta w serwisie bo sam możesz sobie z tym nie poradzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.