ahmedsaid Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Witam . Myślę , że takiego tematu jeszcze nie było . Przymierzyłem dwa kaski - M i L - i mam dość duży dylemat . Rozmiar M jest na styk - wydaje mi się że głowa nie siedzi w kasku głęboko , ustawienie pokrętła - 10/20 - już czuje lekki dyskomfort. Rozmiar L jest dość luźny - przy ustawieniu 19/20 ( prawie najmniejsza opcja ) czuję lekki dyskomfort . Problem jest taki , że mam średnią czuprynę - jeżeli ją zetnę np. latem - to L'ka będzie za duża , z kolei zimą - M'ka + czapeczka będzie pewnie za mała . Obiło mi się o uszy , że do kasku można dokupić jakieś gąbki - chodzi o te 2 paski naklejane na 'sufit' kasku czy tą która jest na obręczy pokrętła - i czy te gąbki są takie same we wszystkich kaskach , bo wątpię żeby ten sklep z kaskami miał takie. Co lepiej brać - M'ke czy L'ke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 13 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Spróbuj kasku innego producenta. Mimo że rozmiarówka taka sama to na głowie leżą zupełnie inaczej. Pewnie jest to z wiązane z kształtem skorupy a nie z obwodem głowy. Kask tak powinien leżeć na głowie że zapominasz o nim ,jeżeli jest inaczej to się będziesz męczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 13 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Zobacz Mke w czapce, czy pasuje i poprzymierzaj inne kaski Tak naprawde to czy czuc dyskomfort, czy zapominasz o kasku to zobaczysz po dluzszej chwili, wiec musialbys miec go na glowie troszke dluzej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Przymierz cos z uvexa. Dodatkowo w uvexie mozna regulowac kask gora dol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 W tej chwili mam w domu M'ke - mogę ją przymierzać do woli - wydaje się komfortowa , ale siedzi dość płytko - jak kupie jakąś czapkę to przymierze chociaż nie sądzę żeby było w niej komfortowo . L'ka miała przyjść w wtorek - więc mam jeszcze trochę czasu . Lekki dyskomfort to dla mnie odczuwalne ściśniecie głowy ( już bardziej pokrętła nie da się dokręcić ) Ten sklep jest najbliżej i najbardziej mi odpowiadają te kaski ceną i wyglądem więc raczej ich nie zmienię na innego producenta . Wiem że jak jest za mały to jest problem - czy z za dużym można sobie jakoś poradzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Ten sklep jest najbliżej i najbardziej mi odpowiadają te kaski ceną i wyglądem więc raczej ich nie zmienię na innego producenta . Aj, żebyś potem nie żałował, że nie popatrzyłeś na inne kaski. Tym bardziej, że wszystkie kaski mają rozmiarówkę centymetrową i wystarczy zmierzyć obwód głowy, żeby dobry rozmiarowo kask dobrać i kupić przez neta. Wiem że jak jest za mały to jest problem - czy z za dużym można sobie jakoś poradzić ? Tak, tylko że ten kask będzie na Tobie źle wyglądał. Będzie Ci odstawał tył i pewnie jeszcze boki. Z lataniem kasku na głowie raczej nie powinno być problemu, bo można odpowiednio ścisnąć. Tak jest w kaskach meta. Ja bym Ci proponował jeszcze pooglądać inne kaski, jak nie masz gdzie na żywo oglądnąć to poproś znajomych żeby Ci dali przymierzyć Jak kupisz dobry kask, z którego będziesz miał satysfakcję to Ci posłuży kilka sezonów. Dlatego warto dłużej przysiąść przy wyborze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Jak to się mówi - już po ptokach - kask kupiłem , w grę wchodzi tylko wymiana na większy rozmiar , bo taki u nich zamówiłem . Oglądałem się w tej L'ce , wielkość jest spoko i wydaje się że głowa leży głębiej . Chodzi o to czy później taki kask będę mógł dopasować , jeżeli będzie ciut za duży ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Włosy urosną, ubierzesz czapkę lub bandanę i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Latem nie uśmiecha mi się jeździć w długich kłakach i z bandaną Krótka piłka - można coś zrobić z ciut za dużym kaskiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Tak, ja szybko sprzedałem . Następny wziąłem taki sam w rozmiarze M(poprzedni był L). Mimo, że dało się jeździć w większym, to czułem dyskomfort i było to nieco odczuwalne, że jest za duży, chociaż dało się jakoś wyregulować, żeby nie spadał z głowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 13 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Latem nie uśmiecha mi się jeździć w długich kłakach i z bandaną Krótka piłka - można coś zrobić z ciut za dużym kaskiem? Ciut za duży jest ok. Jak się dobrze w nim czujesz i Ci nie lata na prawo i lewo, to zostaw sobie. A jak źle się w nim czujesz i nie czujesz zadowolenia to go sprzedaj i już. No i jak byś nowy kupował, to dla świętego spokoju przymierz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 13 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 Dzięki wielkie za rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 16 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Aj, żebyś potem nie żałował, że nie popatrzyłeś na inne kaski. Tym bardziej, że wszystkie kaski mają rozmiarówkę centymetrową i wystarczy zmierzyć obwód głowy, żeby dobry rozmiarowo kask dobrać i kupić przez neta. Tak, tylko że ten kask będzie na Tobie źle wyglądał. Będzie Ci odstawał tył i pewnie jeszcze boki. Z lataniem kasku na głowie raczej nie powinno być problemu, bo można odpowiednio ścisnąć. Tak jest w kaskach meta. Ja bym Ci proponował jeszcze pooglądać inne kaski, jak nie masz gdzie na żywo oglądnąć to poproś znajomych żeby Ci dali przymierzyć Jak kupisz dobry kask, z którego będziesz miał satysfakcję to Ci posłuży kilka sezonów. Dlatego warto dłużej przysiąść przy wyborze. Kupowanie kasku sugerując się pasującymi centymetrami to wielka pomyłka. Kaski jednego producenta potrafią nie pasować w tym samym rozmiarze, bo kask może być za płytki, za wąski/za szeroki po bokach itd. Kupiłem przez net kask tylko raz, gdy wiedziałem jak leży na mnie to co kupuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wampi Napisano 19 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Kupowanie kasku sugerując się pasującymi centymetrami to wielka pomyłka. Kaski jednego producenta potrafią nie pasować w tym samym rozmiarze, bo kask może być za płytki, za wąski/za szeroki po bokach itd. Kupiłem przez net kask tylko raz, gdy wiedziałem jak leży na mnie to co kupuje. Masz rację, dlatego potem napisałem, żeby dla świętego spokoju sobie przymierzył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ahmedsaid Napisano 19 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2010 Wczoraj zamieniłem na większy . Rozmiar jest w sam raz , kask leży głęboko nawet z czapką . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.