PauL605 Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 Witam Czy tak jak widac na fotkach mocowanie ramienia hamulca do piwota jest ok ? Czy ta czesc piwota ktora widac nie powinna byc zakryta przez ramie hamulca ? Czy aby czasem piwoty nie sa za dlugie ? Hamulce to Avid SD 7 Drugie pytanie to o sposob montazu pancerza od hamulca tylnego . W zwiazku z tym ze wiekszosc poleca dac pancerz na calej dlugosci co daje "czystsza" linke, chcialbym tak samo postapic. Czym przymocowac pancerz ? Sa jakies uchwyty do tego co widac na zdjeciu ? pozdrawiam
Mod Team bogus Napisano 12 Listopada 2010 Mod Team Napisano 12 Listopada 2010 Wygląda faktycznie na zbyt długie piwoty. Ale jeśli wszystko siedzi dobrze, to ja bym chwile pojeździł i zobaczył co będzie się działo. Jako mocowanie pancerza polecam takie przelotki Dartmoora: http://www.velo.com.pl/produkty/?m=3&pk=%&id=2345
MMMAAACCC7 Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 mam podobnie na piwotach-taki odstęp i mogę cię uspokoić-trochę będzie szarpać ale to kwestia przyzwyczajenia, poruszaj ramionami przód-tył i wiedz że tyle +2mm będzie się ruszać ramię na piwocie
alverek Napisano 12 Listopada 2010 Napisano 12 Listopada 2010 kup po prostu taśmę zaciskową do przewodu odpowiedniej długości dostaniesz ją w każdym sklepie typu Leroy Merlin: wygląda tak: http://allegro.pl/tasma-zaciskowa-do-przewodow-czarna-4-0-x-200mm-i1314254670.html kosztuje grosze co do hamulców, jeżeli nie ma luzów przy skręceniu to jest ok, jak są to trzeba pokminić
kubek20 Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Ja mam podobnie i przez cały sezon nic się nie działo
jasskulainen Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 ja jeszcze wszystkie sruby w ukladzie hamulcowym traktuje takim preparatem http://moto.allegro.pl/loctite-243-podkladka-sprezysta-do-srub-mocowanie-i1282064979.html
PauL605 Napisano 13 Listopada 2010 Autor Napisano 13 Listopada 2010 Witam Pojezdzic jeszcze nie moge , bo nie zlozony do konca rower, ale przod niema jakis wiekszych luzow po zlozeniu - hamulec dobrze pracuje. Troche gorzej wyglada sprawa z tylem... Wygląda faktycznie na zbyt długie piwoty. A czy dostane krotsze ? Bo z tego co widzialem na allegro to roznia sie tylko rodzajem gwintu- dlugosc i skok- nie ma nic o rzeczywistej dlugosci piwota. pozdrawiam
PKDeath Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Sam niedawno szukałem piwotów i uwierz mi, że jest z tym masakra. Nie bierz z allegro bo są drogie. Wykręć jedną sztukę i najlepiej zrób rajd po sklepach, to kupisz w ten sposób jakieś z demontażu za dychę. Jeśli dobrze pamiętam to w ramie jest M10, a w amortyzatorze M8. Długość zmierz linijką: standardowo są 1 cal, 1,25 i 1,5 jeśli dobrze pamiętam. Długość gwintu który wkręcasz w ramę/amor nie ma większego znaczenia.
PauL605 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Napisano 14 Listopada 2010 W sobote bylem w dwoch serwisach/sklepach , w jednym doradzono aby troche spilowac piwoty w drugim zeby zostawic tak jak jest. Skorzystalem z drugiej opcji. Dzisiaj zrobilem 25km i wszystko smiga jak nalezy zadnych drgan itp. Dzieki za pomoc A co do mocowania pancerza. Ta mozna dostac specjalne nazwe to wsuwki ktore "wypelniaja luz pomiedzy pancerzem a mocowanie w ramie. Jesli dobrze dostrzeglem to byly to firmy Clarks? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.