Skocz do zawartości

[v-brake] Mocowanie v-brake Avid

PauL605

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Czy tak jak widac na fotkach mocowanie ramienia hamulca do piwota jest ok ? Czy ta czesc piwota ktora widac nie powinna byc zakryta przez ramie hamulca ? Czy aby czasem piwoty nie sa za dlugie ?

Hamulce to Avid SD 7

Drugie pytanie to o sposob montazu pancerza od hamulca tylnego .

W zwiazku z tym ze wiekszosc poleca dac pancerz na calej dlugosci co daje "czystsza" linke, chcialbym tak samo postapic. Czym przymocowac pancerz ? Sa jakies uchwyty do tego co widac na zdjeciu ?

pozdrawiam

post-134474-1289597722,18_thumb.jpg

post-134474-1289597761,24_thumb.jpg

post-134474-1289597828,75_thumb.jpg

Napisano

mam podobnie na piwotach-taki odstęp i mogę cię uspokoić-trochę będzie szarpać ale to kwestia przyzwyczajenia, poruszaj ramionami przód-tył i wiedz że tyle +2mm będzie się ruszać ramię na piwocie

Napisano

Witam

Pojezdzic jeszcze nie moge , bo nie zlozony do konca rower, ale przod niema jakis wiekszych luzow po zlozeniu - hamulec dobrze pracuje.

Troche gorzej wyglada sprawa z tylem...

Wygląda faktycznie na zbyt długie piwoty.

A czy dostane krotsze ?

Bo z tego co widzialem na allegro to roznia sie tylko rodzajem gwintu- dlugosc i skok- nie ma nic o rzeczywistej dlugosci piwota.

pozdrawiam

Napisano

Sam niedawno szukałem piwotów i uwierz mi, że jest z tym masakra. Nie bierz z allegro bo są drogie. Wykręć jedną sztukę i najlepiej zrób rajd po sklepach, to kupisz w ten sposób jakieś z demontażu za dychę. Jeśli dobrze pamiętam to w ramie jest M10, a w amortyzatorze M8. Długość zmierz linijką: standardowo są 1 cal, 1,25 i 1,5 jeśli dobrze pamiętam. Długość gwintu który wkręcasz w ramę/amor nie ma większego znaczenia.

Napisano

W sobote bylem w dwoch serwisach/sklepach , w jednym doradzono aby troche spilowac piwoty :devil: w drugim zeby zostawic tak jak jest. Skorzystalem z drugiej opcji. Dzisiaj zrobilem 25km i wszystko smiga jak nalezy zadnych drgan itp.

Dzieki za pomoc

A co do mocowania pancerza.

Ta mozna dostac specjalne nazwe to wsuwki ktore "wypelniaja luz pomiedzy pancerzem a mocowanie w ramie. Jesli dobrze dostrzeglem to byly to firmy Clarks?

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...