wikrap1 Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Witam. Mój author basic po ok 5 latach jazdy, w tym 2 ścigania, wygląda jak bunkier powybuchowy, dla tego szukam mu godnego zastępcy.Chcę wydać jak najmniej. Myślę, że ok 100zł powinno wystarczyć. Widziałem tańsze kaski, jakie kupowali znajomi i generanie kupa. Najważniejsze niedociagnięcia, na jakie zwróciłem uwagę, to to, że kask nie amortyzuje, tzn jak się w kasku kellysa puknąłem w głowę, to skorupa uderzała bezpośrednio w czachę. W authorze skorupa jest jakby "zawieszona" na amortyzujacej plastikowej konstrukcji. Nie wspomnę o jakości wykonania, że kask się rozpada, rozkleja itp. Widziałem też kaski, które były za płytkie. Nie wchodziły na całą głowę, tylko trzymały się ledwo na czubku, jak jakiś beret, a nie kask. Chcąc uniknść tego typu wad, zwracam się do was. Oczekuję kasku do ok. 100zł, który jest dość głęboki, by chronić głowę, amortyzuje, ma wentylację na zadawalajacym poziomie(z authora mogę wyrzymać pot z poduszeczek). Jest solidnie wykonany. Jak kask spełni te wymogi, to liczy się dla mnie waga. Wiem, że w tej cenie cudów nie będzie, ale jedak Author teraz stoi 70zł i wedug mnie w tej cenie, to jest rewelacja. Jak ktoś zna coś lepszego, to proszę o propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 11 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 Crivit z lidla myślę że w cenie do 100 złotych nie ma sobie równych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wikrap1 Napisano 12 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 A czy w przyszłym roku też można będzie dorwać te kaski crivit, czy to była tyko oferta jednorazowa, spowodowana nadwyżką kasków u cratoniego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
molek Napisano 12 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 A czy w przyszłym roku też można będzie dorwać te kaski crivit, czy to była tyko oferta jednorazowa, spowodowana nadwyżką kasków u cratoniego? w tym roku były bodajże dwa razy, wiosną pewnie też będą, bo czemu nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.