adas Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Witam, dziś zabrałem się za gruntowne mycie roweru. Przy okazji mycia obręczy w każdym kole sprawdziłem - metodą na strunę - naciąg szprych w każdym kole i mam teraz zagwozdkę. Co trzecia szprycha - ale tylko do strony kasety - w tylnym kole jest luźna. Koło jest z nowego roweru, a ponieważ to mój pierwszy bike z hamulcami tarczowymi - nie jestem pewien jak potraktować moje odkrycie. Dodam że przednie koło ma dobrze naciągnięte i wycentrowane koło. Co radzcicie?
Andrew Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Żadna szprycha nie może być luźna. Nie znasz się, więc oddaj do serwisu, żeby dociągnęli.
adas Napisano 11 Listopada 2010 Autor Napisano 11 Listopada 2010 Pytałem bo zastanawiło mnie dlaczego aż tyle szprych jest luźnych, i w dodatku od strony kasety. Coś mi dzwoniło że szprychy od strony napędu i tarczy mogą być napiętę z inną siłą, ale wydawało mi się że nie może być tak aby niektóre szprychy były luźne. Twoja odpowiedź utwierdziła mnie, dzięki Andrew i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.