Skocz do zawartości

[Bułgaria MTB]

GOVERN

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć.

Organizuję tygodniowy wyjazd MTB do Bułgarii. W programie uczestnictwo w dwudniowych zawodach http://bansko-mtb.com i wycieczki górskie w górach Pirin. Równoległy wariant zawiera wysokogórskie wycieczki piesze (Wichren 2914mnpm). Tak więc można jechać grupą, która zawiera nie tylko rowerzystów, ale również turystów górskich lub mieszać oba warianty wg własnej woli. Termin to 25.07-2.08.2011, a koszt nie powinien przekroczyć 330-350euro od osoby.

W cenie : przejazd autokarem na trasie Warszawa-Kraków-Bansko-Kraków-Warszawa ; przewóz sprzętu ; 6 noclegów w hotelu*** w Bansku ze śniadaniami i obiadokolacjami ; 4 dni zaprawy rowerowej w górach Pirin (w tym objazd trasy) ; udział w dwudniowych zawodach MTB w Bansku ; 4 wysokogórskie wycieczki piesze w góry Pirin ; opiekę doświadczonego przewodnika tatrzańskiego ; opiekę pilota ; udostępnienie na miejscu specjalistycznych narzędzi rowerowych ; ubezpieczenie NNW.

To dość unikalna propozycja obejrzenia wpisanego na listę UNESCO Narodowego Parku Pirin rowerem lub pieszo, więc zapraszam serdecznie i w razie jakichkolwiek pytań piszcie proszę tu lub na ja.cki@gazeta.pl

Pozdrawiam

Napisano

do kiedy termin podejmowania konkretnych decyzji? bardzo ciekawa sprawa :) jeszcze trzeba będzie sprawdzić jak się to będzie kolidowało z naszymi polskimi maratonami :rolleyes:

a dystanse chyba nie większe jak 30-35 km z tego co patrzyłem z tego roku?

Napisano

jeśli chodzi o autokar, to z pewnością rusza i wraca do Krakowa, ale jeśli będzie grupa z Warszawy, okolic Warszawy lub z okolic trasy Warszawa-Kraków, to zorganizuję odjazd i przyjazd z i do Warszawy, choć może to nieco podnieść koszty.

Z decyzjami, to spokojnie, bo zostało jeszcze sporo czasu. Myślę, że to będzie luty lub marzec (chyba, że szybciej się uzbiera 40 zdecydowanych osób, czyli cały autokar w co raczej wątpię). Jeszcze nie wszyscy nasi polscy organizatorzy maratonów ogłosili kalendarze na rok 2011, ale wiadomo, że to środek lata i z pewnością zawody w Bansku będą kolidowały z jakimiś naszymi. Dlatego proponuję odjazd w poniedziałek 25 lipca i powrót we wtorek 2 sierpnia, żeby tylko jeden weekend być tam i mieć możliwość tu w Polsce wziąć udział w maratonie 23 i 24 lipca. Jeśli chodzi o trasy Bansko MTB 2011, to jeszcze nie zostały ogłoszone, ale pewnie będą podobne do tych z zeszłych sezonów (mapki na stronie www). W lutym będę tam w Bansko, może uda mi się spotkać z organizatorem (Anglik mieszkający na stałe w Bułgarii) i wtedy przywiozę garść informacji z pierwszej ręki.

Napisano

ja wstepnie jestem zainteresowany. generalki mnie nie interesuja (chyba ze zdecyduje sie - co jest jednak mozliwe - na cale intermountain), wiec nie bedzie mi szkoda polskiego maratonu (poprawie sobie jakims slowackim i bedzie ok ;p)

wyjazd z krakowa to dla mnie bomba, pasuje bardzo :)

edit - jest szansa na zabranie dwoch rowerow ? ;)

Napisano

Nie ma problemu z zabraniem dwóch rowerów, bo za racji tego, że dopiero zacząłem zbierać chętnych, to lista uczestników jest bardzo krótka. Planuję wynająć autokar na 20 lub 40-45 osób i przyczepę na 10 lub 20 rowerów. Wszystko to zależy od liczby uczestników i ilu z nich chciałoby zabrać rowery. Oczywiście, że większa liczba uczestników, to mniejsze koszty. Głównie chodzi o koszty dojazdu, ale również o ewentualną zniżkę na pobyt w hotelu, a może nawet i o wpisowe na zawody. Tak więc zapraszaj swoich znajomych z rowerami lub bez.

• 3 miesiące temu...
Napisano

No cóż ... kalendarz Mazovii uległ zmianie i na 31 lipca zaplanowany jest jeden z najciekawszych etapów, czyli Supraśl. A właśnie w dniach 30-31 lipca odbędą się dwudniowe zawody w Bansko. Jedziemy jednak silną grupą rowerzystów i wolne miejsca jeszcze zostały, więc zapraszam. Odjazd w poniedziałek 25 lipca

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...