Skocz do zawartości

[damper] X-Fushion serwis

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jakiś miesiąc temu rozmawiałem na temat serwisu dampera X-fuzion w Cozmo-bikes na ulicy Kasprowicza 63. Sprzedawca zapewniał że robią serwis tych damperów i mają do nich uszczelki na wymianę. Cenowo wygląda to tak samo jak za Foxa.

Napisano

Cenowo wygląda to tak samo jak za Foxa.

nie wiem jaki jest poziom cenowy Foxa

Mam też namiar na www.proshox.com. Oni robią serwisy różnych amortyzatorów. Rozmawiałem z Nimi.

Nie wiem jak jest z jakością ich pracy i poziomem cenowym.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Możesz sprawdzić tu -> http://www.variobike.enic.pl/ Pracuje tam niejaki "Kali" Kalinowski - jak poszukasz na forach to znajdziesz pewnie info, że ma łeb jak sklep i o rowerach wie wszystko, tylko niestety to Kraków, więc trzeba by do nich wysłać damper.

W Wawie nie wiem gdzie takie coś robią. Jak pytałem w Airbike'u na KEN to powiedzieli żeby do nich przynieść damper, to go gdzieś tam wyślą, niestety nie pamiętam gdzie. W każdym razie nie robią tego u siebie.

Jak dorwiesz gdzieś uszczelki zapasowe, to koleś z Cult Bikes - Pan Bednarz też powinien Ci go przeserwisować. Chyba, że interesuje Cię tylko np. ogólne wyczyszczenie, wtedy i bez uszczelek powinno dać radę. Kwestia dogadania ceny.

Masz może rozpiskę jakie rozmiary uszczelek do niego wchodzą? Może pasują te foxowe wtedy z dostępnością byłoby lepiej.

Napisano

Rozmawiałem kiedyś z firmą AMP BIKE, która była dystrybutorem DNM, na temat autoryzacji serwisu Proshox pod markę DNM. Powiedzieli mi, że już się nie zajmują DNM i wyprzedają to co im zostało a serwisu także już nie prowadzą i że jeśli chcę to mi prześlą całą dokumentację, z której korzystali przy serwisowaniu. Tak też zrobili i jestem w posiadaniu całej dokumentacji potrzebnej do serwisu tych amortyzatorów.

dnm01.jpg

Napisano

no tak ale faux pas :) Już mi niekiedy nie robi różnicy jaki amortyzator bo one wszystkie konstrukcyjnie zbudowane prawie tak samo hehe

• 4 tygodnie później...
Napisano

Ciekawe kiedy się zorientują, że nie pisze się damper przez u (hehe forum mnie poprawia automatycznie jak chce napisać jak oni) tylko damper a po polsku amortyzator lub tłumik.

Napisano

nie wiem jaki jest poziom cenowy Foxa

Generalnie - zbyt wysoki. Dlatego obrotni i sprawni ludzie jak Darek z Proshox mają pełne ręce roboty :D Ja bardzo dużo dobrego słyszałem o Proshox, i pewnie niedługo sam będę miał okazję doświadczyć dobrej obsługi :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...