Gość Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Gdzie w Warszawie jest serwis damperów X-Fushion?
edghaar Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Popytaj w sklepach/serwisach speca, x-fusion robi dla nich oemowe dampery wiec pewnie wiedzą
Gość Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Jaki masz,co mu dolega i co chcesz zrobic.
Hanzo Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Jakiś miesiąc temu rozmawiałem na temat serwisu dampera X-fuzion w Cozmo-bikes na ulicy Kasprowicza 63. Sprzedawca zapewniał że robią serwis tych damperów i mają do nich uszczelki na wymianę. Cenowo wygląda to tak samo jak za Foxa.
Gość Napisano 13 Listopada 2010 Napisano 13 Listopada 2010 Cenowo wygląda to tak samo jak za Foxa. nie wiem jaki jest poziom cenowy Foxa Mam też namiar na www.proshox.com. Oni robią serwisy różnych amortyzatorów. Rozmawiałem z Nimi. Nie wiem jak jest z jakością ich pracy i poziomem cenowym.
siwy84 Napisano 3 Grudnia 2010 Napisano 3 Grudnia 2010 Możesz sprawdzić tu -> http://www.variobike.enic.pl/ Pracuje tam niejaki "Kali" Kalinowski - jak poszukasz na forach to znajdziesz pewnie info, że ma łeb jak sklep i o rowerach wie wszystko, tylko niestety to Kraków, więc trzeba by do nich wysłać damper. W Wawie nie wiem gdzie takie coś robią. Jak pytałem w Airbike'u na KEN to powiedzieli żeby do nich przynieść damper, to go gdzieś tam wyślą, niestety nie pamiętam gdzie. W każdym razie nie robią tego u siebie. Jak dorwiesz gdzieś uszczelki zapasowe, to koleś z Cult Bikes - Pan Bednarz też powinien Ci go przeserwisować. Chyba, że interesuje Cię tylko np. ogólne wyczyszczenie, wtedy i bez uszczelek powinno dać radę. Kwestia dogadania ceny. Masz może rozpiskę jakie rozmiary uszczelek do niego wchodzą? Może pasują te foxowe wtedy z dostępnością byłoby lepiej.
darex Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Rozmawiałem kiedyś z firmą AMP BIKE, która była dystrybutorem DNM, na temat autoryzacji serwisu Proshox pod markę DNM. Powiedzieli mi, że już się nie zajmują DNM i wyprzedają to co im zostało a serwisu także już nie prowadzą i że jeśli chcę to mi prześlą całą dokumentację, z której korzystali przy serwisowaniu. Tak też zrobili i jestem w posiadaniu całej dokumentacji potrzebnej do serwisu tych amortyzatorów.
enduroriderPL Napisano 5 Grudnia 2010 Napisano 5 Grudnia 2010 Fajnie, ale temat jest o X-fusion a nie DNM
darex Napisano 6 Grudnia 2010 Napisano 6 Grudnia 2010 no tak ale faux pas Już mi niekiedy nie robi różnicy jaki amortyzator bo one wszystkie konstrukcyjnie zbudowane prawie tak samo hehe
enduroriderPL Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Miejmy nadzieje, że strona techniczna firmy bedzie lepsza niż to co widać w sieci pod adresem: http://x-fusion-shox.pl/x-fiusion/Produkty Znacznie bardziej niepokojące jest to, że słowem nic nie ma o serwisie ich produktów. Jak znam życie to i tak się skończy na kupowaniu w starej EU.
darex Napisano 2 Stycznia 2011 Napisano 2 Stycznia 2011 Ciekawe kiedy się zorientują, że nie pisze się damper przez u (hehe forum mnie poprawia automatycznie jak chce napisać jak oni) tylko damper a po polsku amortyzator lub tłumik.
adriansocho Napisano 4 Stycznia 2011 Napisano 4 Stycznia 2011 nie wiem jaki jest poziom cenowy Foxa Generalnie - zbyt wysoki. Dlatego obrotni i sprawni ludzie jak Darek z Proshox mają pełne ręce roboty Ja bardzo dużo dobrego słyszałem o Proshox, i pewnie niedługo sam będę miał okazję doświadczyć dobrej obsługi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.