Skocz do zawartości

[błotniki] jakie pod Manitou ?

rzepkok

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

jesień za oknem a to oznacza deszcz i mokre drogi - szukam pilnie błotników a ponieważ używam amora Manitou

(z podkową z tyłu) boję się, że zwykłe błotniki (np. SKS) mogą nie pasować :)

proszę o radę - jeśli ktoś z Was używał/używa błotników z Manitou - jakie i ewentualnie gdzie takie

cudo można kupić

idealnie byłoby, gdyby znalazły się błotniki na 29"

dzięki za pomoc

Napisano

dzięki Rulez - ten pierwszy typ wydaje się OK :)

drugi niestety odpada ze względu na prowadzenie linek pod rurą (do tego jeszcze skrzyżowanych)

Napisano

Ja mam shockblade'a i ma on duzy plus w stosunku do zwykłych sks'ów - można nie mocować na stałe konusa do widelca z mocowaniem błotkina - ja mam mocowanie przypięte do błotnika, wsuwam mocowanie z calym błotnikiem i zapinam dwoma paskami, które mają dodatkowo trzymać połówki błotnika.

Napisano

Od czasu jak zgubiłem mocowanie błotnika Shock Blade (wypadło kiedy błotnik był zdjęty mimo, że było mocno dokręcone) używam X-Board.

Napisano

Brat ma jakiegoś SKS'a, podobny do shock blade'a, ale nie widzę go na stronie velo. W RS trzyma się dobrze, ale kołek jest krótki, w manitou black raczej długo by się nie utrzymał.

• 2 miesiące temu...
Napisano

ja mam od niedawna manitou i shockblade pasuje idealnie. a poza tym jest dość szeroki i ładnie zabezpiecza przed chlapaniem, plusem jest miękkie (silikonowe?) zakończenie tego błotnika.

mocowanie mi się raz poluzowało ale to jeszcze przy starym amortyzatorze (roxshox), ale nie wypadło bo w porę zauważyłam. więc kwestia wypadania mocowania od błotnika nie zależy od amora :) po prostu śrubka się może poluzować jeśli trochę "pracuje", jak każda śrubka... no i zdarzyło mi się to raz przez chyba 2 lata użytkowania...

Napisano

w sks można na ten kominek dać jakąś gumę która jeszcze pewniej go mocuje ja miałem problem bo mam dolną sterówkę 1,5 cala i oryginalne końcówki były zbyt luźne ale uciąłem kawałek starego chwytu przeciąłem w poprzek i okazało się ze razem z największym klinem idealnie pasuje

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...