rzepkok Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Witam, jesień za oknem a to oznacza deszcz i mokre drogi - szukam pilnie błotników a ponieważ używam amora Manitou (z podkową z tyłu) boję się, że zwykłe błotniki (np. SKS) mogą nie pasować proszę o radę - jeśli ktoś z Was używał/używa błotników z Manitou - jakie i ewentualnie gdzie takie cudo można kupić idealnie byłoby, gdyby znalazły się błotniki na 29" dzięki za pomoc
Rulez Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Raczej jeszcze nie ma błotników 29" do Manitou, mam kółka 26" i używałem : http://www.velo.com.pl/produkty/?m=15&pk=%&id=780 Jednak zmieniłem na taki który pasował by również do roweru 29" : http://www.velo.com.pl/produkty/?m=15&pk=%&id=782
rzepkok Napisano 11 Listopada 2010 Autor Napisano 11 Listopada 2010 dzięki Rulez - ten pierwszy typ wydaje się OK drugi niestety odpada ze względu na prowadzenie linek pod rurą (do tego jeszcze skrzyżowanych)
tobo Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Ja mam shockblade'a i ma on duzy plus w stosunku do zwykłych sks'ów - można nie mocować na stałe konusa do widelca z mocowaniem błotkina - ja mam mocowanie przypięte do błotnika, wsuwam mocowanie z calym błotnikiem i zapinam dwoma paskami, które mają dodatkowo trzymać połówki błotnika.
Rulez Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Jesli chodzo o X-Boart spokojnie może być używany z linkami prowadzonymi dołem, gumowe dystansy odsuwają go od ramy.
Niedzwiedz1 Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Używam z manitou black taki błotnik: http://www.velo.com.pl/produkty/?m=0&pk=%&id=2233 Przy wyborze trzeba zwrócić uwagę na długość kołka rozporowego umieszczanego w rurze sterowej - kształt korony nie pozwala na dociśnięcie błotnika i włożenie całego kołka, krótki nie będzie się dobrze trzymał.
Rulez Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Od czasu jak zgubiłem mocowanie błotnika Shock Blade (wypadło kiedy błotnik był zdjęty mimo, że było mocno dokręcone) używam X-Board.
Niedzwiedz1 Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Brat ma jakiegoś SKS'a, podobny do shock blade'a, ale nie widzę go na stronie velo. W RS trzyma się dobrze, ale kołek jest krótki, w manitou black raczej długo by się nie utrzymał.
kantele Napisano 21 Stycznia 2011 Napisano 21 Stycznia 2011 ja mam od niedawna manitou i shockblade pasuje idealnie. a poza tym jest dość szeroki i ładnie zabezpiecza przed chlapaniem, plusem jest miękkie (silikonowe?) zakończenie tego błotnika. mocowanie mi się raz poluzowało ale to jeszcze przy starym amortyzatorze (roxshox), ale nie wypadło bo w porę zauważyłam. więc kwestia wypadania mocowania od błotnika nie zależy od amora po prostu śrubka się może poluzować jeśli trochę "pracuje", jak każda śrubka... no i zdarzyło mi się to raz przez chyba 2 lata użytkowania...
netta1987 Napisano 21 Stycznia 2011 Napisano 21 Stycznia 2011 w sks można na ten kominek dać jakąś gumę która jeszcze pewniej go mocuje ja miałem problem bo mam dolną sterówkę 1,5 cala i oryginalne końcówki były zbyt luźne ale uciąłem kawałek starego chwytu przeciąłem w poprzek i okazało się ze razem z największym klinem idealnie pasuje
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.