Skocz do zawartości

[amortyzator przód] Sr suntour xcr 100mm LO

steeev

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Byłem wczoraj na przejażdżce moim rowerkiem z tym właśnie amorem, i wszystko było git, dopóki nie wróciłem do domu :)

Kiedy próbuje zablokować amortyzator, nic, zero reakcji, cały czas jest najbardziej miękki. Dodam jeszcze że na trasie wszystko działało jak należy. Co może być przyczyną i jak to zlikwidować? Proszę o odpowiedzi :)

Napisano

a kiedy wróciłeś do domu i próbowałeś zblokować go to efekt sprawdzałeś stojąc przy rowerze i naciskając na kierę czy siadłeś na rower i się przejechałeś?

mówisz że na trasie wszystko chodziło jak należy. tylko powiedz jak to wyglądało naprawdę. chodzi mi o to czy jak go blokowałeś to rzeczywiście robił się prawie sztywny czy po prostu wydawało ci się że wszystko chodzi?

Napisano

Okej dzięki za chęć pomocy, problem załatwiony. :icon_mrgreen: Podniosłem pokrętło od regulacji twardości i przekręciłem tę całą zębatkę dalej w prawo i się normalnie zblokował. Możliwe że po prostu coś przeskoczyło i amor nie działał jak należy. :icon_wink:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...