Skocz do zawartości

[rower] Kross Level A4 2011

Dawid422

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Może któryś z Was pamięta ten temat http://www.forumrowerowe.org/topic/78268-rower-gosport-ktory-wybrac/ ??

ps;wszystkich którym zawracałem wtedy głowę doborem roweru serdecznie przepraszam

Niestety...gdy poszedłem pod koniec października do go-sportu roweru Scraper ar1 ani zadnego innego juz nie bylo :)

Mam do was prośbę o blizsze zrecenzowanie mi roweru Kross Level A4 2011 - mam zamiar go kupic na wiosne ale niestety jego cena jak dla mnie jest naprawde wygórowana. Wiem że rower Scraper AR1 z go-sportu był "podrobka" krossa a4 2009 ....Czy jezeli scraper byl o kilkaset zlotych tanszy od krossa to czy go-sport tak samo zrobi duzo tansza podrobke roweru kross level a4 2011 ??

a i możecie mi proponować inne rowery

Napisano

Za tyle możesz dorwać znacznie lepsze A6 z 2009 czy 2008 roku (co kto woli). Albo odłóż jeszcze trochę i kup Unibike Expert z 2010, są już przecenione, a bardzo dobrze wyposażone :). Na małej ramie Krossa znajdziesz bez problemu, ramę można zawsze wymienić za 2 lata.

Napisano

Niestety w 2011 (w przeciwieństwie do 2010) rama Level A4 jest już w niższej kategorii niż A6 , rama A6 - alu 7005 hydroforming triple butted aluminum, rama A4 - alu 6061 , w dodatku ma gorszy amortyzator :)

Napisano

a nie wiecie czasem jakie rowery 2011 bedzie kmial go-sport......moze jest tu jakis pracownik go-sport ?....no bo katalogu 2011 jeszcze niema

dobra...teraz mi juz obojetne czy rower bedzie z go-sportu czy nie......Proszę Was o zaproponowanie mi takiego roweru abym mogl nim pojezdzic na dluzsze wyprawy po lesie, ewentualnie po średnio zaawansowanych górach ale takze po mieście (kielce) no i aby rower byl na dobrym lub bardzo dobrym osprzęcie (ta druga wersja osprzetu bylaby dla mnie lepsza)....druga sprawa w moim "wymarzonym" rowerze to hamulce - wedlug moich wymagań musza być one bardzo wytzrzymale i muszą dooobrze hamować (najlepiej jezeli bylyby to tarczówki, bo klocki mi sie juz dawno znudziły)....Moją ulubioną marką są rowery Kross wiec kierował bym sie w strone wlasnie tej firmy...i ostatnia rzecz to : RoWeR mUsI bYć NoWy (nie przepadam za allegro)

Lol - prawie zapomniałem dodać...maksymalna cena roweru ma wahać się między 0-1300 zl

Doradźcie mi coś ..czekam na odpwiedzi :)

Napisano

MERIDA MATTS TFS XC 400 D

MERIDA Matts TFS XC 500 D

bardzo fajna seria Meridy. W Krossa a4 bym nie szedł, a o go-sporcie wiele Ci nie powiem. Krossa A6 z poprzedniego roku bym kupił - ale problem jest teraz z rozmiarami ram. Poszukaj na Allegro - to też nowe rowery z gwarancją tylko ostatnie sztuki ze sklepów.

Ogólnie też rzecz biorąc tarcze w takim przedziale cenowym to dla mnie pomyłka, przemyśl te v-brakei jeszcze raz. W seryjnych modelach za tarcze płaci się obniżeniem jakości osprzętu, a o tym żeby te tarcze były jakieś wyśmienite, żywotne i bezproblemowe to raczej nie powiem. Avid Single Digit 7 rozwali większość tych tektro tarcz na głowę. Dlatego ja bym wybrał Meridę Matts TFS XC 500-V 2010. No ale to Twoja kasa.

Edit: właśnie zobaczyłem ze dodales cene maksymalna. No coz zasugerowalem sie cena A4 i dlatego w tym zakresie szukalem. Jako ze w zyciu nie kupilbym seryjnego roweru za ok 1000 zl to niestety nie pomoge :thumbsup: powodzenia

Napisano

ach...te meridy mi sie podobaja ....ale niestety cena juz nie.......1300 zl to dla mnie juz max nad max

maciej1408 ten pierwszy rower mi sie podoba....zastanowie sie...ale na wiosne juz go moze nie byc :confused (mam zamiar kupic rower na poczatku sezonu).Jeżeli to pomoże wam w szukaniu to mam 147 cm wzrostu i 13 lat (wiem ze powiecie ze jestem maly) :thumbsup: ...proponujcie dalej

Napisano

Ten Kross hexagon V6 z postu maciej1408 jest całkiem fajny, amor jest powietrzny więc dostroisz go pod swoją wagę (założę się że każdy sprężynowiec będzie się zachowywał jak sztywny widelec)

Napisano

Odpuść sobie modele na rok 2011, zwyczajnie się nie opłaca.

Jak mniemam tak jak poprzednim razem w grę wchodzi tylko kupno roweru na miejscu? Jeśli tak to trudno będzie Ci znaleźć coś ciekawego.

A przypominam że do Krakowa jest tylko 120 km...

@edit: kubek ma rację, w tej cenie Hex będzie najlepszy.

Napisano

Wafel..tak,tak wiem ze jest tylko 120 km ale nie bede tam specjalnie jechal...jedynie moge zamowic z tamtad rower...czyli co-polecacie mi hexagon a6 ?

Napisano

aby rower byl na dobrym lub bardzo dobrym osprzęcie (ta druga wersja osprzetu bylaby dla mnie lepsza)....druga sprawa w moim "wymarzonym" rowerze to hamulce - wedlug moich wymagań musza być one bardzo wytzrzymale i muszą dooobrze hamować (najlepiej jezeli bylyby to tarczówki, bo klocki mi sie juz dawno znudziły)

Musisz uswiadomic sobie ze za 1300zl nie kupisz roweru ani na dobrym ani bardzo dobrym osprzecie.

Bedzie to rower co najwyzej z nizszej-sredniej polki.

Nie twierdze ze bedzie to zly rower, ale za 1300zl kupuje sie zestaw dobrych hamulcow lub amortyzowany widelec ze sredniej polki.

Wracajac do hamulcow, pamietej hamulce o sporej mocy potrzebne sa by wyhamowac takie 120 kilowe bydle jak ja, ty wazysz prawdopodobnie 1/3 z tego co ja, wiec dobre V ki takze wystarcza.

Osobiscie wolalbym rower z dobrymi Vkami niz wynalazki typu tektro auriga.

Napisano

Ciekawe, gdzie Ty znajdziesz w rowerze za 1300 zł dobre V-ki :)

To fakt, dobrych V'ek w rowerze za 1300 tez nie dostaniesz :)

Napisano

nie mam wiecej kasy do wydania niz okolo 1600 zl :) ..a roweru za 8 tysiecy przeciez nie kupie :) (nawet kiedy bym mial to 8000 tys) musze sie zadowolic rowerem z nizszej polki i juz :o

Napisano

może mbike Renegade 0.5?

(chciałem wkleić link do mbik'a, dlaczego zablokowaliście udostępnianie strony mbike?)

co polecacie do 2k? (2000zł) :)

Napisano

juz mnie głowa boli od przebierania w ofertach tych rowerów :) .....najlepij bedzie wziąć pierwszy-lepszy rower i mieć spokój

ps: naprawde w cenie do 2000 zl jest tych rowerow miliony :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...