lukaszs Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Co prawda rower złożony już prawie pół roku temu ale nie miałem okazji wrzucić. oto co wymyśliłem:-) 1- rama: OnOne Inbred 2006 2- amortyzator: SR Suntour Epicon 140mm 3- mostek : Truvativ Hussefeld 4- kierownica Ritchey WCS rizer 31,8 5- stery: Neco :-) 6- sztyca: Bontrager Sport 7- gripy Bop 8- tarcze: Hayes 160/180 9- hamulce: Hayes Stoker Ryde 10- manetki: Shimano Deore XT SL-M770 11- przerzutka tył: Shimano Deore XT RD-M772 Shadow SGS 12- przerzutka przód: Sram 9.0 13- pancerze: Jagwire 14- korby: Shimano Deore XT FC-M770 + rockring 15- kaseta: Shimano SLX CS-M660 16- łańcuch: Deore XT -287g 17- koła: Mavic Crossride czarne Disc 6 śrub 2009 18- opony: Schwalbe Schwalbe Nobby Nic/Fat Albert 19- dętki: Schwalbe AV ExtraLight 20- pedały: Crank Brothers Smarty 21- siodło: Velo ProLite Tytan razem koło 12kg sztywnego Enduro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal93 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 a jakieś zdjęcie? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 na razie nie mam żadnych ciekawych ,ale jak będę jakieś miał to wrzucę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
philip100 Napisano 9 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Skoro już do korby założyłeś SRAM'a to z tyłu tym bardziej proponował bym co najmniej X-dziewiątkę. Osobiście zakochałem się w X-0 ale nawet na X-9 całkiem inna jazda niż z XT - szczególnie w enduro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 9 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 może kiedyż ale to wiąże się ze zmiana całego prawie napędu - wiec to jeszcze odległa przyszłość. 9.0 dostałem w spadku:-) mój SLX był za gruby więc został Sram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 15 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 kilka fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 16 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 co prawda rower złożony już prawie pół roku temu ale nie miałem okazji wrzucić. oto co wymyśliłem:-) 1 rama OnOne Inbred 2006 2 amortyzator SR Santour Epicon 140mm 3 mostek Ritchey Truvativ Hussefeld 4 kierownica Ritchey WCS rizer 31,8 5 stery Neco :-) 6 sztyca Bontrager Sport 7 gripy Bop 8 tarcze Heyes 160/180 9 hamulce Heyes Stoker Ride 10 manetki Shimano Deore XT SL-M770 11 przerzutka tył Shimano Deore XT RD-M772 Shadow SGS 12 przerzutka przód Sram 9.0 13 pancerze Jagwire 14 korby Shimano Deore XT FC-M770 + rockring 15 kaseta Shimano SLX CS-M660 16 łańcuch Deore XT -287g 17 koła Mavic Crossride czarne Disc 6 śrub 2009 18 opony Schwalbe Schwalbe Nobby Nic/Fat Albert 19 dętki SchwalbeAVExtraLight 20 pedały Crank Brothers Smarty 21 siodło Velo ProLite Tytan razem koło 12kg sztywnego Enduro Mostek to Ritchey czy Truvativ? Heyes- to nowość na polskim rynku? Bo nie miałem przyjemności Santour- to też jakies nowum? Tak - czepiam się. Jesli przygotowujesz do szerszej publikacji rozpiskę roweru - rób to jak należy Sam zamysł roweru bardzo mi się podoba- w wysypie fuli różnej maści fajny HT do enduro. Pogratulować. Czy ilośc podkładek pod mostkiem jest konieczna? Może inny mostek rozwiązałby sprawę wysokości kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 16 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 fakt czepiasz się - ale ok masz rację, trochę popieprzyłem:-) jeżeli mogę to poproszę o edycje postu i naniesienie zmian mostek to Truvativ a hample oczywiście Hayes a amor Suntour. i dziękuję za miłe słowo:-) nie chcę docinać na razie rury sterowej - może na wiosnę coś pokombinuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 17 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Wedle życzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 17 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 duży rośnij Kocie......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 21 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2010 kilka nowych częsci siodło WTB Rocket pedały CB Acid 1 najbliższe plany kierownica - hussefeld biała stery - jeszcze nie mam sprecyzowanych może FSA świnki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 16 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 jest nowa kiera......... tak jak miało być Truvativ Hussefelt white......wydaje sie być nieco sztywniejsza od Ritcheya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2011 mała zmiana....... gripy bop białe....z mojego testu wynika ze gripy dość wygodne pierścienie dobrze trzymają na kierownicy ale niestety szybko się ścierają strasznie się brudzą chwilowa zmiana na piankowe Ritcheye WCS zakupiłem już dartmoory race czarne z białymi pierścieniami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 9 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Maja 2011 datrmoory dziś dotarły jutro zostanę założone całkiem fajnie się prezentują i co najważniejsze są wygodne. zobaczymy ja się będą sprawowały w akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 następna zmiana :-) amortyzator Epicon 140mm zostanie zastąpiony Marcokiem DJ 3 130mm więc skok dostosowany do tej ramy 140 było troszkę za dużo i odczuwałem spory dyskomfort zwłaszcza na podjazdach - zobaczymy jam DJ będzie ogarniał temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 15 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 amor wymieniony - pracuje fajnie to nie powietrze ale jak na moja jazę jest świetny mimo sprężyny wybiera nawet najmniejsze nierówności wymieniłem korbę i wreszcie mogę założyć moje nowe(jeżące niemal od roku w szafie) pedały korba czarna Deore m590 170mm pedały CB acid 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Amor nie "mimo sprężyny wybiera nawet najmniejsze nierówności " tylko własnie dlatego że to jest sprężyna Po co zmieniałeś korbę? Dla innych przełożeń / żeby zwiększyć budżet? Jak już się z tymi zmianami "zdecydujesz" to zapodaj fotkę roweru z tym marcokiem. Nie wiem jak się na tym jeździ, ale w teorii zmiana na duży plus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 stara korba nieco się wysłużyła a poza tym zmieniłem na krótszą !!! amorek jest świetny szkoda ze nie ma blokady skoku ale poza tym extra - linowa i płynna praca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macieksz Napisano 21 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Z którego roku ten DJ? Bo te starsze 2003-2004 były dość wysokie tzn DJ 130mm 2004 ma taką samą wysokość jak nixon 145 chyba 2005r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2011 Z którego roku ten DJ? Bo te starsze 2003-2004 były dość wysokie tzn DJ 130mm 2004 ma taką samą wysokość jak nixon 145 chyba 2005r. didżej z 2003:-) pięknie chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 2 Lipca 2011 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2011 kilka fotek - cały czas leje więc mam trochę czasu na aktualizację......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.