Skocz do zawartości

[rower] Merida Kalahari 500 Czy warto kupic?

hopo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam na oku rower Merida Kalahari 500. Za 800zł. Nie jest on seryjny ma amor Bombera nowe obręcze i piasty (nie pamiętam firmy) i nowy system napędowy. Ja jeżdżę na jednym kole, czasem ale nie wysoko skacze. Czy opłaca się go kupić? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.

Napisano

Daj linka do aukcji albo daj foto, napisz nam ile masz wzrostu, ile ważysz, jak jeździsz oprócz podskakiwania i jednokołowania a także wyjaśnij nam, jaki to "nowy układ napędowy" i co przez niego rozumiesz?

Napisano

Mam 175cm wzrostu, ok 62kg wagi. W mojej okolicy (wieś) ciężko jakoś inaczej jeździć. Nie ma gdzie. a jeśli chodzi o nowy układ napędowy to nowy korbowód, łańcuch i kaseta. post-134412-1289247639,17_thumb.jpg

Napisano

Bike dosc fajny ,a jaki rozmiar ramy, 17"? Bo większa do skoków to srednio będzie pasowała.

Sprawdz jak pracuje ten amorek ,czy w srodku nic się nie trzęsie itp.

A i jeszcze jesno ,a co z pozostałym osprzętem (przezuki,manetki,klamki,hamulce etc.)

Jesli osprzęt jest przyzwoity to cena nie jest zła. Jak ma słaby osprzęt to się targuj :)

Moim zdaniem do takiej jazdy jak ty preferujesz warto ;)

• Mod Team
Napisano

Ile wazysz?? Ta rama nie jest do takich zastosowan. To zwykła rama MTB raczej nawet ATB ale za 800 cały rower to całkiem chyba przyzwoita cena zalezy w jakim stanie sa poszczególne części.

Napisano

Mam 175cm wzrostu, ok 62kg wagi. W mojej okolicy (wieś) ciężko jakoś inaczej jeździć. Nie ma gdzie. a jeśli chodzi o nowy układ napędowy to nowy korbowód, łańcuch i kaseta. post-134412-1289247639,17_thumb.jpg

Tutaj waga itp.

Wiadomo ,że najlepsza byłaby rama do dirtu etc. Ale jestem optymistą i myśle ,że do jazdy po wsi ,jazdy na jednym kole styczy. Z hopami to tak rzadziej i z umiarem to da radę. W tej cenie trudno o taki sprzęt ,moim zdaniem warto.Chyba ,że mozesz zainwestowac tak ok.1000 zł

to moze nowy Kross Panic ,albo Sign Ds.

Poza tym ,nie kazdy moze sobie pozwolic na maszyny za 5000tys. :woot:

• Mod Team
Napisano

Tutaj waga itp.

I dlatego waga bo mam meride kalahari 500 jestem wagi piorkowej raczej i mi pękła a wcale nie skakałem wydawać by sie mogło. Wiec moje pytanie było uzasadnione.

Niemniej jednak stwierdzam ze rowerek OK tylo nie do skakania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...