hopo Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Mam na oku rower Merida Kalahari 500. Za 800zł. Nie jest on seryjny ma amor Bombera nowe obręcze i piasty (nie pamiętam firmy) i nowy system napędowy. Ja jeżdżę na jednym kole, czasem ale nie wysoko skacze. Czy opłaca się go kupić? Proszę o pomoc. Z góry dziękuje.
adii22 Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Daj linka do aukcji albo daj foto, napisz nam ile masz wzrostu, ile ważysz, jak jeździsz oprócz podskakiwania i jednokołowania a także wyjaśnij nam, jaki to "nowy układ napędowy" i co przez niego rozumiesz?
hopo Napisano 8 Listopada 2010 Autor Napisano 8 Listopada 2010 Mam 175cm wzrostu, ok 62kg wagi. W mojej okolicy (wieś) ciężko jakoś inaczej jeździć. Nie ma gdzie. a jeśli chodzi o nowy układ napędowy to nowy korbowód, łańcuch i kaseta.
damian1310 Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Bike dosc fajny ,a jaki rozmiar ramy, 17"? Bo większa do skoków to srednio będzie pasowała. Sprawdz jak pracuje ten amorek ,czy w srodku nic się nie trzęsie itp. A i jeszcze jesno ,a co z pozostałym osprzętem (przezuki,manetki,klamki,hamulce etc.) Jesli osprzęt jest przyzwoity to cena nie jest zła. Jak ma słaby osprzęt to się targuj Moim zdaniem do takiej jazdy jak ty preferujesz warto
hopo Napisano 8 Listopada 2010 Autor Napisano 8 Listopada 2010 Rama (chyba) 17". Amorek jest spoko. Manetki też spoko Shimano Deore. To dzięki wielki za pomoc
Mod Team Puklus Napisano 8 Listopada 2010 Mod Team Napisano 8 Listopada 2010 Ile wazysz?? Ta rama nie jest do takich zastosowan. To zwykła rama MTB raczej nawet ATB ale za 800 cały rower to całkiem chyba przyzwoita cena zalezy w jakim stanie sa poszczególne części.
damian1310 Napisano 9 Listopada 2010 Napisano 9 Listopada 2010 Mam 175cm wzrostu, ok 62kg wagi. W mojej okolicy (wieś) ciężko jakoś inaczej jeździć. Nie ma gdzie. a jeśli chodzi o nowy układ napędowy to nowy korbowód, łańcuch i kaseta. Tutaj waga itp. Wiadomo ,że najlepsza byłaby rama do dirtu etc. Ale jestem optymistą i myśle ,że do jazdy po wsi ,jazdy na jednym kole styczy. Z hopami to tak rzadziej i z umiarem to da radę. W tej cenie trudno o taki sprzęt ,moim zdaniem warto.Chyba ,że mozesz zainwestowac tak ok.1000 zł to moze nowy Kross Panic ,albo Sign Ds. Poza tym ,nie kazdy moze sobie pozwolic na maszyny za 5000tys.
Toluz Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Kross panic na pewno nie : ) A rowerek to chyba jakiś starszy jest?
Mod Team Puklus Napisano 13 Listopada 2010 Mod Team Napisano 13 Listopada 2010 Tutaj waga itp. I dlatego waga bo mam meride kalahari 500 jestem wagi piorkowej raczej i mi pękła a wcale nie skakałem wydawać by sie mogło. Wiec moje pytanie było uzasadnione. Niemniej jednak stwierdzam ze rowerek OK tylo nie do skakania.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.