sender Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Podpowiedzcie mi proszę czemu ma służyć możliwość "pyknięcia" klamki w drugą stronę w Avid Juicy 7. Być może coś popsułem, ale zarówno z przodu, jak i z tyłu mogę lekko popychając klamkę w przeciwną stronę zrobić takie PYK. Po takiej operacji naciskając klamkę czuć wyraźny przeskok, po czyn hamuje ona zupełnie normalnie. I teraz moje pytanie: czy coś połamałem, czy może tak ma być? Jeśli to normalne, to czemu to ma służyć? Pozdrawiam Grzesiek
cynamon Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Tak ma być. To chyba zabezpieczenie przed wyrwaniem tłoczka w czasie gleby.
Mod Team Odi Napisano 8 Listopada 2010 Mod Team Napisano 8 Listopada 2010 Jest tak, jak koledzy wyżej napisali. Ale do dziś pamiętam jakiego stracha miałem, jak po glebie klamka odskoczyła w drugą stronę.
sender Napisano 8 Listopada 2010 Autor Napisano 8 Listopada 2010 Aż dziw bierze, że tego wcześniej nie zauważyłem. Ale co, klamka może całkiem w drugą stronę się wygiąć i tak zostać?
Artro Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Teoretycznie istnieje szansa wyłamania klamki np. przy zahaczeniu o przeszkodę, lub OTB. Możliwość odgięcia klamki rozwiązuje częściowo ten problem, gdyż nadal można złamać dźwignie w pionie No ale tu już się trzeba bardziej postarać
cichy66 Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 To jest zabezpieczenie jak wywalisz glebę klamka uwalnia się od tłoczka po to żeby nie wytargać wszystkich wew. bebechów z hamulca razem z tłoczkiem.Tak jak poprzednio chłopacy pisali nie wymuszaj tego ruchu do pstrykania bo za chwilę będzie tak że będzie samoczynnie wypadać i to dopiero będzie stres.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.