munenori Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam Jestem użytkownikiem roweru Arkus Classic 1100M,przymierzam się do wymiany wolnobiegu,na jednej zębatce wogóle nie da się jeździć,na drugiej tylko po płaskim.Mam w związku z tym pytanie-czy mój rower ma kasetę czy wolnobieg?Wg specyfikacji producenta jest to kaseta,wg oznaczeń jest to wolnobieg,model MF-TZ21.Moze mi ktoś doradzić,czy kupić oryginalny wolnobieg za 25zł i dojeździć do wiosny z zamiarem kupna kasety i przeróbki,czy dać sobie spokój i jeździć tak jak jest?Nadmienię,że w grę wchodzi jazda min. 500-600 km miesięcznie,w zróżnicowanym terenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaro1989 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 to z pewnością wolnobieg. na Twoim miejscu bym wymienił teraz. bo skoro nie da się jeżdzić? a 25 zł to niedużo. plus łańcuch Srama też za 25 zł i muzyka gra chociaż do wiosny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
munenori Napisano 8 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam Łańcuch już kupiłem,KMC,teraz poszukiwania wolnobiegu. Czy wszystkie maja wyfrezowane koronki,czy to tylko chwyt reklamowy? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Kupuj pierwszy z brzegu bo to na jedno kopyto praktycznie. Kup taki by sie zgadzała liczba zebów oraz by ci ich zakres odpowiadał, przykładowo od 13-28 czy 14-28 bo sa rózne. http://allegro.pl/wolnobieg-shimano-mf-tz-21-7-rzedowy-zobacz-i1310753832.html choć widze ze o inny cieżko w dzisiejszych czsach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.