szostek Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 witam nieubłaganie zbliża się wymiana opon, głównie jeżdżę po lasach startuje w wyścigach mtb xc chciałbym również pojeździć na maratonach. Na oku mam juz opony Michelin - Opona COUNTRY MUD Tioga - Opona EXTREME XC Maxxis - Opona CROSSMARK 26 x 2.10 które z tych opon byłyby odpowiednie dla mnie ? a może możecie zaproponować coś innego? na opony chciałbym przeznaczyć max 130 zl
Bilun Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Witaj, mam od kilku dni oponki Maxxis Crossmark 2.10 kevlar. Na asfalt, miasto bardzo dobre. Małe opory toczenia. w lesie na zakrętach trzyma bardzo dobrze, bieżnik w dużym błocie potrafi tańczyć. Podjazdy-bdb. Dokładnie się nie wypowiem, ponieważ jeszcze nie mogłem ich intensywnie przetestować. Jeżeli będziesz coś chciał-pytaj.
premier2 Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 jeszcze: Kenda Karma, IRC Mythos XC II, Conti RK lub SK, tyle, że tu już przekraczasz budżet w wersji zwijanej... Dużo zależy od miejsca startu, bo na np takiej Mazovii, to nie ma co przesadzać z konkretnym bieżnikiem.
szostek Napisano 11 Listopada 2010 Autor Napisano 11 Listopada 2010 Obecnie mam maxxis advantage 2.10 drótowane i mam do nich jedno zastrzeżenie są delikatnie za szerokie. Maja trochę zbyt duży balon do tego roweru, a co do ich rozmiaru to bliżej im do 2.25 niż do 2.10
zlomek Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Polecam Ci oponki Geax Mezcal 26x2,1 . Opony dosyć uniwersalne, bardzo dobrze trzymają się, niskie opory toczenia. Takie są moje wrażenia. Pozdrawiam. Za 130z to raczej tylko wersja drutowa
Crazyk Napisano 14 Listopada 2010 Napisano 14 Listopada 2010 Za równo 130zł dostaniesz Kendy SBE 1.95 kevlarowe. Waga oscyluje w granicach 500g. Na w miarę płaskie maratony dadzą radę
szostek Napisano 15 Listopada 2010 Autor Napisano 15 Listopada 2010 ok pomyśle nad tym. Choć ostatnio myślałem nad zmiana roweru na coś lżejszego na początek myślę ze to mi wystarczy na następny sezon. Opony mogą nie wytrzymać hmm ale może za rok w zimę uda się coś kupić
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.