Skocz do zawartości

[sklep] bike-discount.de

tomke1

Rekomendowane odpowiedzi

Ma ktoś z kolegów i koleżanek doświadczenia w zakupach w bike-discount.de ?

Jak z płatnościami (dla PL tylko karta i PayPal ?) i jak długo trwa dostawa i ewentualne reklamacje a później gwarancje ?

Jestem na etapie zakupu Sigma Rox 9 i jest ona w b-d.de tańsza niż u nas, może nie jakoś bardzo drastycznie ale w niedalekiej przyszłości planuję zakup Fulla Radona i chciałbym zakupem czegoś tańszego sprawdzić sklep :)

Wszystkie doświadczenia mile widziane.

Nie jestem w 100% pewny ale czy czasem CentrumRowerowe.pl się w b-d.de się zaopatruje, bo chyba na pudełku moich CrossRaidów były naklejki chyba z b-d.de, niestety nie mam ich pod ręką i nie ma jak sprawdzić w tej chwili.

BTW. Szkoda że nowych Radonów nie widać ostatnio w naszych sklepach, albo jakieś resztki tylko zostały.

• 3 tygodnie później...

Największy sklep w niemczech, także zapewne nie będzie kłopotu.

No i rzeczywiście bez kłopotów wszystko cacy, Rox9 zakupiony, zakup w poniedziałek wieczorem a we wtorek paczka już wysłana.

W środę już była w Polsce a potem jak to w naszym kraju DPD śnieg zasypał i w piątek dopiero licznik do mnie dotarł :)

Tak na marginesie w Niemczech też śnieg a jakoś potrafili w jeden dzień dostarczyć paczkę do Polski, bez komentarza :D

Polecamy ten sklep w 100% , nie jest chyba tajemnicą , że my jak i wiele polskich sklepów się tam zaopatruję , co mogę doradzić ? jeśli planujecie tam zakupy bo Polski sklep czegoś nie ma , to najpierw zapytajcie , np podsyłając nam link do produktu z Bike Discount , po ile my możemy to sprowadzić , często warto poczekać te 2-3 tyg. na dostawę po bywa , że cena jest zdecydowanie korzystniejsza.

Co do marki radon , wiele firm się wycofało z niej w związku z tym że Bike Discount często oferuje lepsze warunki w detalu na te rowery , krótko mówiąc widzieli jak dobrze te rowery sprzedają się w Polsce i postanowili troszkę na tym zarobić :icon_wink:

Co do reklamacji to jeżeli macie z czymś problem to dzwońcie lub piszcie do Ralfa Nowitzki'ego , śmiało dogadacie się po polsku.

to tyle z naszej strony :icon_wink:

• 1 miesiąc temu...

Jakby ktoś nie wiedział, a czasami się na takie rzeczy nie zwraca uwagi to w bike-discount.de zmienione zostały opłaty za przesyłkę, podwyżka z 4,95Euro na 5,95Euro może nie jest taka ciekawa, ale powyżej 250Euro brak opłat za transport już jakiś mały zysk daje :) zawsze bo można wydać na jakieś duperele :)

Ostatnio przeglądałem ofertę tego sklepu i zorientowałem się, że ceny są całkiem niskie, czasem aż za niskie w porównaniu do polskich. Jako, że po cichu planuję zakup roweru zainteresowałem się rowerem Radon ZR Team 7.0. Link: http://www.bike-discount.de/shop/a24757/zr-team-7-0.html?baid=4771870

Teraz zastanawiam się, jak wygląda sprawa wysyłki i kosztów. Trochę znam niemiecki, ale w niektórych sprawach się gubie, np odnośnie dokładnych kosztów i wysyłki do Polski. W związku z tym mam kilka pytań.

1. Która cena jest własciwa? Niby widnieje 799euro, ale jest też jakieś UVP 999euro. Która jest prawidłowa?

2. Koszty przesyłki. Tam jest coś napisane odnośnie darmowej wysyłki do Polski powyżej 250euro. Zastanawia mnie także jakaś opłata w tej tabeli 40euro dla rowerów. O co biega?

3. Ile właściwie wyniesie wysyłka do Polski i koszty na granicy, o ile jakieś są?

4. Istnieje wysyłka za pobraniem do Polski?

Mam nadzieję, iż ktoś mi pomoże, gdyż cena wydaje się całkiem atrakcyjna :rolleyes:

Ostatnio przeglądałem ofertę tego sklepu i zorientowałem się, że ceny są całkiem niskie, czasem aż za niskie w porównaniu do polskich. Jako, że po cichu planuję zakup roweru zainteresowałem się rowerem Radon ZR Team 7.0. Link: http://www.bike-discount.de/shop/a24757/zr-team-7-0.html?baid=4771870

Teraz zastanawiam się, jak wygląda sprawa wysyłki i kosztów. Trochę znam niemiecki, ale w niektórych sprawach się gubie, np odnośnie dokładnych kosztów i wysyłki do Polski. W związku z tym mam kilka pytań.

1. Która cena jest własciwa? Niby widnieje 799euro, ale jest też jakieś UVP 999euro. Która jest prawidłowa?

2. Koszty przesyłki. Tam jest coś napisane odnośnie darmowej wysyłki do Polski powyżej 250euro. Zastanawia mnie także jakaś opłata w tej tabeli 40euro dla rowerów. O co biega?

3. Ile właściwie wyniesie wysyłka do Polski i koszty na granicy, o ile jakieś są?

4. Istnieje wysyłka za pobraniem do Polski?

Ceną masz 799euro rzeczywiście fajna, chociaż są tacy na forum którzy uważają Radony za coś gorszego, mi się podoba :) i osprzęt niezły.

Koszty przesyłki najłtwiej sprawdzić poprzez przejście przez kroki płatności i zatrzymaniu się przy kwestii opłaty za dostawę, sprawdziłem wyszło 5,95 podstawowej plus 40 za rower.

Przesyłki za pobraniem do PL nie ma, a pytania możesz pisać do Ralfa Novitzkiego, znajdziesz w kontaktach.

• 1 miesiąc temu...

Tak dla potomnych pochwalę sklep po raz kolejny, a co mi tam, może mnie znajdą i jakiś upust specjalny dostanę :D

Zakupy za ponad 250Euro, według cennika przesyłka do PL za friko.

Zamówienie 23 lutego wieczorem (płatność paypal)

Wysyłka 24 lutego

Przesyłka w oddziale doręczenia 26 lutego, co za pech że to sobota, musiałem do poniedziałku czekać bo z lenistwa nie chciało mi się do DPD podjechać

Wielkie firmowe pudło, w środku każda część w swoim pudełku (poza jednym wyjątkiem ale za to dodatkowo pozawijanym solidnie w gąbki).

No i ceny niższe niż u nas, chociaż też od nowego roku poszły trochę do góry.

I jak tu nie olać polskich sklepów, gdzie nie dość że drogo, gdzie trzeba się o wszystko prosić, gdzie przesyłki idą dłużej niż z Ameryki.

Gdzie części przychodzą w pudle z odrzutów, wrzucone w jakiejś reklamówce luzem do tego pudła. (nie zmyślam, tak rok temu wyglądała paczka z naszego CR).

Cudem wszystko było w całości, ale niesmak pozostał.

Czasami mam wrażenie że jak sprzedaję coś starego na allegro to pakuję to staranniej niż nasze polskie sklepy.

Nie powiem poprawia się u nas też, ale i tak im jeszcze daleko do zagranicy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...