Dejoo Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Planuję zbudować rower na tej ramie. Proszę o opinie.
Rulez Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Niewiele się zmieniło względem modelu 2010 ,typowa geometria uniwesalnego roweru do XC , cóż, te ramy nie są super sztywne bocznie, ale nie każdemu musi to przeszkadzać.
spootnick Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Mógłby ktoś z posiadających zmierzyć poziomą długość rury górnej? Interesuje mnie czy one rzeczywiście są takie krótkie czy geometria na stronie jest wzdłuż rury.
Rulez Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Geometria jest od osi do osi (na stronie jest napisane ) - czyli nie są krótkie
spootnick Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Mógłbyś dać linka? To co znalazłem mi się nie zgadza dla MaxAri i Angel.
Rulez Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 C - rura górna (środek - środek) W ub. roku pisałem do nich i potwierdzili. http://lemonbike.eu/product_info.php?products_id=1179
spootnick Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 To mi właśnie nie gra. Przy takim samym opisie MaxAri ma całkiem inne długości.
spootnick Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Ja wiem czy inna. Rama jednego producenta o takim samym zastosowaniu.
Rulez Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Na 99,99% w opisie ramy MaxAir jest pomyłka (tzn. podany wymiar jest horyzontalny), może i rama jest o takim samym zastosowaniu, jednak jest całkiem inna
Cyprian Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 Chyba się nie wypowiem zbyt pozytywnie może to pojedynczy przypadek, ale napiszę. Mianowicie znajomy się borykał troszkę z tą firmą dokładnie z ramą No saint maxari R Carbon. Jedyny plus to całkiem dobry kontakt i bezproblemowa wymiana. Już dwie ramy od nich dostał w pierwszej po jakimś miesiący duże problemy z suportem nie pamiętam już czy te aluminiowe mocowanie kompletnie odpadło, ale wiem że wymienił ramę, później był problem z mocowaniem hamulca i znowu przesyłanie ramy ale było wymienione i było ok. Choć czytałem dużo pozytywnych opinii o sztywności to też nie miał za dobrego zdania na pewno było to podyktowane, że całe życie spędził na szosie jednak jak twierdził jego stara alu rama była bez porównania sztywniejsza. Po roku jazdy zrezygnował z tej ramy.
Rulez Napisano 7 Listopada 2010 Napisano 7 Listopada 2010 No tak, tyle, że my dywagujemy nad wersją aluminiową, która nie jestprzesadnie sztywna bocznie, ale nie pęka.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.