Skocz do zawartości

[buty] do maratonu/xc około 600 zł

Gekon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jeździłem tylko w sidi, muszę kupić nowe na przyszły sezon.

sidi są trwałe, ciężkie

szukam trwałych, przemyślanych, sztywnych, dobrych butów

shimano? lake? louis garneu? mavic?

nie mam pojęcia. Może znajdzie się ktoś kto katował obuwie różnych producentów i podzieli się doświadczeniem.

jakby były nie wiadomo jak najlepsze to może być większa kwota, rozważam też dragony, ale boję się, że ich trwałość będzie mierna.

• 4 tygodnie później...
Napisano

cześć,

mogę polecić nowość Louis Garneau T-Flex -300, niestety nie ma jeszcze testu tego buta ale bedzie na wiosne w magazynie rowerowym,

nowoscia jest ulozenie buta pod stope tak jak w butach narciarskich (wkladasz go do piekarnika na 65stopni przez 10-15 minut ) wyciagasz i przez 10 minut musisz go rozchodzic. druga nowosc to karbonowa wymienna plytka na imbus w zaleznowsci od warunków pogodowych zwiekszasz sobie sztywnosc lub wentylacje. wiecej jest na stronie mtbnews.pl z 30 listopada.

pozdrawiam

R

Napisano

ja bym spróbował na Twoim miejscu butów Gaerne, posiadam co prawda wersję szosową model C Myst carbon i są rewelacyjne niesamowicie sztywne i w całości wykonane ze skóry, co do wersji mtb to wiem że jeden gość ma na allegro buty tej firmy i sam zamierzam je kupić model G Wallaby na "zwykłej" podeszwie 500 stówek a na carbonie 600

chodziło mi o 5 stówek i 6 sorry :)

Napisano

Za tą cenę można dorwać na allegro shimano m-310, sztywniejszych raczej nie znajdziesz... :P

Oj znajdziesz znajdziesz ;] Polecam DMT Watt... Sam takie posiadam nabyłem je tu: http://www.czescirowerowe.com.pl/p,pl,1362,buty+watt+srebrne.html w bardzo atrakcyjnej cenie 530zł ;] (pozostało nie wiele rozmiarów) Buty są super lekkie, wykonane z jednej części materiału, łatwo się czyszczą i nie namakają, no i przede wszystkim są mega okropnie sztywne... czuć ze cała moc przekazywana jest na pedał. Więc polecam :D

Pozdro

Napisano

jeździłem tylko w sidi, muszę kupić nowe na przyszły sezon.

sidi są trwałe, ciężkie

A co Ci w Sidi nie pasuje? Jeździłem na Shimano i dla mnie to niebo a ziemia. Sidi są strasznie sztywne i super wykonane. Mam je już 3 lata i nic się z nimi nie dzieje, Shimano mi pękły po 2,5 roku ;)

• 4 miesiące temu...
Napisano

za 800pln już bym wolał Spece Sworksy 2009 :)

Wydawało mi się że w legionie nie mają już mojego rozmiaru ;/

No to mam dwa typy:

1. DMT X-Ride czarne

2. Shimano M310 Thermoforming

Wybór padnie pewnie na DMT(waga,mało materiału=brak suszenia, sztywność no i napis :D), ale może ktoś poleci mi te drugie? :)

Napisano

Czy z M310 nie ma tego problemu, że tylko w kilku miejscach w Polsce przystosowują te buty do "Twojej stopy"?

Mam Legend i już wydaję mi się, że materiał z których są zrobione jest jedynym słusznym z jakiego można zrobić buty rowerowe. :-)

Napisano

Wydaję mi się że u nas w Airbike'u 'odgrzewają' buty ale nie jestem do końca pewny.

Materiał w DMT jest genialny, nie trzeba go suszyć tak jak w przypadku reszty butów.

Wydaję mi się że chyba DMT będzie dobrym wyborem :)

Pawle, niestety tylko krowa nie zmienia zdania, a ja krową nie jestem :P a po za tym nie z samych butów się śmiałem...

Napisano

witaj

2 tyg temu napisałem do Legionu i znależli dla mnie jeszcze Watt-y, 580 zł z wysyłką , spróbuj u nich..

pzdr

Napisano

No właśnie Roberto w tym problem, że jak bym wziął Watty to bym miał takie buty jak ty ;/ :P

Watty 529pln, a X-ride 615pln więc dopłata do X-ride jest bardzo opłacalna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...