Skocz do zawartości

[kaseta] 10 rzędowa kaseta mtb ważąca 130gramów?

accentinferno

Rekomendowane odpowiedzi

Kozak na swojej stronie wyraznie podkresla ze jest to show bike cassette, jego kaseta 125g.

tobo ujezdza recona ale tytanowego to zupelnie inna para kaloszy.

Alu kaseta nie jest nawet na jeden dzien wyscigu, jak depniesz mocniej istnieje duze prawdopodobienstwo ze albo ci sie zeby wylamia albo cala zebatka sie pokrzywi.

Na wszystkich mi znanych forach panuje zgoda co do przeznaczenia takich kaset, jak juz pisalem 'show bike only', a juz na pewno nie do scigania.

Jaki jest sens zakładania aluminiowej kasety, która nie nadaje się do jazdy, skoro można mieć 11-27T (czyli absolutnie WSZYSTKO do wjechania, a przynajmniej na 3x9) jeszcze lżejszą: http://picasaweb.google.com/punkxtr/ProjektVanNicholas#5448100866721903042

Dodatkowo możliwości dalszego tuningu są znaczne, także niekorzyść braku 1 zębatki (9 zamiast 10-ciu) i 32T można sobie dodatkowo zrekompensować.

Warto również dodać, że cena tej alu kasety jest niestety śmieszna.

WSZYSTKO to jest do wyjechania może dla ciebie, dla mnie nie i dla wielu nie, nawet 3x9 nie.

Sugerowałbym nie proponować kasety 11-27 osobie która chce mieć kasetę 11-34.

To tak jakbym lubił dżem, chciał kupić dżem a ty byś mi powiedział że wiesz, że miód dla mnie jest lepszy.

Mój recon ti 11-34 waży 185 gram, 9sp i już przy takich parametrach miałem wątpliwości czy da radę :)

Jakość wykonania recona jest dosyć przeciętna, zębatki kasety nie są wycięte zbyt estetycznie, do shimano xtr to jej baaaardzo daleko....

WSZYSTKO to jest do wyjechania może dla ciebie, dla mnie nie i dla wielu nie, nawet 3x9 nie.

Sugerowałbym nie proponować kasety 11-27 osobie która chce mieć kasetę 11-34.

To tak jakbym lubił dżem, chciał kupić dżem a ty byś mi powiedział że wiesz, że miód dla mnie jest lepszy.

Mój recon ti 11-34 waży 185 gram, 9sp i już przy takich parametrach miałem wątpliwości czy da radę :)

Jakość wykonania recona jest dosyć przeciętna, zębatki kasety nie są wycięte zbyt estetycznie, do shimano xtr to jej baaaardzo daleko....

Pardon, ale po czym wnosisz, że accentinferno chce mieć kasetę 11-34? Zauważ proszę, że nie wyraził on takiego życzenia. Co więcej, podał masę 130g. Szybciutkie sprawdzenie opisu aukcji i już wiadomo o jaką wersję chodzi, mianowicie 11-32. Przedostatnia koronka w niej to 28, a więc od mojej kasety odróżnia ją jedynie 1 ząbek i bądźmy szczerzy-to żadna różnica. A jeśli facet dołoży sobie koronkę 32T, to masa będzie i tak podobna to tego alu-niewiadomo-czego.

Z tym dżemem i miodem to trochę taki przykład dla pięciolatka, ale się nie obrażam :-)

Jeśli chodzi o Recon-a, to jest on sprzedawany w dwóch wersjach: błyszczącej i matowej. Z tego co wiem, gros gotowych kaset złożona jest z wersji pierwszej i sądzę, że taką właśnie masz. Tam faktycznie wykonanie koronek może się nie podobać.

Wersja druga (którą mam ja) w niczym nie ustępuje kasecie XTR (no, może taki pedant jak ja zauważa minimalne opóźnienie w zmiane biegów, ale jest ono do przyjęcia). Wystarczy trochę pogrzebać w temacie i już wiadomo :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...