Skocz do zawartości

[amortyzator] Jak jest z jakością widelców Marzocchi z roczników 2009/2010 ?

kpmc

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w tytule-interesuję się kupnem widelca a coraz więcej widać Marcoków z 2009, które (gdyby nie to że to "nowe marcoki") by mi odpowiadały...

Wiadomym raczej jest że roczniki 2008 to lipa...ale nie słyszałem konkretnych opinii o 2009... (sam miałem 55 R z 2008 i dosięgły mnie problemy z nim dlatego się rozstaliśmy).

Jak to się ma do konkretnych modeli- 55 i 66 (zwłaszcza z ATA)?

Osobiscie nie mam tego amorka ,ale znajomy mówił ze im starsze tym lepsze choć tez słyszałem ,że 2008 jest nieudany. Moim skromnym zdaniem na pewno firma Marzocchi poprawiła się co do amorków bo pewnie dotarlo do nich ze modele 2008 nie wyszły zbyt dobrze. Sądze ,że nowsze modele powinny byc znacznie lepsze.

Najlepiej poszukaj czegos ponizej 2008 (tylko pewnie b.trudno bd.)

Widelce 2010 przeszły dalsze zmiany konstrukcyjne, mające na celu uproszczenie konstrukcji i większą bezawaryjność. Ten rocznik ma chyba inne ślizgi a co do powietrzniaków to w bb było info przy teście 44ki że przekonstruowano komorę powietrzną redukując o połowę ciśnienie niezbędne do pracy spręzyny powietrznej.

Mnie odradzano widelec z 2009 roku.

• 3 miesiące temu...

kup sobie Suntoura. prawie to samo ale nie trzeba dopłacać za marke :icon_wink:

słusznie powiedziałeś, prawie. :)

Jak w tytule-interesuję się kupnem widelca a coraz więcej widać Marcoków z 2009, które (gdyby nie to że to "nowe marcoki") by mi odpowiadały...

Wiadomym raczej jest że roczniki 2008 to lipa...ale nie słyszałem konkretnych opinii o 2009... (sam miałem 55 R z 2008 i dosięgły mnie problemy z nim dlatego się rozstaliśmy).

Jak to się ma do konkretnych modeli- 55 i 66 (zwłaszcza z ATA)?

nie wiem czy to coś Ci pomoże, ale używam 44 2010. I trochę o niej piszę. nie chodzi o autoreklamę, ale innych tematów poza moim na forum za bardzo nie ma o tym amorze.

http://www.forumrowe...rzocchi-44-rlo/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...