Mod Team michuuu Napisano 6 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Znalazłem fajna ramkę ale ma dolne prowadzenie linek. Kilku producentów to stosuje. I moje pytanie czy to ma same wady? Jakie zalety? Miotam się bo zawsze linki miałem na górnej rurze i nie wiem jak zachowują się prowadzone w najbardziej błotnistym miejscu roweru. Jaki to ma wpływ na pracę przerzutek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 IMO nie ma roznicy, szczegolnie jak sie stosuje dobrze uszczelnione pancerze lub zamkniety uklad. Zaleta takiego prowadzenia jest mozliwosc stosowania przerzutek szosowych bez koniecznosci odwracania ciagu jak to ma miejsce w gornym prowadzeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Listopada 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Tylko jeden autorytet się wypowiedział, może ktoś jeszcze spróbuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKDeath Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Autorytetem nie jestem ale niedawno zmieniałem ramę i wcześniej miałem dolne prowadzenie. Szczerze mówiąc nie odczuwam żadnej różnicy. Nawet się zastanawiam, czy w dolnym prowadzeniu nie musiałem rzadziej regulować przerzutki z przodu niż teraz w górnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Listopada 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 A tarcie linki o ślizg nie obniża skuteczności przerzutki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 To juz chyba wiekszy opor stawiaja dodatkowe kawalki panczerza w gornym ciagu niz ten slizg. Dolny ciag w porownaniu do gornego bedzie rowniez lzejsza opcja. Jak na razie dolny prowadzi 2:0 Dodam ze teraz mam gorny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Nic nie obniża, mam 2 ramy z dolnym ciągiem, Felt ze ślizgiem i Spec z pełnym pancerzem, obie działają bez zarzutu (wbrew moim wcześniejszym obawom) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Jako, że kiedyś śmigałem na przełajówce coś niecoś powiem Wyścigi przełajowe często gęsto odbywają sie w błocie pośćniegowym Przy dolnym ciągu czasem zdarzało się że linka przymarzła w slizgaczu ale to nic jak w przełajówca z górnym prowadzeniem linek linka z dodatkowej rolki spadła. IMHO górne prowadzenie linek ma cos niecoś z chłytu marketingowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Dolne lepiej wygląda. ;] Wizualnie linki nie rzucają sie tak w oczy jak na górnej rurze. Może trochę bez sensu powód ale mi jakoś nie podobają sie rowery które mają linki poprowadzone na górnej rurze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 8 Listopada 2010 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 5:0 dla dolnego. Wątpliwości rozwiane - dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 8 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Dolne lepiej wygląda. Mi bardziej podoba się górne prowadzenie. Dolne kojarzy mi się ze starymi rometami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.