autobus Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Posiadam takową korbę i chciałbym zdemontować w niej pająka jest do tego jakiś specjalny klucz bo pająk od wewnętrznej strony posiada tak jakby ząbki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team sznib Napisano 6 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Taki klucz trzeba: http://allegro.pl/klucz-tl-fc-32-i-16-od-dobrerowery-com-nowe-i1288346275.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 sznibto jest korba na octalink nie hollowtech 2 ! A autorowi tematu chodzi chybao zdjęcie pająka z ramiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Z tego co pamietam można by sie pokusić o odkręcenie kluczem rowerowym, co sie nim kiedyś miski suportu zakręcąło w np. składaku. O np czymś TAKIM ale nie wiem czy zda to egzamin bo nie pamiętam jak to mocowanie tam wygląda dokładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autobus Napisano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Tu jest zdjęcie podglądowe przepraszam że tak słabej jakości ale taki mam kiczowy aparat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 6 Listopada 2010 Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Posiadam takową korbę i chciałbym zdemontować w niej pająka jest do tego jakiś specjalny klucz bo pająk od wewnętrznej strony posiada tak jakby ząbki. Do tego potrzebujesz klucz tl-un96, lub coś bardzo pokrewnego. Jest to narzędzie dość drogie, wiec w przypadku jednorazowego użycia lepiej znaleźć serwis, który takie narzędzie posiada. Jeżeli to jakaś zużyta korba, nieco zniszczona to możesz pokusić się odkręcić to młotkiem i śrubokrętem (po unieruchomieniu w imadle), upewniając się wcześniej, czy nie ma tam lewego gwintu. Przy odrobinie uwagi nic nie powinno się uszkodzić. A czemu w ogóle chcesz to rozbierać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autobus Napisano 6 Listopada 2010 Autor Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Bo chce ramiona korby wypolerować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 6 Listopada 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Listopada 2010 Hmmm ale do tego zamiebu nie musisz tego rozbierac, nie powiem ze bylyo by latwiej ale nie jest to konieczne. Ja swoją "równałem" po czym polerowałem. Korba miała spore wżery po jak wnioskuje noskach (głębokości nawet 1mm) korbe w takim stanie nabyłem. Na okrągłą tarcze z rzepem nałożyłem taka włókninę ścierną i rownałęm korbe(wiertarką oczywiście). Wszystkie rysy zostały wyrównane. Później to papier śrierny na początek chyba 500 pozniej 1000 i 2000. Na koniec zabawy pasta polerska i mozesz sobie zrobić lusterko Tylko bby efekt był trwały musisz korbe polakierować bo alu szybko sie zarysuje i bedzie brzydkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.