enduroriderPL Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Najlepasz pokrętka jaką widziałem to była do odkręcania śrub w kole autobusowym Miala ponad 2m długości Odkręcając wolnobieg takim sprzętem podstawowym problemem byłoby utrzymanie koła Ten i inne podobne problemy rozwiązałoby użcie odrobiny smaru miedziowego na gwinty....
Gość Napisano 11 Listopada 2010 Napisano 11 Listopada 2010 Miedziany nie jest lekiem na cale zlo.Juz X razy w pracy bylo cos tak zapieczone a bylo na miedziowym,ze trzeba bylo z ogromnej przedluzki i fachowego mlota na zerwanie.Teraz mamy takie spraye z ze smarem aluminiowo-magnzeowym na extemalne temperatury i jest ok.No wiem,ze nie do wolnobiegu,ale ktos moglby tam nalozyc czegokolwiek sliskiego.
Mod Team Puklus Napisano 12 Listopada 2010 Mod Team Napisano 12 Listopada 2010 A może wystarczy wziąć koło pość do pierwszego lepszego serwisu samochodowego gdzie mają klucz pneumatyczny ... myślę ze puści na starcie. No oczywiście z koncówka do odkręcania bo i niby skąd oni by mieli mieć klucze rowerowe
enduroriderPL Napisano 18 Listopada 2010 Napisano 18 Listopada 2010 @shotgun znam te środki, o których mówisz ale smar miedziowy w zupełności wystarczy w rowerze no i jest znacznie tańszy @Puklus ciekawe czy da się dopasować klucz powietrzny do klucza do kasety bez problemu, no i trzeba trzymać to koło
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.