Bugatti Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 Witam.Ostatnio postanowiłem zmienić klocki w magura julie .Jednak pojawia się problem gdy wkładam nowe klocki okazuje się, że powieszchnia robocza klocków jest za wysoka i nie da się zamontować klocków.Moim zdaniem jedynym rozwiązaniem jest spiłowanie klocków.Może wasze pomysły są lepsze?Z góry dzięki za pomoc.
MateuszSzczecin Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 kupiłeś kolcki nie kompatybilne z tym modelem ? jesli tak to idz tam gdzie je kupiles i powiedz im zeby to zalozyli..
daid Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 ja rozpychałem imbusem;) mozesz spróbować jakimś płaskim śrubokrętem
zlyjogurt Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 Ale czemu za duża? Tarcza nie wchodzi? Jeśli tak to po prostu otwierasz zbiorniczek, rozpychasz tłoczki, zamykasz zbiorniczek. Ewentualnie rozpychasz tłoczki bez otwierania zbiorniczka, w shimano to działa, nie wiem jak w magurach.
bender999 Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 Skoro nie pasuje to znaczy ze coś nie takie Ci sprzedali... A jeszcze się tak zapytam czy do długość klocków jest nieodpowiednia czy ich grubość? Jeśli sprzedali dobre to może być zapowietrzony hamulec ale niekoniecznie może tylko trzeba rozepchać tłoczki i wtedy wsunąć klocki Ja to robię kluczem płaskim
Bugatti Napisano 6 Listopada 2010 Autor Napisano 6 Listopada 2010 klocki są dobre np. jeden da się załozyć ale drugiego juz nie bo nie ma na niego miejsca w tłoczku(za wasko).A te tłoczki jak rozepcham to czy przy pózniejszym hamowaniu nie wrócą do dawnej pozycji? Zapomnialem jeszcze dodać, że klocki nie pozwalaja sie założyc gdyż powierzchnia robocza jest za wysoka (gdyby była kllka mm niższa wszło by bez problemu
Bugatti Napisano 6 Listopada 2010 Autor Napisano 6 Listopada 2010 Dzięki za wszystko dzisiaj założyłem klocki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.