SeeYou Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 Witam Od wczoraj zauważyłem że gdy jadę dość szybko i wpadnę w mały dołek to damper robi dryń!! i dość strasznie głośno , jakby ktoś uderzał młotkiem o rame. Sprawdzałem dziś dokładnie łączenia itd. ale wszystko ładnie nasmarowane i umyte a damper mimo tego stuka strasznie . Jak spróbowałem puścić rower z 1m za siodełko to ten sam efekt . Jakby była potrzeba to mogę nagrać film czy coś . Dajcie znać co to może być , bo szukałem i znalazłem mało konkretów , coś z wymianą oleju i jakimś pływakiem , ale nic więcej . Pozdrawiam
Poczwar Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 jesteś pewien, że to damper??? Może to przerzutka wali o ramę, jaką masz???
SeeYou Napisano 6 Listopada 2010 Autor Napisano 6 Listopada 2010 Na 90% damper , mam sram x5 , ale jak się przypatrzylem to wygląda że damper
Mod Team sznib Napisano 6 Listopada 2010 Mod Team Napisano 6 Listopada 2010 To może nagraj ten filmik, daj fotki jakieś, a przede wszystkim napisz co za rama (jaki system zawieszenia), czy po zwiększeniu twardości dampera jest to samo?
SeeYou Napisano 6 Listopada 2010 Autor Napisano 6 Listopada 2010 Dobra panowie , nagrałem zrobiłem zdjęcia na łączeniach , sprawdziłem luzy - brak , nasmarowałem , sprawdziłem przezutke i nadal nic , może to jeszcze coś innego . Tutaj film ze zdjęciami http://www.youtube.com/watch?v=QrCm4AWdvDc . Moja rama to Haro x6 . Jak zwiększe twardość to nadal to samo , regulacja nic nie zmienia .
Mod Team sznib Napisano 6 Listopada 2010 Mod Team Napisano 6 Listopada 2010 Hmm, brzmi jak standardowy odgłos tłuczącego się łańcucha. U mnie podobny jest jak tylne kółko tak zrzucę z 1m. Dla pewności ściągnij łańcuch i zobacz.
SeeYou Napisano 6 Listopada 2010 Autor Napisano 6 Listopada 2010 Sprawdziłem i to nie łańcuch , dodam że jak spuszczę powietrze z tylnego koła tak na jednego bara to odgłosy ustają <> eye i nie wiem czemu
bender999 Napisano 6 Listopada 2010 Napisano 6 Listopada 2010 to co zobaczyłem poprzez pryzmat monitora pozwala mi sądzić ze jest gdzieś luz na tulei/łożysku zawieszenia który być może nie jest wyczuwalny przy "sprawdzaniu rękami" a tłucze się przy większej sile... ja bym przesmarował najpierw wszystkie ruchome elementy zawieszenia być może wtedy odgłos będzie "cichszy" to nie wyeliminuje przyczyny ale będziesz wiedział ze to jest coś w tym kierunku
SeeYou Napisano 6 Listopada 2010 Autor Napisano 6 Listopada 2010 Dzięki sprubuje i dam w pon. Znać czy coś dało
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.