Skocz do zawartości

[hobby] Tuning modeli, oraz seryjne auta.

NOKIkar

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

aby zrobić fajna klatkę bezpieczeństwa można do tego użyć wykałaczek - wystarczy dobrze przyciąć i pomalować

Ja do modeli w większej skali robiłem klatkę bezpieczeństwa z patyczków od lizaków. Nadawały się idealnie,grubość odpowiednia, łatwo się je formowało i kleiło w jedną całość.

Napisano

Dzięki za rady chłopaki :thumbsup:. Kupowaliście coś z tej strony : http://swiatmodeli.eu/ , jeżeli tak to jakie macie o nim opinie :icon_question: , bo zamierzam zamówić u nich farby i polistyren.

Odi stronka mega pro, ale też ceny mega duże :woot:. Ale przeglądając ofertę znalazłem kilka modeli które może kiedyś kupię B).

W tych od razu się zakochałem: Klik 1 Klik 2 Klik 3 Klik 4 . W tych już nie tylko miłość, ale i ślinotok : Klik 5 Klik 6 Klik 7 . A przy tych, orgazm na miejscu :icon_mrgreen: : Klik 8 Klik 9 Klik 10 i moja bogini : Klik 11 . Dla tych auto warto się trudzić , no ale wróćmy do tematu, jeżeli chodzi o felgi to jak na razie z adresu Odiego przypadły mi do gustu te : Felga 1 Felga 2 Felga 3 .

No i zacząłem grzebać przy TT , rozebrałem je z wszystkiego co się dało, i teraz po kolei czerpię pomysły na przeróbki. Zrobiłem już atrapę przednia, tzn. usunąłem znaczek, i ściągnąłem klosze. i Przypomniałem sobie, że swego czasu moim audi bawił się mój młodszy brat i audi z zewnątrz nie wygląda, ale w środku tragedia pełno kleju, (byłem młody i głupi :icon_mrgreen:) i dużo części krzywo wklejonych, a do tego jeszcze część uszkodzona, ale myślę, że jakoś je wyratuje i doprowadzę do dobrego stanu ^_^.

No i fotki prac :

100_2145.JPG Foto0949.jpg Foto0952.jpg

No i poprawiam w dalszym ciągu felgi do camaro, mam tylko nadzieje, że wyjdzie bardzo podobny odcień:huh:, jak stary lakier, bo jak nie, to robię felgi na biało :angry2:

Napisano

W temacie cicho jak makiem zasiał, no to zademonstruje moje ostatnie wypociny, camaro dostało białe felgi, w TT wycinam bolce w kloszach, a w impali nowy grill założyłem.

no czekam na farby i polistyren. A w tedy kończymy projekt camaro i skupiamy się nad TT .

Foto0953.jpg Foto0956.jpg Foto0957.jpg Foto0959.jpg

• 2 tygodnie później...
Napisano

Przyszły farbki i polistyren, więc zmierzam do końca projektu :icon_mrgreen:.

Obecnie:

Foto0990.jpg Zrobiona przednia blacha.

Foto0994.jpg Foto0995.jpg Maluje, a raczej szyje :icon_mrgreen:, wnętrze.

Foto1001.jpg No i robię przednią dokładkę, mojego projektu ^_^.

Ale, też TT powoli zaczyna przypominać tą z mojej głowy :D.

Foto0993.jpg Foto0992.jpg

• Mod Team
Napisano

Kierunki do poprawy bo są strasznie nierówne. Wnętrze też lipa bo świeci się jak psu ;) Do wnętrza używaj farbek matowych/półmatowych. W TT po co szpachlowałeś dach i słupki?

Napisano

Kierunki poprawię w swoim czasie :icon_wink:, co do wnętrza, no ten czerwony środek mi nie wyszedł i pomyliłem farbki przy zamówieniu, ale wzorowałem się na RX-8, a tam czerwone środki skórzane, mają połysk, tak czy siak pierwszy poważny model, więc mam prawo do niedociągnięć :devil:.

Dach po szpachlowałem bo chciałem się 2 rzędu rynienek pozbyć, a słupki, bo były krzywe rynienki, w jednych miejscach wystawały, a w innych był ich delikatny zarys, no i jeszcze było widać nadlewki na tylnym zderzaku i nadkolach. Dzisiaj ją szlifowałem, no i jeszcze dokładkę zderzaka dokańczam do Camaro, myślę, że w piątek będzie gotowa ^_^.

No i mam pytanie, w camaro w kokpicie jest wnęka na radio, jak myślicie, zakryć ją polistyrenem i nakleić miniaturowy panel radia, na dodatkowym kawałku, żeby wyglądało na bardziej realistyczne :icon_question:

Napisano

Co do radia mam nawet swoich faworytów wśród modeli

Pioneer 1 Pioneer 2 , z tym że wolę Pioneera DEH-P8400MP w czerni, żeby nie rzucało się w oczy jak wyjdzie marnie.

No i pracuje cały czas nad TT i camaro :

Foto1011.jpg Foto1012.jpg Foto1013.jpg

i dokładka do camaro, już pomalowana :icon_mrgreen:

Foto1015.jpg , no to idę dalej majstrować :icon_mrgreen:

Napisano

No i zrobiłem radyjko i nawet pilocik, ale też postanowiłem zmienić czerwone środki wnętrza, na wg kremowy, a w sklepie pisało jasny brąz matt, z palety Aster. Założyłem przednią dokładkę, wydech i zrobiłem poprawi lakiernicze przodu, drzwi i tyłka.

Foto1025.jpg Foto1036.jpg Foto1038.jpg Foto1048.jpg Foto1056.jpg

Fotki takie sobie, dzisiaj jeszcze polerka karoserii, może malunek kierunków, może montaż szyby przedniej (już pomalowanej), i może skończę malunek wnętrza :icon_mrgreen:.

Napisano

Panowie jestem prze szczęśliwy :icon_mrgreen:, ukończyłem Camaro po prawie 4 miesiącach pracy, ale przyznajcie, że jak na pierwszy model jest naprawę dobry :thumbsup:.

Foto1067.jpg Foto1069.jpg Foto1070.jpg Foto1071.jpg Foto1072.jpg Foto1073.jpg

Foto1074.jpg Foto1075.jpg Foto1076.jpg Foto1077.jpg Foto1079.jpg Foto1082.jpg

:icon_mrgreen:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...