Mod Team Pixon Napisano 11 Marca 2011 Mod Team Napisano 11 Marca 2011 aby zrobić fajna klatkę bezpieczeństwa można do tego użyć wykałaczek - wystarczy dobrze przyciąć i pomalować Ja do modeli w większej skali robiłem klatkę bezpieczeństwa z patyczków od lizaków. Nadawały się idealnie,grubość odpowiednia, łatwo się je formowało i kleiło w jedną całość.
NOKIkar Napisano 12 Marca 2011 Autor Napisano 12 Marca 2011 Dzięki za rady chłopaki . Kupowaliście coś z tej strony : http://swiatmodeli.eu/ , jeżeli tak to jakie macie o nim opinie , bo zamierzam zamówić u nich farby i polistyren. Odi stronka mega pro, ale też ceny mega duże . Ale przeglądając ofertę znalazłem kilka modeli które może kiedyś kupię . W tych od razu się zakochałem: Klik 1 Klik 2 Klik 3 Klik 4 . W tych już nie tylko miłość, ale i ślinotok : Klik 5 Klik 6 Klik 7 . A przy tych, orgazm na miejscu : Klik 8 Klik 9 Klik 10 i moja bogini : Klik 11 . Dla tych auto warto się trudzić , no ale wróćmy do tematu, jeżeli chodzi o felgi to jak na razie z adresu Odiego przypadły mi do gustu te : Felga 1 Felga 2 Felga 3 . No i zacząłem grzebać przy TT , rozebrałem je z wszystkiego co się dało, i teraz po kolei czerpię pomysły na przeróbki. Zrobiłem już atrapę przednia, tzn. usunąłem znaczek, i ściągnąłem klosze. i Przypomniałem sobie, że swego czasu moim audi bawił się mój młodszy brat i audi z zewnątrz nie wygląda, ale w środku tragedia pełno kleju, (byłem młody i głupi ) i dużo części krzywo wklejonych, a do tego jeszcze część uszkodzona, ale myślę, że jakoś je wyratuje i doprowadzę do dobrego stanu . No i fotki prac : No i poprawiam w dalszym ciągu felgi do camaro, mam tylko nadzieje, że wyjdzie bardzo podobny odcień, jak stary lakier, bo jak nie, to robię felgi na biało
NOKIkar Napisano 18 Marca 2011 Autor Napisano 18 Marca 2011 W temacie cicho jak makiem zasiał, no to zademonstruje moje ostatnie wypociny, camaro dostało białe felgi, w TT wycinam bolce w kloszach, a w impali nowy grill założyłem. no czekam na farby i polistyren. A w tedy kończymy projekt camaro i skupiamy się nad TT .
NOKIkar Napisano 27 Marca 2011 Autor Napisano 27 Marca 2011 Przyszły farbki i polistyren, więc zmierzam do końca projektu . Obecnie: Zrobiona przednia blacha. Maluje, a raczej szyje , wnętrze. No i robię przednią dokładkę, mojego projektu . Ale, też TT powoli zaczyna przypominać tą z mojej głowy .
Mod Team Odi Napisano 27 Marca 2011 Mod Team Napisano 27 Marca 2011 Kierunki do poprawy bo są strasznie nierówne. Wnętrze też lipa bo świeci się jak psu Do wnętrza używaj farbek matowych/półmatowych. W TT po co szpachlowałeś dach i słupki?
NOKIkar Napisano 28 Marca 2011 Autor Napisano 28 Marca 2011 Kierunki poprawię w swoim czasie , co do wnętrza, no ten czerwony środek mi nie wyszedł i pomyliłem farbki przy zamówieniu, ale wzorowałem się na RX-8, a tam czerwone środki skórzane, mają połysk, tak czy siak pierwszy poważny model, więc mam prawo do niedociągnięć . Dach po szpachlowałem bo chciałem się 2 rzędu rynienek pozbyć, a słupki, bo były krzywe rynienki, w jednych miejscach wystawały, a w innych był ich delikatny zarys, no i jeszcze było widać nadlewki na tylnym zderzaku i nadkolach. Dzisiaj ją szlifowałem, no i jeszcze dokładkę zderzaka dokańczam do Camaro, myślę, że w piątek będzie gotowa . No i mam pytanie, w camaro w kokpicie jest wnęka na radio, jak myślicie, zakryć ją polistyrenem i nakleić miniaturowy panel radia, na dodatkowym kawałku, żeby wyglądało na bardziej realistyczne
Mod Team Odi Napisano 28 Marca 2011 Mod Team Napisano 28 Marca 2011 Jeżeli dasz radę to zrobić to pomysł jest dobry.
NOKIkar Napisano 29 Marca 2011 Autor Napisano 29 Marca 2011 Co do radia mam nawet swoich faworytów wśród modeli Pioneer 1 Pioneer 2 , z tym że wolę Pioneera DEH-P8400MP w czerni, żeby nie rzucało się w oczy jak wyjdzie marnie. No i pracuje cały czas nad TT i camaro : i dokładka do camaro, już pomalowana , no to idę dalej majstrować
NOKIkar Napisano 3 Kwietnia 2011 Autor Napisano 3 Kwietnia 2011 No i zrobiłem radyjko i nawet pilocik, ale też postanowiłem zmienić czerwone środki wnętrza, na wg kremowy, a w sklepie pisało jasny brąz matt, z palety Aster. Założyłem przednią dokładkę, wydech i zrobiłem poprawi lakiernicze przodu, drzwi i tyłka. Fotki takie sobie, dzisiaj jeszcze polerka karoserii, może malunek kierunków, może montaż szyby przedniej (już pomalowanej), i może skończę malunek wnętrza .
NOKIkar Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Napisano 10 Kwietnia 2011 Panowie jestem prze szczęśliwy , ukończyłem Camaro po prawie 4 miesiącach pracy, ale przyznajcie, że jak na pierwszy model jest naprawę dobry .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.