NOKIkar Napisano 23 Lutego 2011 Autor Napisano 23 Lutego 2011 Odi garbutek ideolo , ale jakoś nie przepadam za VAG, od czego masz w nim felgi i tak jak Janek, nie znalazłem wpadki , poleciłbym ci właśnie usunięcie bolców , borowka poldka robię na driftowóz, zamierzam jeszcze zrobić klatkę w środku i te zapinki na masce i klapie . ukaniex preferowałbym allegro, albo jakieś sklepy tuningowe No i jak robicie te rejestracje, bo chcę zrobić do mojego camaro prostokątną , taką jak w tej 323F BA z przodu Klik
Mod Team Odi Napisano 23 Lutego 2011 Mod Team Napisano 23 Lutego 2011 Felgi są z Imprezy, dorwane na Allegro. Bolców na razie nie usuwam, szkoda zepsuć dobrze zrobiony model. Chociaż może kiedyś z nudów się za to zabiorę. Zostaje wtedy problem przymocowania klosza. Jeśli chodzi o tablice to znajdź na Google wzór i przerób w Paincie tak jak Ci pasuje.
NOKIkar Napisano 23 Lutego 2011 Autor Napisano 23 Lutego 2011 Mam już wzór tablicy teraz tylko na CG przerobić i gitara
NOKIkar Napisano 24 Lutego 2011 Autor Napisano 24 Lutego 2011 Sorry że post, pod postem, ale muszę się was poradzić , co myślicie o tym TT, co byście w nim zmienili No i jaki felunek ?
Mod Team Odi Napisano 24 Lutego 2011 Mod Team Napisano 24 Lutego 2011 TT jest ciekawym autem, ale trudno w nim coś zmienić żeby było ładne. Zostaje poprawienie producenta, dobre koło i gleba Właśnie kupiłem na Allegro VW Tourana w niezłej cenie. Będzie lekarstwo na nudę
stefan2810 Napisano 26 Lutego 2011 Napisano 26 Lutego 2011 Ja mam Focusa RS WRC (skala to 1:43) Przeglądałem ten wątek wcześniej sporo razy i jakiś nie zaskoczyłem, że sam mam model na półce. Nie wiem jak dodawać miniaturki wiec daje linki http://img190.imageshack.us/i/dscf2368n.jpg/ http://img834.imageshack.us/i/dscf2370.jpg/ http://img268.imageshack.us/i/dscf2377n.jpg/ http://img27.imageshack.us/i/dscf2374vl.jpg/
mateuszslimak Napisano 27 Lutego 2011 Napisano 27 Lutego 2011 Witam! Wczoraj wygrzebałęm swój stary model (trochę ich mam), ale wziąłem największy jaki miałem czyli 1:32 Ford crown Victoria.Byłto samochód policyjny. Mam zamiar pokryć go czarnym lakierem, oczywiście nie będzie to już policyjny.. Z przodu dorobiłem już spoileri wygładziłem grill, wyrzuciłem tylne środkowe światło i wygładziłem klapę. Wygłądziłem też boki. Niestety fotki marnej jakosci. Przed: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc51b3398f36c4c8.html Po przeróbkach: (jeszcze nie dokonczone) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7a10e49650491b8.html
NOKIkar Napisano 28 Lutego 2011 Autor Napisano 28 Lutego 2011 mateuszslimak wg mnie do tego przedniego zderzaka, trzeba by jakieś progi dorobić i tylny zderzak jakoś delikatnie przerobić, jeżeli chodzi o szpachlę to możesz położyć 1 cm, poczekać aż stwardnieje i kolejny 1cm. Co prawda w modelu kładzie się (przynajmniej ja tak kładę) 0.3 cm i potem drugie tyle i tak dalej . No i jak ten przedni zderzak zrobiłeś ? i czy zaszpachlowałeś atrapę z przodu, czy to tak tylko na fotkach wygląda ?
mateuszslimak Napisano 28 Lutego 2011 Napisano 28 Lutego 2011 przedni zderzak poprostu przedluzylem w dół. Atrapę zaszpachlowałęm bo chcę zrobić po swojemu ją. Poprzednia mi nie pasowała. Nad tylnym zderzakiem jeszcze pomyślę. Jak na razie nie mam czasu. W weekend głownie się w to będe bawił.
NOKIkar Napisano 2 Marca 2011 Autor Napisano 2 Marca 2011 Witam wszystkich, ja od paru dni poleruje szybę przednią i już dużo mi nie zostało , no i dziś wydrukowałem tablice, nie są jakieś rewelacyjnie odwzorowane, ale mi wystarczy . W tym tygodniu zamierzam jeszcze wypolerować karoserię pastą polerską barwiącą, czarną rzecz jasna . A ty rezultaty mojej harówy Taki głupi pomysł miałem Tutaj na pewno widać jeszcze matowość szyby, ale jeszcze parę polerek i powinna być już w miarę przejrzysta, bo idealnie nigdy nie będzie
borowka Napisano 5 Marca 2011 Napisano 5 Marca 2011 Karol, jesli chodzi o TT to może przerób go w stylu "DUB"? Duże felgi z niskim profilem, jednolity lakier, gleba i bodykit hm?
JaniszMTB Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 Jak by ktoś potrzebował kół w skali 1:24 od forda street ka, mogę sprzedać lub wymienić za jakąś pierdołę do roweru(brelok itp.) Jak coś wyśle listem po prostu. Kółka mają zintegrowane tarcze co daje fajny efekt. PM jak coś
NOKIkar Napisano 6 Marca 2011 Autor Napisano 6 Marca 2011 Mikołaj nad TT cały czas rozmyślam i do chodzę do wniosku, że to nie łatwe auto do tuningu w 1:1, a co dopiero dobry model zrobić. Myślę że DUB do niej nie pasuje, myśl raczej nad czymś takim : TT 1 albo TT 2 Na pewno tylna wnęka na tablice i lampy będą jak w US , felgi tak jak na fotkach rozmyślam nad BBS LM, albo jakieś inne fele od amerykańskich GM'ów, typu camaro, corvette itp. i klamek się pozbędę . Ale wróćmy do camaro , skończyłem lampy, usunąłem bolce i wypolerowałem, no i przy okazji lamp, spoiler też dostał polerkę. Dziś zabieram się za zrobienie wnęk lamp, taśmą aluminiową, dla lepszego efektu i zakrycia dziur po bolcach. Myślę, że wieczorem skończę . W przednich lampach zastanawiam się nad włożeniem małych diod, żeby wyszły soczewki , ale obawiam się że nie mam żadnych . No i efekty mojej pracy : Jeszcze muszę skończyć szybę, cholerstwo już 4 dni poleruję , ale jest coraz lepiej . JaniszMTB masz jakieś fotki tych felg ? , jak tak to pokaż może mi się przydadzą . Pozdro
JaniszMTB Napisano 6 Marca 2011 Napisano 6 Marca 2011 Fotka słabej jakości bo przy lampce do tyłka wychodzą...
Mod Team Odi Napisano 6 Marca 2011 Mod Team Napisano 6 Marca 2011 Jak wcześniej pisałem kupiłem Tourana. I jakoś przypadkiem w nadmiarze wolnego czasu go rozebrałem Skończonego pokażę pewnie za jakieś kilka miesięcy bo będę go dłubał w wolnych chwilach i jak wiemy pośpiech w modelarstwie jest bardzo niepożądany. Poza tym będzie trzeba zdobyć jakieś dobre koła do niego.
NOKIkar Napisano 7 Marca 2011 Autor Napisano 7 Marca 2011 Tomku , ja właśnie twoje tourana bym widział w DUB stylu, ale twój gust i nie będę cię namawiał. Wczoraj skończyłem lampy w camaro, i jestem szczęśliwy jak cholera . efekt jest dużo lepszy niż myślałem . Ale co tu dużo gadać ocenicie sami, no i w tym tygodniu zamierzam zamówić farbki i poliestyren do nowych projektów . No i sami przyznacie, że te auto ma nie ziemski przód, nie mówiąc o tym bad look'u z przodu piękności
JaniszMTB Napisano 7 Marca 2011 Napisano 7 Marca 2011 NOKIkar a ja bym poprosił zdjęcie z profilu bo tył przód za######iaszczy, a mnie interesuje linia nadwozia na tych felgach
borowka Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 a jakie modele kupujecie/ tuningujecie (producent) i w jakiej skali? ja mam całą kolekcję burago 1:24 i każdy model ma własną część, więc to jest chyba trudne do tuningu no mam jeszcze Dodge'a Rama 1500 z 2002 zrobionego przez Maisto a jesli chodzi o TT widzie mi się cóś takiego: KLIK warto jeszcze spojrzeć na golfa w tle Audi
NOKIkar Napisano 8 Marca 2011 Autor Napisano 8 Marca 2011 Mateusz Proszę cie bardzo, tylko tyle mam na koncie, a dzisiaj coś mi picasa nie działa i nie mogę fotek wrzucić. Mikołaj wg. każdy model jest dobry , co prawda, tak jak w 1:1 i 1:24 itd. są trudne auta do tuningu, np. TT, ja uważam, że to auto nie łatwe w tuningu, chociażby wizualnym . Co do firm każda jest dobra, ja polecam Maisto, Welly i Bburago . Bo są chyba najbardziej popularne i najlepiej dostępne, w PL rzecz jasna . Jedyny problem, to felgi w maisto, bo są te pier****ne piasty i nie ma sztywnych osiek, przeróbka to nie zła zabawa, dlatego też do swojego camaro szukałem felg z maisto, ale jak się okazało, seria custom shop miały mniejszą średnicę piasty i znowu zabawa w zmniejszanie piast. Co prawda można było szybciej rozwiercić felgi, ale mógłbym je osłabić. A co do TT, to ta co zapodałeś blee, a na golfa to nigdy nie spojrzę w tle Audi. To zbyt popularne auto, o tuningu już nie wspomnę, osobiście golfy mi się kojarzą z wiejskim tuningiem i chmurą dymu za sobą .
borowka Napisano 8 Marca 2011 Napisano 8 Marca 2011 ale chyba tylko welly maja sztywne ośki wiem, przepraszam - post pod postem ale przypomniało mi się coś, mianowicie dobra rada: aby zrobić fajna klatkę bezpieczeństwa można do tego użyć wykałaczek - wystarczy dobrze przyciąć i pomalować NOKlkar może przydać ci się to przy poldku
JaniszMTB Napisano 9 Marca 2011 Napisano 9 Marca 2011 NOKlkar bardzo mi się podoba. Jeszcze walnij ładny czarny rancik na felgach i będzie zajfajny Ogólnie bardzo ładnie:) ja muszę swoje lambo diablo pomalować na czerwono i czarna fela :)I może mi poradzić czy na pewno czerwone z czarnymi felgami? FOTKI!
NOKIkar Napisano 10 Marca 2011 Autor Napisano 10 Marca 2011 Mikołaj co do welly to prawda, bo innych firm nigdy w rękach nie miałem. Mateusz wg. czarne fele do czerwonego pasują idealnie Klik , no czasami po prostu wzór felg nie pasuje do auta. Co do camaro, żadnego czarnego rantu nie będzie, teraz akurat poprawiam te felgi, myślę że w niedziele będą gotowe . No i trzeba by, w końcu wziąć się za wnętrze i powoli zmierzać do końca projektu. Bo najważniejsze prace są wykonane. Myślę też nad takimi końcówkami wydechu Klik Odi gdzie mogę kupić takie felgi jak w twoim lupo, golfie, eos'ie i tym czarnym beetle
Mod Team Odi Napisano 10 Marca 2011 Mod Team Napisano 10 Marca 2011 Marudzicie chłopaki Dorobienie mocowań kół/osiek to niewielki problem w porównaniu z pracami blacharsko - lakierniczymi przy modelach. Nie mówię, że da się to zrobić w 3 min. (to nie zupka chińska ), ale przy odrobinie chęci z polistyreny można zrobić prawie wszystko. NOKIkar - koła kupowałem na Allegro, chociaż bardzo rzadko się trafiają. Ale dostaniesz też tu: http://www.modelcentrum.pl/go/_category/index.php?idc=id_67&page=1
JaniszMTB Napisano 10 Marca 2011 Napisano 10 Marca 2011 Ja muszę dogrzebać się do modelu Lamborghini Lampo 70 i je poturbować jakoś elegancko, jeśli zostało przywiezione z targów bo jeszcze nie miałem okazji zobaczyć upominków jakie dostałem...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.