Skocz do zawartości

[hobby] Tuning modeli, oraz seryjne auta.

NOKIkar

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Odi garbutek ideolo :thumbsup:, ale jakoś nie przepadam za VAG, od czego masz w nim felgi :icon_question: i tak jak Janek, nie znalazłem wpadki :icon_mrgreen:, poleciłbym ci właśnie usunięcie bolców :yes: , borowka poldka robię na driftowóz, zamierzam jeszcze zrobić klatkę w środku i te zapinki na masce i klapie :icon_cool:.

ukaniex preferowałbym allegro, albo jakieś sklepy tuningowe :icon_wink:

No i jak robicie te rejestracje, bo chcę zrobić do mojego camaro prostokątną , taką jak w tej 323F BA z przodu :icon_arrow:Klik

• Mod Team
Napisano

Felgi są z Imprezy, dorwane na Allegro. Bolców na razie nie usuwam, szkoda zepsuć dobrze zrobiony model. Chociaż może kiedyś z nudów się za to zabiorę. Zostaje wtedy problem przymocowania klosza. Jeśli chodzi o tablice to znajdź na Google wzór i przerób w Paincie tak jak Ci pasuje.

Napisano

Sorry że post, pod postem, ale muszę się was poradzić :), co myślicie o tym TT, co byście w nim zmienili :icon_question:

100_2016.JPG100_2027.JPG

No i jaki felunek ?

• Mod Team
Napisano

TT jest ciekawym autem, ale trudno w nim coś zmienić żeby było ładne. Zostaje poprawienie producenta, dobre koło i gleba :)

Właśnie kupiłem na Allegro VW Tourana w niezłej cenie. Będzie lekarstwo na nudę ;)

Napisano

Witam!

Wczoraj wygrzebałęm swój stary model (trochę ich mam), ale wziąłem największy jaki miałem czyli 1:32 Ford crown Victoria.Byłto samochód policyjny. Mam zamiar pokryć go czarnym lakierem, oczywiście nie będzie to już policyjny.. Z przodu dorobiłem już spoileri wygładziłem grill, wyrzuciłem tylne środkowe światło i wygładziłem klapę. Wygłądziłem też boki.

Niestety fotki marnej jakosci.

Przed:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc51b3398f36c4c8.html

Po przeróbkach: (jeszcze nie dokonczone)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e7a10e49650491b8.html

Napisano

mateuszslimak wg mnie do tego przedniego zderzaka, trzeba by jakieś progi dorobić i tylny zderzak jakoś delikatnie przerobić, jeżeli chodzi o szpachlę to możesz położyć 1 cm, poczekać aż stwardnieje i kolejny 1cm. Co prawda w modelu kładzie się (przynajmniej ja tak kładę:icon_mrgreen:) 0.3 cm i potem drugie tyle i tak dalej ;).

No i jak ten przedni zderzak zrobiłeś ? i czy zaszpachlowałeś atrapę z przodu, czy to tak tylko na fotkach wygląda ?

Napisano

przedni zderzak poprostu przedluzylem w dół. Atrapę zaszpachlowałęm bo chcę zrobić po swojemu ją. Poprzednia mi nie pasowała. Nad tylnym zderzakiem jeszcze pomyślę. Jak na razie nie mam czasu. W weekend głownie się w to będe bawił.

Napisano

Witam wszystkich, ja od paru dni poleruje szybę przednią i już dużo mi nie zostało :icon_mrgreen: , no i dziś wydrukowałem tablice, nie są jakieś rewelacyjnie odwzorowane, ale mi wystarczy ^_^.

W tym tygodniu zamierzam jeszcze wypolerować karoserię pastą polerską barwiącą, czarną rzecz jasna :D.

A ty rezultaty mojej harówy

Foto0936.jpg Foto0937.jpg Taki głupi pomysł miałem :wallbash::icon_mrgreen:

Foto0939.jpg Foto0942.jpg Tutaj na pewno widać jeszcze matowość szyby, ale jeszcze parę polerek i powinna być już w miarę przejrzysta, bo idealnie nigdy nie będzie :confused:

Napisano

Jak by ktoś potrzebował kół w skali 1:24 od forda street ka, mogę sprzedać lub wymienić za jakąś pierdołę do roweru(brelok itp.) Jak coś wyśle listem po prostu. :)

Kółka mają zintegrowane tarcze co daje fajny efekt. PM jak coś :D

Napisano

Mikołaj nad TT cały czas rozmyślam :icon_wink: i do chodzę do wniosku, że to nie łatwe auto do tuningu w 1:1, a co dopiero dobry model zrobić. Myślę że DUB do niej nie pasuje, myśl raczej nad czymś takim :

TT 1 albo TT 2

Na pewno tylna wnęka na tablice i lampy będą jak w US , felgi tak jak na fotkach rozmyślam nad BBS LM, albo jakieś inne fele od amerykańskich GM'ów, typu camaro, corvette itp. i klamek się pozbędę :icon_mrgreen:.

Ale wróćmy do camaro :icon_mrgreen:, skończyłem lampy, usunąłem bolce i wypolerowałem, no i przy okazji lamp, spoiler też dostał polerkę. Dziś zabieram się za zrobienie wnęk lamp, taśmą aluminiową, dla lepszego efektu i zakrycia dziur po bolcach. Myślę, że wieczorem skończę ^_^. W przednich lampach zastanawiam się nad włożeniem małych diod, żeby wyszły soczewki :D, ale obawiam się że nie mam żadnych :(.

No i efekty mojej pracy : 100_2129.JPG

Jeszcze muszę skończyć szybę, cholerstwo już 4 dni poleruję :angry2: , ale jest coraz lepiej :laugh:.

JaniszMTB masz jakieś fotki tych felg ? , jak tak to pokaż może mi się przydadzą ;).

Pozdro ;)

• Mod Team
Napisano

Jak wcześniej pisałem kupiłem Tourana. I jakoś przypadkiem w nadmiarze wolnego czasu go rozebrałem :) Skończonego pokażę pewnie za jakieś kilka miesięcy bo będę go dłubał w wolnych chwilach i jak wiemy pośpiech w modelarstwie jest bardzo niepożądany. Poza tym będzie trzeba zdobyć jakieś dobre koła do niego.

img7940s.th.jpg img7967k.th.jpg

Napisano

Tomku , ja właśnie twoje tourana bym widział w DUB stylu, ale twój gust :thumbsup: i nie będę cię namawiał. Wczoraj skończyłem lampy w camaro, i jestem szczęśliwy jak cholera :laugh:. efekt jest dużo lepszy niż myślałem :woot:. Ale co tu dużo gadać ocenicie sami, no i w tym tygodniu zamierzam zamówić farbki i poliestyren do nowych projektów ^_^.

100_2136.JPG 100_2138.JPG 100_2141.JPG 100_2143.JPG

No i sami przyznacie, że te auto ma nie ziemski przód, nie mówiąc o tym bad look'u z przodu piękności :wub:

Napisano

NOKIkar a ja bym poprosił zdjęcie z profilu bo tył przód za######iaszczy, a mnie interesuje linia nadwozia na tych felgach :)

Napisano

a jakie modele kupujecie/ tuningujecie (producent) i w jakiej skali?

ja mam całą kolekcję burago 1:24 i każdy model ma własną część, więc to jest chyba trudne do tuningu

no mam jeszcze Dodge'a Rama 1500 z 2002 zrobionego przez Maisto

a jesli chodzi o TT

widzie mi się cóś takiego: KLIK

warto jeszcze spojrzeć na golfa w tle Audi

Napisano

Mateusz

100_1987.JPG 100_1986.JPG

Proszę cie bardzo, tylko tyle mam na koncie, a dzisiaj coś mi picasa nie działa i nie mogę fotek wrzucić:(.

Mikołaj wg. każdy model jest dobry ;), co prawda, tak jak w 1:1 i 1:24 itd. są trudne auta do tuningu, np. TT, ja uważam, że to auto nie łatwe w tuningu, chociażby wizualnym :).

Co do firm każda jest dobra, ja polecam Maisto, Welly i Bburago :yes:. Bo są chyba najbardziej popularne i najlepiej dostępne, w PL rzecz jasna :D. Jedyny problem, to felgi w maisto, bo są te pier****ne piasty i nie ma sztywnych osiek, przeróbka to nie zła zabawa, dlatego też do swojego camaro szukałem felg z maisto, ale jak się okazało, seria custom shop miały mniejszą średnicę piasty i znowu zabawa w zmniejszanie piast. Co prawda można było szybciej rozwiercić felgi, ale mógłbym je osłabić:).

A co do TT, to ta co zapodałeś blee, a na golfa to nigdy nie spojrzę w tle Audi. To zbyt popularne auto, o tuningu już nie wspomnę, osobiście golfy mi się kojarzą z wiejskim tuningiem i chmurą dymu za sobą :icon_mrgreen: .

Napisano

ale chyba tylko welly maja sztywne ośki

wiem, przepraszam - post pod postem

ale przypomniało mi się coś, mianowicie dobra rada:

aby zrobić fajna klatkę bezpieczeństwa można do tego użyć wykałaczek - wystarczy dobrze przyciąć i pomalować

NOKlkar może przydać ci się to przy poldku

Napisano

NOKlkar bardzo mi się podoba. Jeszcze walnij ładny czarny rancik na felgach i będzie zajfajny :) Ogólnie bardzo ładnie:) ja muszę swoje lambo diablo pomalować na czerwono i czarna fela :)I może mi poradzić czy na pewno czerwone z czarnymi felgami? FOTKI!

Napisano

Mikołaj co do welly to prawda, bo innych firm nigdy w rękach nie miałem. Mateusz wg. czarne fele do czerwonego pasują idealnie Klik , no czasami po prostu wzór felg nie pasuje do auta.

Co do camaro, żadnego czarnego rantu nie będzie, teraz akurat poprawiam te felgi, myślę że w niedziele będą gotowe :). No i trzeba by, w końcu wziąć się za wnętrze i powoli zmierzać do końca projektu. Bo najważniejsze prace są wykonane. Myślę też nad takimi końcówkami wydechu Klik

Odi gdzie mogę kupić takie felgi jak w twoim lupo, golfie, eos'ie i tym czarnym beetle :icon_question:

• Mod Team
Napisano

Marudzicie chłopaki ;) Dorobienie mocowań kół/osiek to niewielki problem w porównaniu z pracami blacharsko - lakierniczymi przy modelach. Nie mówię, że da się to zrobić w 3 min. (to nie zupka chińska :P ), ale przy odrobinie chęci z polistyreny można zrobić prawie wszystko.

NOKIkar - koła kupowałem na Allegro, chociaż bardzo rzadko się trafiają. Ale dostaniesz też tu:

http://www.modelcentrum.pl/go/_category/index.php?idc=id_67&page=1

Napisano

Ja muszę dogrzebać się do modelu Lamborghini Lampo 70 i je poturbować jakoś elegancko, jeśli zostało przywiezione z targów bo jeszcze nie miałem okazji zobaczyć upominków jakie dostałem...:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...