Mod Team Odi Napisano 20 Grudnia 2010 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2010 Wiertłem możesz najwyżej zrobić kilka dziur żeby ułatwić sobie późniejszą zabawę pilnikami iglakami. I polecam wiertło do aluminium - dużo łatwiej idzie. Chyba że karoseria nie jest aluminiowa, ale jeszcze nie spotkałem stalowej. Ceny części... no cóż, mówiłem że nie jest to tania zabawa, dlatego u mnie od dłuższego czasu nic się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 24 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2010 Po pierwsze Wesołych świąt wszystkim. Odi , A4 jest w rozsypce, jest karoseria, podłoga, po gięte ośki, porysowane szyby, prawa przednia lampa i 1,5 lamp z tyłu, lewej jest połowa ułamana, dach jest lekko wygięty w prawo, i lewych przednich drzwi nie idzie domknąć, chyba zawias jest wygięty. No i lakier srebrny i chyba mam ori felgi 2 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 13 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 W te macie cicho , więc pokaże przebieg prac nad camaro. Zdarłem częściowo lakier, wyprostowałem maskę, wyklepałem na nowo lewy przedni błotnik, wyciąłem wlot Foto : Odi malujesz swoje modele na koniec bezbarwnym lakierem ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 13 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Widze ze pojawiły sie pytania gdzie mozna kupic czesci do modeli to prosze a tu: http://www.hiroboy.com/catalog/ jest wszystko do cywili, polecam dla kolegów farby zero paints. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 14 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Dziś zabrałem się za przymiarkę IC i świateł przednich : A teraz bawię się szpachlą , tzn, nie będzie klamek, rowka w przednim zderzaku, wygładzenie powierzchni między przednimi lampami i delikatny badlook. Foto jutro po ukończeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 15 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2011 Odi malujesz swoje modele na koniec bezbarwnym lakierem ? Oczywiście. I na koniec jak dobrze wyschnie poleruję pastą. A teraz bawię się szpachlą , tzn, nie będzie klamek, rowka w przednim zderzaku, wygładzenie powierzchni między przednimi lampami i delikatny badlook. Szkoda. Niektóre auta powinny pozostać w oryginale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 16 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 no i cię Odi zdziwię, badlooka nie będzie, auto wygląda z nim koszmarnie , myślę nad zaszpachlowaniem tych wgłębień po bokach z przodu(przypominają 2 zestaw kierunków), tym bardziej że 1:1 mają je malowane. No i pytanie do was, ma ktoś na sprzedaż felgi maisto ? Moje camaro ma być podobne do tego , tyle że bez tego spoilera, i ma być całe czarne . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 Czemu chcesz maisto?ciezko ci bedzie je kupic.No imysle ze nie ma na tym forum az tak duzo ludzi co tu zagladaja wiec mozesz długo czekac.Tu masz linka to moze ci pomoze i ktos bedzie miał jakies w sprzedazy http://modelwork.pl/viewforum.php?f=59 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dudimks Napisano 16 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 No i pytanie do was, ma ktoś na sprzedaż felgi maisto ? Mam komplet złotych felg Maisto od Mercedesa CLK-GTR 1/26 przednie cą ciut węższe od tylnych. Jeśli jesteś zainteresowany odezwij sie na PW foto: http://picasaweb.google.com/dudimks/FelgiMerc?authkey=Gv1sRgCLr06ubhyrLGiAE&feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 17 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 jonnym maisto chce po to żeby nie przerabiać ori piast . dudimks dzięki za propozycję, ale miałem już takie felgi, tylne i przednie jeżeli chodzi o piasty to pasują, opony też pasują, ale przednie za bardzo wchodziły do środka,a tylne strasznie wystawały, przez co auto wyglądało koszmarnie. Ale i tak dzięki za info . Zdecydowałem szukać felg corvetty i najlepiej z welly, bo osiki idzie łatwo dorobić, i z przeróbką podłogi nie powinno być kłopotu. Mam racje Odi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 17 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Rób tak żeby nie zepsuć tego pięknego auta. Przeróbka osiek nie jest wielkim problemem, to tylko trochę dodatkowej pracy. Felgi z Corvette mogą dobrze wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 17 Stycznia 2011 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Rozumiem.Nigdy nie robiłem nic z maisto ja raczej robie modele revela albo tamiji a tam to dowolnosc zamiany czesci nie ma wiekszego znaczenia.Pozdrowionka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 19 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 cały czas szukam felg i nic , marzą mi się takie : Klik albo takie : Klik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 19 Stycznia 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2011 Kupuj i będziesz miał felgi: http://allegro.pl/chevrolet-corvette-z06-welly-1-24-krakow-i1409681808.html http://allegro.pl/chevrolet-corvette-1997-i1405028442.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2011 No to czas przedstawić postęp prac nad cami : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 4 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Lutego 2011 W temacie cicho jak makiem zasiał, znalazłem i kupiłem felgi , teraz trzeba je trochę odrestaurować pomalować i przerobić piasty, chociaż felgi są też od maisto, to seria custom shop maj mniejsze piasty ,ale ważne żeby wyglądały i robiły robotę . A tu foto: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 5 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 Nie tak cicho. Ja wchodze i regularnie oglądam wasze modele. Podoba mi się takie coś. Wklejajcie swoje projekty! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 5 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Lutego 2011 stefan2810 to miło , że wchodzisz i oglądasz. Ja dziś zacząłem przerabiać przednie piasty i mam dosyć , gdybym wiedział że to tak mozolna robota, załatwił bym sobie małą szlifierkę, a tam urabiaj sobie ręce człowieku. No i zdecydowałem nie robić dokładek przedniego i tylnego zderzaka. Bo po 1 primo to cabrio , a po 2 primo za dużo roboty z umocowanie tego tak, żebym mógł rozebrać auto bez ich zdejmowania, albo, nie daj boże, uszkodzenia. Jutro , albo w pon maluję felgi na srebrno, i myślę że w tym tygodniu położę lakier na karoserii . P.S. Stefan czy to ty kiedyś mówiłeś, że zaczynasz swoje modle robić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 6 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 To chyba ja pisałem. Na razie szukam czegoś taniego , używanego na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 6 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Lutego 2011 kubek20 powodzenia w poszukiwaniach , ja bym ci jeszcze jedną stronę polecił http://amtk.pl/ i wejdź na forum, w dział AMT i tam w temat sprzedam/kupię itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 7 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2011 A czym malujesz felgii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 8 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 jonnym ja swoje malowałem sprayem, ale dlatego że malowałem całe , jeżeli chcesz felgi w 2 kolorach malować, no to już musisz farbka i pędzelkiem się bawić . Swoją drogą dziś położyłem 3 warstwę lakieru na felgach i szczerze mówiąc tak dokładnie sprayem nie malowałem , ale mogę wam pokazać 2 felgi które już wyschły, (przynajmniej na takie wyglądają) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jonnym Napisano 8 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2011 yhy no ładnie...pędzelka nie uzywam a spraye czasami...a spray MOTIP?Dajesz podkład czy na zywca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NOKIkar Napisano 9 Lutego 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Lutego 2011 yhy no ładnie...pędzelka nie uzywam a spraye czasami...a spray MOTIP?Dajesz podkład czy na zywca? na te fele powyżej dałem biały podkład i 2 warstwy srebrnego lakieru, spraye są niemieckie firmy 2k , kiedyś dawno temu je sobie przywiozłem i zapomniałem . Dziś prysnąłem felgi od mojego TT na nowo i od corvetty, ale też spoiler od camaro na czarny połysk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Earl Napisano 13 Lutego 2011 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2011 Hej, też tu czasami wchodzę. Miałem kiedyś trochę modeli z Burago (Cinquecento i Punto I i jeszcze Focus) ale wszystkie zginęły i planuję kupić Chevroleta Impalę (ten nowszy model) co o tym myślicie, może jakieś inne propozycje? . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.