Skocz do zawartości

[hobby] Tuning modeli, oraz seryjne auta.

NOKIkar

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Wiertłem możesz najwyżej zrobić kilka dziur żeby ułatwić sobie późniejszą zabawę pilnikami iglakami. I polecam wiertło do aluminium - dużo łatwiej idzie. Chyba że karoseria nie jest aluminiowa, ale jeszcze nie spotkałem stalowej. Ceny części... no cóż, mówiłem że nie jest to tania zabawa, dlatego u mnie od dłuższego czasu nic się nie dzieje.

Po pierwsze Wesołych świąt wszystkim. Odi , A4 jest w rozsypce, jest karoseria, podłoga, po gięte ośki, porysowane szyby, prawa przednia lampa i 1,5 lamp z tyłu, lewej jest połowa ułamana, dach jest lekko wygięty w prawo, i lewych przednich drzwi nie idzie domknąć, chyba zawias jest wygięty. No i lakier srebrny i chyba mam ori felgi 2 .

• 3 tygodnie później...

Dziś zabrałem się za przymiarkę IC i świateł przednich :

100_1799.JPG100_1801.JPG

100_1802.JPG100_1804.JPG

A teraz bawię się szpachlą :D, tzn, nie będzie klamek, rowka w przednim zderzaku, wygładzenie powierzchni między przednimi lampami i delikatny badlook. Foto jutro po ukończeniu

• Mod Team

Odi malujesz swoje modele na koniec bezbarwnym lakierem ?

Oczywiście. I na koniec jak dobrze wyschnie poleruję pastą.

A teraz bawię się szpachlą :D, tzn, nie będzie klamek, rowka w przednim zderzaku, wygładzenie powierzchni między przednimi lampami i delikatny badlook.

Szkoda. Niektóre auta powinny pozostać w oryginale.

no i cię Odi zdziwię, badlooka nie będzie, auto wygląda z nim koszmarnie :yucky: , myślę nad zaszpachlowaniem tych wgłębień po bokach z przodu(przypominają 2 zestaw kierunków), tym bardziej że 1:1 mają je malowane.

No i pytanie do was, ma ktoś na sprzedaż felgi maisto ?

Moje camaro ma być podobne do tego , tyle że bez tego spoilera, i ma być całe czarne :icon_mrgreen:. MY_Camaro_-_04.jpg

jonnym maisto chce po to żeby nie przerabiać ori piast :thumbsup:. dudimks dzięki za propozycję, ale miałem już takie felgi, tylne i przednie jeżeli chodzi o piasty to pasują, opony też pasują, ale przednie za bardzo wchodziły do środka,a tylne strasznie wystawały, przez co auto wyglądało koszmarnie. Ale i tak dzięki za info ;).

Zdecydowałem szukać felg corvetty i najlepiej z welly, bo osiki idzie łatwo dorobić, i z przeróbką podłogi nie powinno być kłopotu.

Mam racje Odi ?

• 3 tygodnie później...

W temacie cicho jak makiem zasiał, znalazłem i kupiłem felgi :laugh: , teraz trzeba je trochę odrestaurować pomalować i przerobić piasty, chociaż felgi są też od maisto, to seria custom shop maj mniejsze piasty :wallbash:,ale ważne żeby wyglądały i robiły robotę :D .

A tu foto:

Foto0893.jpgFoto0894.jpg

Foto0895.jpg

stefan2810 to miło :thanks:, że wchodzisz i oglądasz. Ja dziś zacząłem przerabiać przednie piasty i mam dosyć :wallbash:, gdybym wiedział że to tak mozolna robota, załatwił bym sobie małą szlifierkę, a tam urabiaj sobie ręce człowieku. No i zdecydowałem nie robić dokładek przedniego i tylnego zderzaka. Bo po 1 primo to cabrio , a po 2 primo za dużo roboty z umocowanie tego tak, żebym mógł rozebrać auto bez ich zdejmowania, albo, nie daj boże, uszkodzenia. Jutro , albo w pon maluję felgi na srebrno, i myślę że w tym tygodniu położę lakier na karoserii :whistling:.

P.S. Stefan czy to ty kiedyś mówiłeś, że zaczynasz swoje modle robić ?

jonnym ja swoje malowałem sprayem, ale dlatego że malowałem całe B), jeżeli chcesz felgi w 2 kolorach malować, no to już musisz farbka i pędzelkiem się bawić ;) .

Swoją drogą dziś położyłem 3 warstwę lakieru na felgach i szczerze mówiąc tak dokładnie sprayem nie malowałem ^_^ , ale mogę wam pokazać 2 felgi które już wyschły, (przynajmniej na takie wyglądają:icon_mrgreen:)

100_1941.JPG 100_1942.JPG

yhy no ładnie...pędzelka nie uzywam a spraye czasami...a spray MOTIP?Dajesz podkład czy na zywca?

na te fele powyżej dałem biały podkład i 2 warstwy srebrnego lakieru, spraye są niemieckie firmy 2k , kiedyś dawno temu je sobie przywiozłem i zapomniałem :D.

Dziś prysnąłem felgi od mojego TT na nowo i od corvetty, ale też spoiler od camaro na czarny połysk ^_^

Hej, też tu czasami wchodzę. Miałem kiedyś trochę modeli z Burago (Cinquecento i Punto I i jeszcze Focus) ale wszystkie zginęły i planuję kupić Chevroleta Impalę (ten nowszy model) co o tym myślicie, może jakieś inne propozycje? :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...