Skocz do zawartości

[płyny do dętek] Płyny uszczelniajace

damarcus77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mialbym prosbe abyscie napisali jakich plynow uszczelniajacych do przebitych detek uzywacie . Ostatnio wracalem z rowerem u boku 8 km z buta z powodu przebitej detki a ze nie lubie latac detek to wpadlem na pomysl aby zakupic taki plyn i jakas mala pompke na CO2 i miec to zawsze podczas jazdy . O ile problem nie jest zakup na sieci takiej pomki to taki plyn praktycznie spotkalem tylko 2-3 takie produkty .

Zgory Dziekuje za wszelkie odpowiedzi

Napisano

Ja jezdziłem ze środkiem o nazwie SLIME w dętkach-tyle że stosowałem go raczej zapobiegawczo niż naprawczo. Jeździłem długo na nim,przejazdów przez szkła się wcale nie obawiałem.

Zgodnie z tym co podane na opakowaniu powinien chronić nawet do rozcięć 3mm.

Kiedyś sobie nim w drugim rowerze "zaklejałem" dziurkę bo schodziło mi powietrze-i nie było problemu,wszystko było ok.

Z kolei innym razem kumplowi chciałem pomóc w podobnej sytuacji i niby bylo ok-ale że gość ciężki to jakoś nie wytrzymało to i schodziło powietrze dalej...a że rower był potrzebny to po prostu dętke kupił nową... Zawsze robiłem tak że po wlaniu tego płynu dawałem sobie z jeden dzień na sprawdzenie działania-nie zapuszczałem sie daleko od domu itp. Trzeba też uważać bo czasem po zalaniu płyn osiadał na wincie zaworku AV i potrafił przepuszczać ów zaworek na gwincie. Podobnie sie rzecz miała jak opony zmieniałem a dętkę tą samą zostawiałem-po spuszczeniu powietrza i po ponownym pompowaniu tak się tez działo-trzeba go wtedy przeczyścić albo poczekac aż schodzące powietrze wydmucha płyn z miejsc gdzie go byc nie powinno :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...