Skocz do zawartości

[Kierownica Ritchey WCS] Jaki wznios ?

Grand231

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym się doradzić jaki wznios kierownicy Ritchey WCS wybrać - rozważam 20 mm oraz 30 mm. Mostek który do tego będzie to Ritchey PRO 4 Axis 100 mm, rama to Accent El Nino 19 cali. Sam mam 187 cm wzrostu. Chciałbym żeby również poznać wasze opinie na temat tej kierownicy - może zdecydować się na coś innego ?.

Sam mam taka kierownice - dlugosc 680mm, wznos 30mm z mostkiem WCS 90mm.

Jesli mialbym znow kupowac kierownice i mostek to po raz kolejny wybralbym taki zestaw.

Sam mam 191cm wzrostu, ale rama 21 cali, 19, ktora mialem wczesniej teoretycznie bardziej zwrotna, ale dopiero na 21 czuje ze rower jest jak "szyty" na mnie...

Sama kierownica rewelacyjna, bardzo sztywna, leciutka.

Jedyny minus to fakt ze wersja wet black dosc szybko sie rysuje, ale za to wyglada pieknie.

Zdjecie z mojego garazu:

41200_1174430216752_1707988667_345152_2743246_n.jpg

A czy mostek Ritchey WCS nie dzwoni ci podczas jazdy ?, masz 191 cm wzrostu więc zapewne ważysz ok 80 kilku kg, ja mam 80 kg słyszałem że ten mostek przy zastosowaniu z cięższymi bikeremi dzwoni, jak jest u ciebie ?. A mógłbyś mi jeszcze na PW wrzucić zdjęcie od góry tej kierownicy - chcę zobaczyć jak prezentuje się w realu jej 9 st gięcie.

Co to znaczy ze mostek dzwoni?

Nie wiem bo mi nie dzwoni, ale gdyby dzwonil to bym wiedzial :)

Calkiem mozliwe ze "dzwoniace" Ritcheye to podrobki, ktore swojego czasu zalaly ebay, moze dotary one takze do Polski, a co za tym idzie na allegro.

Kumpel kiedys zakupil jeden z podrobionych mostkow, wyszlo 15 euro taniej od oryginalnego, niby nic mu nie dzwoni, ale mostek choc krotszy to ciezszy od firmowego mostka gianta, ktory dostal z rowerem...

A mógłbyś mi jeszcze na PW wrzucić zdjęcie od góry tej kierownicy - chcę zobaczyć jak prezentuje się w realu jej 9 st gięcie.

Nie wiem czy to zdjecie pomoze, bo dosc kiepsko uchwycilem kierownice, ale jak na razie nie mam niestety czasu by zrobic wiecej zdjec.

Obiecalem, wiec prosze bardzo:

igp0013.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...